مجید زارعی محقق توسعه روستایی بر اهمیت نقش حکمرانی خوب در مدیریت پایدار توسعه روستایی و کشاورزی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مجید زارعی محقق و کارشناس توسعه کشاورزی و روستایی حکمرانی را بر سه پایه تعریف کرد و نقش و اهمیت حکمروایی خوب را در توسعه پایدار روستایی و کشاورزی برجسته کرد.
مجید زارعی گفت: حکمرانی در توسعه روستاها بر سه پایه تعریف می شود که شامل دولت، مردم و سازمان ها می شود.
وی افزود: توجه به ساختار مدیریتی در جوامع روستایی یکی از موضوعات اساسی در تحلیل مشکلات توسعه روستایی در کشور است. رویکردهای مختلفی در حوزه مدیریت روستایی مطرح شده است که یکی از جدیدترین و مهم ترین آنها حکمرانی خوب روستایی است.
این پژوهشگر گفت: حکمرانی خوب یک الگوی توسعه جدید است که از طریق روابط متقابل و همکاری بین سه بخش دولت، مردم و سازمان ها امکان پذیر است.
زارعی اضافه کرد: اگر حاکمیت را حریم و مثلث بدانیم، رأس حرم، دولت است و مردم در پایین قرار دارند و از آنجایی که ارتباط مستقیم مردم با دولت امکان پذیر نیست، تشکل هایی ایجاد شد. برای این منظور. سازمان ها می توانند هماهنگی و ارتباط بین مردم و دولت برقرار کنند.
مجید زارعی گفت: اگر تشکل ها را تقویت کنیم، می توانیم ارتباط مردم و دولت ها را تقویت کنیم و دولت ها را در دست بگیرند.
این محقق و کارشناس افزود: اگر با این رویکرد توسعه روستایی، فرآیند برنامه ریزی، فرآیند تدوین سیاست، نظارت و اجرا در جهت تامین امنیت غذایی کشور و رفاه اجتماعی روستاها پیش رود، این تعریف به ما کمک می کند، سایر فعالیت ها را در اطراف توسعه روستاها ببینیم.
مجید زارعی بیان کرد: باید روستاها را به سمت تولید در بخش کشاورزی سوق داد چرا که هدف اصلی تولید و امنیت غذایی در روستاها است و برای این امر نیازمند تقویت منابع در روستاها هستیم.
این کارشناس عمران روستایی گفت: منبع اصلی روستا انسان است، انسان هم هدف توسعه و هم وسیله توسعه است و با وجود همین منبع اصلی تولید روستا انجام می شود.
وی همچنین ارکان و مراحل توسعه روستایی را نوآوری، مشارکت مردمی، کارآفرینی، سازماندهی، آموزش به روز مدیران کشاورزی و روستایی، افزایش بهره وری، اشتغال و استفاده از دانش پژوهشگران مبتنی بر دانش و هوش مصنوعی برشمرد.