معاون مهندسی و توسعه تجارت زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: ساخت و بهره برداری از بندر بزرگ مکران و همچنین سایر تحولات در سواحل مکران با توجه به موقعیت ممتاز این منطقه در حمل و نقل دریایی ملی و بین المللی، در ایجاد توسعه پایدار و محرومیت زدایی و در نهایت توسعه. اقتصاد دریایی کشور نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
علی فتحی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به موقعیت جغرافیایی سواحل مکران، اظهار کرد: با توجه به قرار گرفتن سواحل مکران در خارج از تنگه هرمز، این منطقه از نظر استراتژی و ژئوپلیتیک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. موقعیت مکانی و در مسیر کریدورهای ترافیکی بین المللی قرار دارد. ماریا نقش مهمی در فعال سازی کریدور ترانزیتی شمال-جنوب دارد.
وی ادامه داد: بر اساس استراتژی ملی و سند توسعه سواحل مکران، این منطقه به عنوان منطقه تجاری و قطب انرژی معرفی شده است. در این راستا سازمان بنادر و دریانوردی علاوه بر برنامه ریزی توسعه بندر شهید بهشتی چابهار، تمهیدات لازم را نیز برای ایجاد بندر بزرگ (مجتمع بندر مکران) در منطقه مبارکه انجام داده است.
معاون مهندسی و توسعه زیربنایی سازمان بندر و دریانوردی با اشاره به موانع توسعه مکران گفت: نبود زیرساخت های حمل و نقل مناسب از جمله بزرگراه، آهن ریلی و فرودگاه در مناطق ساحلی مکران باعث شد جذب و اطمینان لازم برای حضور و مشارکت بخش خصوصی در قالب طرح های سرمایه گذاری. از این رو سازمان بنادر و دریانوردی در تلاش است تا با ایجاد مشوق های لازم از جمله اعمال کاهش تعرفه ها و سایر تسهیلات اعطایی، بستر لازم را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در بندر شهید بهشتی چابهار فراهم کند.
فتحی ادامه داد: با وجود ابراز تمایل بخش خصوصی داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در منطقه مکران، توسعه زیرساخت های حمل و نقل در این منطقه تا حضور بخش خصوصی به تأخیر نمی افتد و این سازمان بالغ بر 44 میلیارد و 167 میلیون ریال در این منطقه سرمایه گذاری کرده است. سواحل مکران و تاکنون 195 میلیون یورو از منابع داخلی خود استفاده کرده است.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت 33 میلیون تنی بندر چابهار به عنوان تنها بندر دریایی واقع در سواحل مکران در نظر گرفته شده است که تاکنون با ساخت فاز اول توسعه آن به ظرفیت 12 میلیون تن رسیده است. . انجام شد.
معاون مهندسی و توسعه زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی سواحل مکران را در حال حاضر جزو کم توسعه ترین مناطق دانست و افزود: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تسریع در روند توسعه و محرومیت زدایی، ایجاد حمل و نقل زیرساخت های منطقه مدتی است که در حال انجام است. آغاز شده و با همت دولت سیزدهم و تشکیل هیئت توسعه سواحل مکران، مقدمات و الزامات تحقق توسعه دریامحور در این خصوص نیز به نحو شایسته ای فراهم شده است.
فتحی ادامه داد: بر اساس وظایف و هماهنگی های سازمان بنادر و دریانوردی، به منظور ایجاد بزرگترین بندر تجاری و نفتی در سواحل مکران واقع در منطقه کوه های مبارک، منطقه مورد نظر جانمایی و فرآیند تملک اراضی و مطالعات طراحی آن در دستور کار قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: ساخت و بهره برداری از بندر بزرگ مکران و همچنین سایر تحولات در سواحل مکران با توجه به موقعیت ممتاز این منطقه در حمل و نقل دریایی ملی و بین المللی، قطعا در ایجاد توسعه پایدار و توسعه پایدار نقش خواهد داشت. محرومیت زدایی و در نهایت اقتصاد دریایی کشور را توسعه دهد که این مهم خواهد بود.
انتهای پیام