معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن تاکید بر نقش مهم بنادر در توسعه مناطق ساحلی، از بنادر به عنوان حلقه ای از زنجیره لجستیکی کشور یاد کرد که ارزش افزوده ایجاد می کند و حمل و نقل جهانی را تسهیل می کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، شهریار افندی زاده، دبیر مراکز لجستیکی کشور با اشاره به نقش لجستیکی مهم بنادر در زنجیره تامین کشور، آن ها را نقاط تلاقی بین حمل و نقل دریایی، هوایی و زمینی و محل انتقال کالا دانست. کالا از یک وسیله حمل و نقل به وسیله دیگر. وی تاکید کرد: استفاده از بنادر به عنوان قطب لجستیکی به افزایش حملونقل چندوجهی، افزایش سرعت و کارایی حملونقل، دسترسی به بازارهای جهانی و کاهش هزینههای حملونقل کمک میکند.
وی همچنین گفت: برای برخی محصولات اقتصادی ترین راه حمل و نقل دریایی است. این امر به ویژه برای کالاهای فله و محموله های بسته بندی شده بزرگ که مسافت های طولانی را طی می کنند صادق است. حمل و نقل دریایی کالا نقش اساسی در تجارت خارجی به ویژه در تجارت بین قاره ای جهان دارد و بدون حمل و نقل دریایی، واردات و صادرات کالا که اساس تجارت مدرن جهانی را تشکیل می دهد امکان پذیر نیست.
معاون حمل ونقل وزیر راه و شهرسازی بنادر را حلقه ای از زنجیره لجستیکی کشور دانست که ارزش افزوده ایجاد می کند و در این راستا اعلام کرد: بنادر با ایجاد شبکه لجستیکی کشور از یک سیستم توزیع انبار تکامل یافته اند که ماموریت آن است. تخلیه و بارگیری کالاهای ذخیره شده در محوطه بندر به یک سیستم توزیع که دقیقاً مکان، زمان و نحوه استفاده از هر روش حمل و نقل را برای بهینه سازی کل شبکه تعیین می کند.
افندی زاده تاکید کرد: ایجاد مراکز لجستیکی در بنادر دریایی می تواند تاثیر بسزایی در رشد اقتصادی و توسعه مناطق ساحلی داشته باشد. علاوه بر این، بهبود وضعیت لجستیکی در بنادر نیازمند توجه دقیق به زیرساختها، فناوریها، فرآیندها و همکاری دولت و بخش خصوصی است که شاهد بهبود چشمگیر عملکرد بنادر و رشد اقتصادی مناطق ساحلی خواهیم بود.
وی گفت: در راستای تحقق نقش مهم لجستیکی بنادر، مناطق شش گانه بندری کشور شامل بندر چابهار، بندرعباس و بندر امام خمینی (ره) به عنوان شهرهای لجستیکی و بنادر امیرآباد، بوشهر و جاسک به عنوان روستاهای لجستیکی تعیین شده اند. در سند مرکز لجستیک کشور.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی گفت: مطالعات مکان یابی مراکز لجستیکی در مناطق شش گانه بندری توسط سازمان بندر و دریانوردی انجام شد و طرح کلی مکان یابی به تصویب مراکز لجستیک ستادی در کشور رسید. در این راستا موضوع بررسی و تخصیص اراضی منتخب در دستور کار استان های متبوع قرار گرفته است تا اقدامات بعدی در راستای سرمایه گذاری مراکز لجستیکی در این مناطق انجام شود.
افندی زاده افزود: امید است با ایجاد مراکز لجستیکی، توسعه زیرساخت های حمل و نقل، افزایش ظرفیت بندری، بهبود فرآیندهای صادرات و واردات، استفاده از فناوری های نوین، توسعه ارتباطات زیرساختی و افزایش تعامل منطقه ای، وضعیت لجستیک در بنادر دریایی بهبود یابد. و منجر به رشد اقتصادی و توسعه مناطق ساحلی شود.
انتهای پیام