رئیس پژوهشکده خاک و آب کشور گفت: نقشه راه خاک کشور توسط پژوهشکده آب و خاک تهیه می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، نشست مشترک معاونت آب و خاک و پژوهشگاه خاک و آب کشور با عنوان «نقشه راه خاک کشور» روز گذشته در پژوهشگاه آب و خاک کشور برگزار شد.
هادی اسدی رحمانی – رئیس پژوهشکده خاک و آب کشور – درباره اهداف برگزاری این نشست گفت: بنا به دستور معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، نقشه راه خاک کشور توسط خاک و پژوهشکده آب با توجه به هفت دهه بازی در نظام تحقیقات اجرایی کشور باید تدوین شود.
وی افزود: نقشه راه تهیه شده دارای شش محور است که شامل شناسایی منابع خاک و ارزیابی اراضی، پایش کمی و کیفی خاک های کشاورزی، حفظ و پایداری حاصلخیزی خاک، افزایش کربن آلی خاک، جلوگیری از تخریب و… آلودگی منابع خاک و مرمت، ترویج و فرهنگ سازی آن و سازمان نظام های آموزشی-پژوهشی کشور است که امیدواریم با توجه به ظرفیتی که در سطح معاونت آب و خاک وجود دارد، عملیاتی شود. در سال 1401 این مؤسسه با سرمایه خود اولین کارهایی را در این راستا انجام داد.
صفدر نیازی شهرکی – معاون آب و اراضی وزارت جهادکشاورزی – درباره نتایج این جلسه گفت: در بخش کشاورزی مجموعه خاک مظلوم بومی سازی شده است. در همین راستا جلسات متعددی در موسسه آب و خاک برگزار کردیم و مقرر شد در برنامه هفتم نقشه راه خاک ها داشته باشیم و نماینده مجلس این طرح را اجرا کند. پژوهشکده خاک و آب نیز باید بر کل عملیات نظارت داشته باشد.
معاون آب و اراضی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: منابع خاکی کشور و استفاده از آن قابلیتی برای تامین امنیت غذایی است که باید بررسی شود و الگوی کشت بر این اساس طراحی شود. پس از نهایی شدن و تصویب نهایی برنامه نقشه راه خاک باید اجرایی شود و اجرای آن بر عهده معاونت آب و خاک ریاست جمهوری است.
نیازی گفت: مهم ترین هدف این جلسه همفکری و هماهنگی بین پژوهشگاه آب و خاک و معاونت دانشگاه بود.
انتهای پیام