اخبار سیاسی روز

نقشه راه جدید همکاری راهبردی ایران و چین

انتهای پیام

به گزارش ای بی اس نیوز، متن قائم مقام دفتر رئیس جمهور سپهر خلجی به شرح زیر است:

دومین؛ علاوه بر دیدارهای فشرده فراوان در سطوح مختلف، ضیافت شام و سخنرانی های بسیار مهم شی جین پینگ در این نشست و تحلیل عمیق وی از مسائل جهانی به نزدیک شدن دو کشور و تمایل جدی طرفین برای همکاری در سطوح بالا کمک کرده است. . در جلسات خود را به وضوح نشان داد. این سفر همچنین فرصتی برای سیاستمداران چینی بود تا با ظرفیت ها و توانمندی های جمهوری اسلامی و رویکرد اعتمادسازی دولت سیزدهم و سیاست های عالی نظام در حوزه روابط خارجی آشنا شوند. روح کلی این دیدارها نشان داد که انگیزه و ظرفیت بالایی برای توسعه چند بعدی روابط دوجانبه وجود دارد و یادآور شد: ایران و چین در شرایط سخت دوستان یکدیگر هستند و سیاست خارجی باید در خدمت پیشرفت و توسعه متقابل باشد و از سردرگمی و تاخیر جلوگیری شود. . نه
سوم؛ ایران به عنوان یک کشور مستقل و دارای موقعیت ژئوپلیتیکی برای شکوفایی اقتصاد ملی، مصمم به استفاده از ظرفیت همکاری های منطقه ای و بین المللی سایر بازیگران مستقل است و چین به عنوان دومین قدرت اقتصادی جهان یکی از این توانایی هاست. . نقش بی بدیل و حیاتی ایران در حفظ امنیت منطقه راهبردی غرب آسیا، فرصت‌های بی‌نظیر سرمایه‌گذاری و رویکرد اصولی و مستقل دولت سیزدهم در گسترش سیاست خارجی نظام، از بزرگترین خدمات و فرصت‌های ایران برای شرکای خود است. امضای 20 سند همکاری اقتصادی، فناوری و صنعتی و سایر حوزه های مهم مورد علاقه دو کشور مستقل ایران و چین، الگویی برای دوران استبداد یکجانبه گذرا بر اساس نظم رو به زوال تحمیلی آمریکا خواهد بود.
چهارم؛ این سفر کاملاً در موضع اقتدار و قدرت و در شرایطی انجام شد که پروژه هرج و مرج سازماندهی شده در کشور با شکست مفتضحانه ای روبرو شده است و این آخرین خط بر توهم توانایی برهم زدن مسیر و مسیر بود. اراده آهنین انقلاب اسلامی اگرچه در همان زمان، رسانه‌های اصلی وابسته به غرب تلاش کردند سینو هراسی و ایران هراسی را با هم توسعه دهند، اما بدیهی است که معنای واقعی آن نگرانی فزاینده از همکاری راهبردی دو کشور برای برهم زدن نزدیکی ایران و ایران است. چین. در شرایطی که غرب با رویکرد جنگ سرد خود، هنجارهای اساسی روابط بین‌الملل را وحشیانه زیر پا می‌گذارد و به طور سیستماتیک به صلح و امنیت جهانی آسیب می‌زند، روابط دوجانبه ایران و چین بدون وقفه به رشد خود ادامه خواهد داد. ضمناً در این سفر به اهمیت این موضوع نیز اشاره شد که آنچه تاکنون انجام شده با آنچه باید انجام شود بسیار فاصله دارد و باید با سرعت بیشتری اقدامات بیشتری صورت گیرد.
پنجم؛ اعطای عنوان استاد افتخاری دانشگاه پکن به آیت الله رئیسی به پاس خدمات و اقدامات ایشان در راستای تحکیم و توسعه روابط ایران و چین و زمینه های مشترک فرهنگی بین دو تمدن بزرگ از جمله حضور کرسی فارسی زبان. زبان در دانشگاه پکن و علاقه جوامع دانشگاهی چین به توسعه زبان فارسی و تبادل اساتید و نخبگان به دلیل تشابهات عمیق فرهنگی و علاقه و انگیزه دانشمندان و اندیشمندان چینی برای تبادلات فرهنگی و همچنین امکانات پیش بینی شده در حوزه گردشگری برگ دیگری از ظرفیت های ایجاد شده برای تعمیق روابط تمدنی دو ملت بود.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در یادداشتی با عنوان «نقشه راه جدید همکاری های راهبردی ایران و چین» به دستاوردهای سفر اخیر رئیس جمهور کشورمان به چین اشاره کرد.

اول از همه؛ روابط دو کشور ایران و چین در دهه گذشته به دلیل رویکرد سیاست خارجی دولت وقت، دچار تاخیر و عدم تعادل بوده است. در شرایطی بود که دو کشور قدرتمند ایران و چین نقاط مشترک زیادی برای توسعه و تعمیق روابط مبتنی بر اعتماد متقابل داشتند، اما در این مرحله زمینه ای برای توسعه روابط راهبردی به ویژه در بخش های اقتصادی و فناوری دولت سیزدهم با آگاهی از ضرورت ایجاد تنوع و توازن در روابط خارجی با رویکرد تحکیم روابط با تمدن های آسیایی و با هدف جبران یک دهه تاخیر و همچنین در راستای تقویت چندجانبه گرایی و ارتقای روابط راهبردی و گسترش روابط اقتصادی با کشورهای همکار مستقل، به دعوت رئیس جمهور چین، برنامه سفر این کشور را در دستور کار قرار داده است. این سفر قطعا فصل جدیدی را در روابط دو کشور رقم زد و تلاش شد تا نقشه راه جدیدی برای همکاری های راهبردی عملیاتی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *