00:01 – 16 مهر 1403
مکان های حادثه خیز با توجه به مشکلات و تصادفاتی که در جاده های کشور ایجاد می کنند همواره یکی از مهمترین دغدغه های رانندگان می باشد، لذا اصلاح و رفع آنها در جهت کاهش تصادفات بسیار حائز اهمیت است. بررسی ها نشان می دهد که با شروع فصل سرما و بارش برف در محورهای کشور از جمله در محورهای غربی و شمالی کشور، تعداد تصادفات به دلیل کاهش دید رانندگان حتی یکی از رانندگان کامیون است که معمولاً افزایش می یابد سفر در محورهای غرب کشور در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه متاسفانه با فرا رسیدن فصل سرما در سال جاری، میزان اضطراب من و همکارانم در مناطق حادثه خیز چندین برابر شده است، گفت: بارها گفت: همه ساله شاهد تصادفات زیادی در این مناطق به دلیل نبود دید در نقاط حادثه خیز هستیم.
وی بیان کرد: همزمان با کاهش دید، تصادفات به ویژه برای رانندگان به دلیل عدم آشنایی با نقاط حادثه خیز افزایش می یابد و در نتیجه تصادفات چند برابر می شود. ساماندهی معابر می تواند با آشکارسازی و اصلاح برخی نکات زمینه لازم را برای کاهش اثرات و پیامدهای این بخش فراهم کند.
پیش از این مهرداد بذرباش وزیر سابق راه و شهرسازی از عزم دولت برای رفع نقاط حادثه خیز خبر داده بود و گفته بود: اولویت سیزدهم دولت رفع نقاط حادثه خیز بوده که گام های بزرگی برای اصلاح آن ها برداشته شده است. تا اوت، بیش از 725 نقطه شکست اصلاح شده بود.
با توجه به اینکه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای موظف به اصلاح نقاط حادثه خیز است، باید منابع مالی لازم برای اصلاح آن ها تامین شود.
تنها 3 هزار میلیارد تومان برای اصلاح نقاط حادثه خیز اختصاص یافته است
رضا اکبری معاون سازمان راهداری و حمل و نقل زمینی کشور در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 356 نقطه حادثه خیز اصلاح و طرح جامع سازمان راهداری اجرایی شد. به طوری که سازمان راهداری باید بتواند به اهداف تعیین شده در این بخش دست یابد.
وی ادامه داد: سال گذشته اصلاح 887 نقطه حادثه خیز آغاز شد که 412 مورد اصلاح شد و 475 مورد باقی مانده در دستور کار است که امیدواریم اجرایی شود.
اکبری بیان کرد: امیدواریم تا پایان سال به هدف تعیین شده اصلاح نقاط حادثه خیز برسیم و در صورت همکاری سایر طرف ها بیش از اهداف پیش بینی شده انجام خواهیم داد.
معاون راهداری شرکت راهداری با بیان اینکه امیدواریم تا پایان سحر بتوانیم 400 نقطه حادثه خیز را برای تکمیل طرح سال گذشته ترمیم کنیم، گفت: بخش بزرگی از نقاط حادثه خیز سال گذشته باقی مانده است روی آن کار می کنند.» درستش کن
وی بر لزوم تامین اعتبارات لازم برای اصلاح نقاط حادثه خیز تاکید کرد و گفت: از 7 هزار میلیارد تومانی که برای اصلاح نقاط حادثه خیز اعلام کردیم، تاکنون تنها سه هزار میلیارد تومان مصوب شده است. ما در این بخش کسری داریم. ما با مشکلات مالی مواجه هستیم. بر اساس ارزیابی رسمی مناطق حادثه خیز اصلاح شده، هنوز هیچ یک از این مناطق حادثه خیز ثبت نشده است.
کاهش 19 درصدی تلفات تصادفات جاده ای در تابستان 1403 هجری قمری
پلیس راهور همچنین حذف نقاط پرخطر در کاهش تصادفات را مهم دانست و با بیان اینکه آمارها نشان می دهد در تابستان سال 1403 هجری شمسی، تصادفات منجر به فوت 19 درصد کاهش یافته است، اظهار داشت: با این حال جراحات وارده افزایش یافته است. 56 درصد که جای نگرانی است و همه دستگاه ها باید در این زمینه تلاش کنند. حوادث خسارت نیز 1.2 درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: آمارهای ما حاکی از آن است که در تابستان 1403 هجری شمسی، 121 هزار و 961 تصادف جرحی به ثبت رسیده که منجر به مصدومیت 145 هزار و 578 نفر شده است. این رقم نسبت به تابستان 1402 هجری قمری که 87105 حادثه جراحت رخ داده و 100280 نفر مجروح شده اند 56 درصد افزایش حوادث جراحت و 45 درصد افزایش مجروحان را نشان می دهد.
رئیس پلیس راهور وراجا درباره دلایل افزایش و کاهش تصادفات گفت: یکی از عوامل مهم در وقوع تصادفات همچنان عامل انسانی است. تخلفاتی مانند سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز خطرناک و نادیده گرفتن قوانین راهنمایی و رانندگی همچنان از عوامل اصلی تصادفات منجر به فوت و جراحت هستند. به عنوان مثال در بزرگراه تهران – کرج بیشترین تخلفات مربوط به سرعت غیرمجاز بیش از 30 کیلومتر در ساعت ثبت شده است.
548 نقطه مستعد تصادف تصحیح شد
طبق اعلام سازمان راهنمایی و رانندگی، بیشترین نقاط حادثه خیز در تهران، خوزستان و فارس قرار دارد که طبق بررسی های انجام شده، اکثر آنها با توجه به تعداد تصادفات ترمیم شده و عامل اصلی تصادفات اعلام شده است کیفیت پایین برخی جاده ها، نبود علائم هشدار دهنده کافی و نبود امکانات رفاهی مناسب در جاده ها نیز از عوامل تشدید تصادفات خارج از شهر است. با وجود این، کاهش تصادفات منجر به فوت ناشی از افزایش حضور ماموران پلیس راه، نظارت دقیق و استفاده از سامانه های هوشمند ثبت تخلفات جاده ای است.
لازم به ذکر است بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی صباغ زاده مدیرکل تجهیزات و مکانیزم های تنظیم راه های استان، از مجموع 887 نقطه مصوب سال 1401، 548 نقطه حادثه خیز اصلاح و اصلاح شد و از سوی دیگر، 412 نقطه حادثه خیز اصلاح و اصلاح شد. نقاط پرحادثه در سال 1402 تعمیر شدند.
صباغ زاده با اشاره به اقدامات انجام شده در نیمه نخست امسال گفت: 356 نقطه پرتصادف در جاده های بین شهری کشور اصلاح شد که 136 نقطه مصوب در 141 و 220 نقطه پرحادثه سال های گذشته است.
وی گفت: در این مدت 90 هزار و 113 کیلومتر راه بین شهرهای کشور آسفالت و 210 هزار و 500 تابلوی هشدار دهنده و راهنمایی نصب شد.
مدیرکل دفتر تعمیر و نگهداری تابلوها همچنین از نصب 425.7 کیلومتر حفاظ لازم شامل گاردریل و نیوجرسی و 113 کیلومتر روشنایی در خطوط و کمربندهای مه شکن خبر داد و این اقدامات را بخشی از تلاش های مستمر برای افزایش ایمنی در مسیرها دانست. جاده های شریانی کشور
با توجه به اینکه وارد نیمه دوم سال شده ایم و طبق اعلام سازمان هواشناسی امسال به دلیل تغییرات اقلیمی شاهد افزایش حجم سیل و طغیان خواهیم بود، بنابراین برنامه ریزی برای امسال بسیار مهم است. اصلاح و حذف نقاط حادثه خیز.
خبرنگار: محبوبه کبری