اخبار سیاسی روز

نظری: وزارت جهاد کشاورزی لایحه ممنوعیت کشت محصولات آبی را ارائه می کند.

نماینده مردم خمین در مجلس یازدهم با اشاره به برنامه ششم توسعه گفت: الگوی کشت جدید باید با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو اجرا می شد. سیاست ابلاغی در برنامه ششم اجرا شد اما اجرایی نشده است. امروز با گذشت 6 سال از برنامه ششم توسعه می گویند ابزار اجرایی نداریم. تنها ابزار وزارت جهاد کشاورزی تخصیص کود و بذر برای محصولات آبی یا مثلاً حمایت بانکی نیست.

نظری با اشاره به اینکه تمایل به خودکفایی در تمامی محصولات کشاورزی به هیچ وجه به نفع کشور نیست، خاطرنشان کرد: باید با توجه به الگوی کشت و مزیت های مختلف کشور از ظرفیت آبی کشور حداکثر استفاده را کرد. با شرایط فعلی کشور نمی توانیم از فرآورده های آبی استفاده کنیم. ما می‌توانیم با کشت محصولاتی مانند گندم که کم آب است، نیاز داخلی را تامین کنیم و محصولات آب‌بار کشت نمی‌کنیم و از طریق محصولات فرازمینی یا آمریکای جنوبی وارد می‌کنیم. تولید برخی محصولات در کشور به نفع کشور نیست. وزارت جهاد کشاورزی باید لایحه ممنوعیت کشت محصولات آبی را به مجلس ارائه کند تا در مجلس روی آن کار کنیم.

این عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس یازدهم گفت: به نظر من نمی توان با استفاده از ابزارهای ذکر شده الگوی کشت را تغییر داد یا از کشت آبزیان جلوگیری کرد. پرورش دهنده نیز باید به این نتیجه برسد که کاشت محصولات جایگزین هم باعث صرفه جویی در مصرف آب کشور می شود و هم 4 تا 5 برابر سود می برد. البته هیچ اتفاقی نمی افتد مگر اینکه برنامه بازدارنده با قدرت اجرایی قوی وجود داشته باشد. ماشین آلات دولت باید بازدارنده باشد.

تولید برخی محصولات آبی به نفع کشور نیست

absnews

این معاون مجمع نمایندگان استان مرکزی در پایان در پاسخ به این سوال که تکلیف تولیدکنندگان فرآورده های آبی چیست، گفت: مشکلات عمومی کشور در همه جای کشور بر مشکلات فردی ارجحیت دارد. جهان این یک اصل عقلانی است. تولیدکنندگانی که معیشت آنها به محصولات آبی وابسته است باید نسخه جدید پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی را جایگزین کنند. منافع آنها ممکن است در کوتاه مدت آسیب ببیند، اما منافع زیستی کل کشور بر همه چیز ارجحیت دارد.

عضوکمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم با بیان اینکه تولید برخی فرآورده های آبی به مصلحت کشور نیست، از وزارت جهاد کشاورزی خواست لایحه قانونی ممنوعیت کشت محصولات آبی را به مجلس ارائه کند. .

علیرضا نظری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره بحران آب ایران در خصوص سهم آب کشاورزی، اظهار کرد: آمارها نشان می دهد 75 تا 90 درصد آب ایران به بخش کشاورزی اختصاص دارد. در هر صورت در 75 یا 90 درصد شاهد تخصیص حجم قابل توجهی آب به این بخش هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *