رئیس جمهور سازمان برنامه و بودجه را مغز دستگاه اداری و اجرایی کشور دانست و گفت: نیاز است در این سازمان برنامه و بودجه در نظر گرفته شود و موضوع مهم نظارت یکی از وظایف مغفول مانده است. و وظایف برنامه و بودجه باید بدون مصالحه دنبال شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، سید ابراهیم رئیسی در ادامه روند نظارت بر کارکنان دستگاه های اجرایی صبح امروز دوشنبه در مقصد هفتم و پس از استماع گزارش رئیس و مسئول به سازمان برنامه و بودجه کشور رفت. وی برای عملکرد یک ساله این سازمان راهکارها و پیشنهادات مهمی را در راستای ارتقای کمی و کیفی عملکرد سازمان بیان کرد.
رئیس جمهور طراحی و مدیریت بهینه مسیر توسعه کشور را از وظایف مهم سازمان برنامه و بودجه برشمرد و گفت: سازمان برنامه و بودجه مغز نظام اداری و اجرایی کشور است که تحلیل داده ها را متحول می کند. به برنامه ریزی برای عملکرد بهینه سایر اجزا و بخش ها. .
رئیسی ارائه خدمات عمومی با کیفیت حداقل هزینه را از دیگر وظایف سازمان برنامه و بودجه برشمرد و افزود: طراحی نظام حاکمیتی کشور و نظارت بر عملکرد آن برای پیشرفت بر عهده سازمان برنامه و بودجه است. .نیاز دارد.
رئیس جمهور در ادامه بر لزوم توجه هم به «برنامه» و هم «بودجه» در این سازمان تاکید کرد و شاخص عملکرد سازمان برنامه و بودجه را اجرای عدالت خواند و خاطرنشان کرد: لازمه اجرای عدالت سندی است که امکان تقسیم ممتازان، مستضعفین و تعیین غیر قابل اجرا را فراهم می کند که بهترین مرجع در این زمینه از «سند شهرک سرزمینی» است.
رئیس جمهور در ادامه نظارت مستمر بر تصمیم گیری و تصمیم گیری در دستگاه های اجرایی و تطبیق آن با شاخص های کلان را از وظایف مهم سازمان برنامه و بودجه برشمرد و گفت: یکی از این مهم و محوری است. شاخص های کلان رشد و بهره وری را افزایش می دهد. در تنظیم و تخصیص بودجه به یک سازمان باید بررسی شود که آیا آن سازمان متناسب با بودجه اختصاص یافته به آن بهره وری لازم را دارد یا خیر و در صورت منفی بودن پاسخ این مشکل در بودجه بعدی سازمان بررسی و اصلاح شود. سال
رئیسی در ادامه موضوع مهم نظارت را یکی از کارکردها و وظایف مغفول مانده سازمان برنامه و بودجه برشمرد و گفت: اگر نقش نظارتی این سازمان به درستی در کنار دستور کار و تخصیص و ارائه بودجه مورد توجه قرار گیرد، خلأهای فراوانی و شکاف در مصرف منابع از بین خواهد رفت و این کمک زیادی به اصلاح فرآیندهای درون دولت خواهد کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه کنترل به معنای نفی اعتماد نیست، بلکه تداوم اعتماد است، تاکید کرد: کنترل شجاعانه و سازش ناپذیر عملکرد و مصرف اعتبارات در همه دستگاه ها توسط سازمان برنامه و بودجه مورد تاکید دولتمردان است.
رئیسی در بخشی دیگر از سخنان خود “تنظیم واقع بینانه، مسئله محور و قابل تحقق برنامه هفتم توسعه” را از دیگر ماموریت های خطیر سازمان برنامه و بودجه برشمرد و افزود: دلیل بسیاری از برنامه های پنجم و ششم است. محقق نشدن برنامه ها عدم توجه به این سه عامل مهم بود، لذا سازمان برنامه و بودجه موظف است با توجه جدی به این سه مولفه و همچنین با تکیه بر سیاست های مصوب و تحول دولت، برنامه هفتم توسعه را تهیه کند. اسناد.
رئیس جمهور همچنین به این سازمان توصیه کرد در برنامه ریزی ها صرفا به درآمد دولت متکی نباشد و منابع مردمی و سرمایه گذاری خارجی را نیز در نظر بگیرد.
رئیسی بودجه ریزی عملیاتی و تخصیص بودجه مبتنی بر عملکرد را از دیگر ضروریات این سازمان دانست و گفت: در این زمینه عملکرد بودجه ای نهادها اهرم مناسبی است که می توان از آن برای تضمین تحقق برنامه ها و بازگرداندن کشور به مسیر اصلی استفاده کرد. مسیر.
«توجه به فرصتهای پیشرفت»، تأکید بر «جزئیات بودجهریزی» و «نقش دادن به استانها» در تخصیص بودجه از دیگر مواردی بود که رئیسجمهور بر آن تاکید کرد و گفت: در این زمینه صندوق پیشرفت و عدالت میتواند نیمی از بودجه را سامان دهد. پروژه های تکمیل شده استان بسیار تاثیرگذار و تاثیرگذار است، لذا ضروری است سازمان برنامه و بودجه همچنان اهداف خود را دنبال کند.
رئیسی در ادامه مدیریت منابع و مصارف را وظیفه همه مدیران اجرایی کشور دانست و گفت: مدیران نیز برنامه ریزی هزینه ای بودجه دریافتی از سازمان، برنامه ریزی و بودجه ریزی و توجه به راهبردهای درآمدزایی را بر عهده دارند. در موسسات که در این زمینه یکی از راهکارهای مهم شناسایی و استفاده بهینه از املاک مازاد است.
رئیس جمهور در بخشی دیگر از سخنان متولیان سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه برخی از پروژه ها و مصوبات دور اول سفرهای استانی، بر اخذ اعتبار برای طرح های مصوب دور اول سفرهای استانی تاکید کرد. سفرها در انتظار تخصیص اعتبار و اعتبار از این ارگان است. .
«فعال کردن دبیرخانه شورای اقتصاد»، «فضا دادن به بخش خصوصی»، «پیگیری موضوع مهم کاهش تورم»، «توجه به افزایش بهرهوری بویژه در بخشهای توسعه فرهنگی و آموزشی کشور»، برنامه ریزی مشارکت مردمی در پروژه های عمرانی و تنظیم بودجه 1402 با توجه به تاکیدات و منویات رهبر معظم انقلاب و سند تحول دولت، از دیگر توصیه های مهم رئیس جمهور به سازمان برنامه بود. و بودجه کشور
پیش از سخنان رئیس جمهور، میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و تعدادی از مسئولان آن سازمان گزارشی از عملکرد و برنامه های آن سازمان به ویژه در حوزه ثبات و رشد اقتصادی، اشتغال و اشتغال پایدار ارائه کردند. با محوریت عدالت، شفافیت، توسعه نظام ها و اقدامات انجام شده در راستای تحقق سند تحول دولت، آن را با هماهنگی دستگاه های اجرایی ارائه کردند.
انتهای پیام