به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، شانزدهمین اجلاس سران بریکس از روز گذشته (سه شنبه 10 آبان ماه) تا 3 نوامبر در روسیه برگزار می شود. مسعود بیزیکیان رئیس جمهور کشورمان در اولین روز از این اجلاس به دعوت ولادیمیر پوتین از شهر کازان که این اجلاس در روسیه در آن برگزار شد، بازدید کرد. در این سفر عبدالناصرحمتی وزیر اقتصاد و دارایی نیز رئیس جمهور را همراهی می کند.
بر اساس گزارش وزارت اقتصاد، گروه بریکس یا اقتصادهای نوظهور ابتدا با حضور روسیه، چین، هند و برزیل تشکیل شد و سپس آفریقای جنوبی نیز به آن پیوست. اوایل امسال ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و اتیوپی نیز به این گروه اضافه شدند.
جمهوری اسلامی ایران از ابتدای سال 2024 پس از عضویت در گروه بریکس، در عرصه های سیاسی و امنیتی، اقتصادی و مالی و همچنین روابط فرهنگی و بشردوستانه در رویدادهای این گروه حضور فعال داشته است. نقطه نظرات خود را بیان می کنند. و طرح های پیشنهادی
هم افزایی صلح آمیز هسته ای اعضای بریکس
پیش از برگزاری این نشست، در روز پنجشنبه 26 اکتبر 1403، نشستی با حضور شرکت های فعال در زمینه تامین انرژی صلح آمیز هسته ای در مسکو برگزار شد. در این دیدار که با حضور هیاتی از سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، کارگزاران فعال صنعت هسته ای اعضای بریکس با امضای بیانیه ای از تشکیل پلت فرم هسته ای بریکس حمایت کردند.
هدف اصلی این پلتفرم توسعه و پیاده سازی بهترین شیوه ها و رویکردهای پیشرفته در زمینه کاربردهای انرژی و غیر انرژی فناوری های هسته ای برای مقاصد صلح آمیز در بازارهای بریکس و بریکس پلاس و همچنین توسعه مکانیسم ها و مدل های تشویقی و پیاده سازی است. پروژه های صنعت هسته ای کشورهای عضو انجمن.
بریکس پی; تجارت بدون دلار
نشست تجاری کشورهای عضو بریکس در روزهای پنجشنبه 26 اکتبر و جمعه 27 اکتبر 1403 با سخنرانی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برگزار شد. شورای بازرگانی بریکس یکی از مهمترین نهادها در ساختار گروه بریکس است که با هدف تسهیل همکاری های اقتصادی و تجاری بین کشورهای عضو ایجاد شده و شرکت کنندگان در این شورا نمایندگان بخش خصوصی کشورهای عضو هستند. کشورهای عضو
اعضای بریکس در نشست شورای بازرگانی خود از پلتفرم BRICSPay رونمایی کردند و اعلام کردند که این پلتفرم می تواند فواید زیادی مانند دلارزدایی، تسهیل تجارت بین اعضا و کاهش تاثیر تحریم های غرب را به همراه داشته باشد.
شرکت کنندگان در شورای تجاری BRICS این فرصت را داشتند که نسخه آزمایشی سیستم پرداخت جدید BRICSPay را امتحان کنند. این کارت قبلاً دارای ذخیره 500 روبلی (6 دلار) بود که شرکت کنندگان می توانستند در طول اقامت دو روزه خود در مسکو در فروشگاه های مشخص شده استفاده کنند.
BRICSPay قابلیت همکاری بین سیستمهای پرداخت مختلف در کشورهای عضو را تضمین میکند و کاربران میتوانند بدون اتکا به چند واسطه، تراکنشهای فرامرزی را انجام دهند. این به BrixPay اجازه می دهد تا اتکای خود به سیستم های سنتی را کاهش دهد و هزینه های تراکنش را به حداقل برساند.
یکی از ویژگی های اصلی این پلتفرم، پایبندی آن به چارچوب های قانونی و نظارتی کشورهای عضو است و راه اندازی آن امکان انجام تراکنش های سریع و کم هزینه را فراهم می کند که می تواند تجارت و سرمایه گذاری بین کشورهای بریکس را افزایش دهد.
روسیه که در سال جاری ریاست گروه بریکس را بر عهده دارد، از شرکای خود خواسته است تا پیش از اجلاس سران بریکس در اواخر ماه جاری میلادی، جایگزینی برای صندوق بین المللی پول برای مقابله با فشار سیاسی کشورهای غربی ایجاد کنند.
لازم به ذکر است که گروه BRICS 33.9 درصد از مساحت جهان را در بر می گیرد. 45.2 درصد از جمعیت جهان، 39.3 درصد از تولید صنعتی جهان، 44.7 درصد از تولید گندم جهان و 24.5 درصد از حجم صادرات جهانی متعلق به کشورهای عضو این گروه است و در نهایت بریکس 36.7 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را در اختیار دارد. محصول
absnews