چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

نرخ بیکاری در پاییز 7.6 درصد بود / 25 درصد از شاغلان فارغ التحصیل هستند

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و سیاستگذاری اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و حمایت اجتماعی گفت: براساس گزارش های مرکز آمار ایران در پاییز 1402، نرخ بیکاری در کشور 7.6 درصد بوده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، طاها رمضانی با حضور در غرفه ای بی اس نیوز در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه های کشور در خصوص آخرین وضعیت بازار کار کشور، اظهار کرد: مهمترین مرجع آماری ما مرکز آمار ایران است که بر اساس داده های بین المللی گزارش ارائه می کند. استاندارد سال هاست و در قالب شاسلی تصویری از بازار کار ایران را در قالب طرح آماری نیروی کار ارائه می دهد. در پاییز 1402 نرخ بیکاری ما 7.6 درصد بود.

وی افزود: مرکز آمار به صورت فصلی آمار منتشر می کند و هر فصل را نسبت به فصل مشابه سال گذشته اندازه گیری می کند. در پاییز 1402 نرخ بیکاری 7.6 درصد و نرخ بیکاری فارغ التحصیلان 11.4 درصد بوده است. در سال های اخیر یعنی از سال 1400 شاهد کاهش مداوم نرخ بیکاری بوده ایم. نرخ بیکاری فارغ التحصیلان نیز بر همین اساس کاهش یافته است. نرخ بیکاری فارغ التحصیلان بالاتر از نرخ بیکاری عمومی است که نیازمند برنامه ریزی ویژه برای اشتغال فارغ التحصیلان است.

مدیرکل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مهمترین سرمایه کشور سرمایه انسانی است و این حوزه از خدمات و مشاغلی که باید به سرمایه انسانی اعطا شود پراهمیت.

وی با بیان اینکه مهمترین مرجع آماری ما مرکز آمار است، گفت: از دو پورتال دیگر می توانیم حوزه اشتغال را رصد کنیم. یکی از آنها سیستم کنترل وزارت تعاون، کار و حمایت اجتماعی است. سامانه نظارت عملکرد دولت در زمینه اشتغال زایی را ثبت می کند. با توجه به اینکه در ابتدای کار دولت وظیفه بزرگی در زمینه اشتغال که ایجاد یک میلیون فرصت شغلی در سال بود، سیستم نظارتی طراحی شد تا همه همکاران ما از نهادهای ذیربط گزارش خود را ارائه دهند. فعالیت در این سیستم طبق کد. دانلود ملی

به گفته رمضانی، بیش از 20 هزار نفر از همکاران ما از نهادهای مختلف در سراسر کشور، عملکرد دولت در زمینه اشتغال زایی را در این سامانه بارگذاری می کنند و پس از ثبت، وزارت تعاون بر آنها نظارت می کند. مهمترین وظیفه وزارت کار، تعاون و حمایت اجتماعی در حوزه اشتغال، نظارت بر مشاغل ایجاد شده توسط نهادهای مختلف است.

وی همچنین گفت: صحت این داده های ثبت شده را در سه مرحله پیامکی، تلفنی و حضوری اندازه گیری می کنیم و به شورای عالی اشتغال اعلام می کنیم و تاکنون برنامه پیش بینی شده برای سال جاری بوده است. 1402 تحت عنوان تعهد استخدامی استانها در تمامی استانها گزارش شده است.

مدیرکل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: پورتال سوم نیز از طریق داده های حوزه تامین اجتماعی عبور می کند. بیمه شدگان جدید در سال 1402 به میزان قابل توجهی افزایش یافت.

بر اساس اعلام این مقام مسئول، سه پورتال از بهبود وضعیت بازار کار کشور خبر می دهند.

وی تاکید کرد: در حوزه آمار جای نگرانی وجود ندارد و اگر آمار تایید شود، اتفاقات رخ داده بسیار بیشتر است. البته آمار دقیق است.

رمضانی افزود: سال آینده علاوه بر تمرکز بر کمیت مشاغل که یک میلیون شغل در سال است، در حوزه کیفیت اشتغال، اشتغال و تماس های ویژه استخدامی نیز وارد فاز برنامه ریزی خواهیم شد. برای اولین بار در سال جاری در نظر گرفته ایم که به طور متوسط ​​25 درصد از تعهدات اشتغال استانی به فارغ التحصیلان مربوط می شود. 25 درصد کارگران کشور واجد شرایط هستند. این در حالی است که کمتر از 10 درصد از مشاغل ایجاد شده توسط دولت به فارغ التحصیلان اختصاص یافته است. امسال از همکاران موسسات مختلف خواستیم خدمات استخدامی خود را با میانگین وضعیت بازار کار که 25 درصد است تطبیق دهند. اگر این اتفاق بیفتد، جامعه فارغ التحصیلان ما قطعا آن را احساس خواهند کرد. احتمالاً طرح هایی ایجاد می شود که مطمئناً فارغ التحصیلان در آن شغل پیدا می کنند.

وی همچنین به وضعیت اشتغال و بیکاری فارغ التحصیلان اشاره کرد و گفت: در پاییز 1402 نرخ بیکاری فارغ التحصیلان 11.4 بوده است. نرخ مشارکت دانشیاران در سال 1401 معادل 50 درصد، نرخ بیکاری آنها 10 درصد، نرخ مشارکت دانشجویان مقطع کارشناسی حدود 48 درصد و نرخ بیکاری 15 درصد، نرخ مشارکت کارشناسی ارشد بیش از 68 درصد است. و نرخ بیکاری آنها نرخ فعالیت نزدیک به 9 درصد، میزان فعالیت دانشجویان دکتری بیش از 70 درصد و نرخ بیکاری آنها 3 درصد است. یعنی طبق برآوردهای مرکز آمار در سال 1401 تقریباً 5000 پزشک داشتیم که نتوانستند شغلی پیدا کنند.

مدیرکل دفتر سیاست گذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: باید گفت مشارکت جامعه فارغ التحصیلان ما در بازار کار بیشتر است. این نشان می دهد که فارغ التحصیلان وارد نیروی کار می شوند و امیدوارند شغل پیدا کنند.

وی گفت: سال آینده سال اشتغال زایی فارغ التحصیلان موسسات مختلف کشور خواهد بود. سیستم ها و مدل تخصیص سیاست های بازار کار را در قالب مشوق های بیمه ای، معافیت های بیمه ای، نیروی کار، یارانه و حقوق به روز می کنیم تا فارغ التحصیلان بتوانند به صورت مستقل از این تسهیلات استفاده کنند.

رمضانی همچنین از اتفاقات خوبی در زمینه توسعه کاریابی، مراکز مشاوره کارآفرینی و رفع موانع مشاغل خانگی خبر داد. ما همچنین 600 نوع کار از مشاغل خانگی را ارائه می دهیم که بخش قابل توجهی از آن برای فارغ التحصیلان قابل استفاده است.

وی افزود: از رسانه ها می خواهیم کار از خانه را در اذهان عمومی بازتولید کنند. ما باید یک بار دیگر گفتمان تجارت از خانه را تجدید کنیم. رسانه ها همچنین می توانند از مشاغل خانگی استفاده کنند. یعنی افراد می توانند در تهیه خبر، تدوین، تولید محتوا و کلیپ به عنوان کارهای خانگی رسانه ایفای نقش کنند. هر رسانه ای می تواند 40 کار را از مشاغل خانگی حمایت و حفظ کند و از آن بهره مند شود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *