سازمان توسعه تجارت ایران در بخشنامه ای نحوه انجام تعهدات ارزی پتروشیمی، پالایش و فرآورده های نفتی را ابلاغ کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، صالح عسگری سرپرست معاونت خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت با استناد به ماده (۸) این مصوبه به سازمانهای صنعتی، معدنی و بازرگانی استانهای مازندران، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد نامهای ارسال کرد. . تبصره آیین نامه (6) بند (ه) ماده (2) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بارها فهرست صادرکنندگان فرآورده های پتروشیمی، پالایشی و نفتی و نحوه انجام تعهدات ارزی آنها را اعلام کرده است.
بر این اساس شناسه ملی 519 واحد تولیدی پتروشیمی که بازده ارزی حاصل از صادرات آنها به میزان 90 درصد تعهدات ارزی صادرات بر اساس یک یا چند روش مندرج در بند (13) ماده (1) است. ) مقررات. با مدت 4 ماه از تاریخ صدور مجوز صادرات. 10 صادرکننده فرآورده های پالایشگاهی وجود دارند که بازده ارزی حاصل از صادرات آنها 100 درصد تعهدات ارزی صادراتی آنها فقط در قالب فروش ارز در سامانه نیما ظرف 80 روز پس از صدور مجوز صادرات است، 55 صادرکننده پتروشیمی. که بازده ارزی آنها حاصل صادرات آنها 100 درصد تعهدات صادراتی ارزی فقط در قالب فروش حواله ارزی در سامانه نیما در 80 روز پس از صدور مجوز صادرات است. مجوز صادرات و همچنین کد تعرفه 115 قلم محصولات پتروشیمی به استثنای واحدهای تولیدی پتروشیمی موضوع بند اول این مکاتبات صادر می شود. اعلام شد صادرکنندگان این اقلام ملزم به بازگرداندن محصولات خارجی هستند. مبادله حاصل از صادرات این کالاها به میزان 100 درصد تعهدات ارزی صادراتی فقط به صورت فروش ارز در سامانه نیما ظرف 80 روز پس از صدور مجوز صادرات.
فهرست تعرفه های مشمول استرداد 100 درصد ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما ظرف 80 روز پس از صدور مجوز صادرات نیز موجود است. اینجا قابل مشاهده است.
گفتنی است پیش از این سازمان توسعه تجارت تاکید کرده بود که کلیه صادرکنندگان محصولات پتروشیمی، پالایشی، فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده های نفتی موظفند 100 درصد دریافتی های ارزی خود را ظرف 80 روز پس از آن به سامانه نیما واریز کنند. صدور مجوز صادرات
این قاعده برای صادرات محصولات مذکور از تاریخ ابلاغ آیین نامه اجرایی تبصره 6 یعنی اواسط دی ماه سال گذشته اعمال شده است. اساساً بر اساس مصوبه ششمین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات، مهلت انجام تعهدات ارزی حاصل از صادرات این محصولات از 20 فروردین ماه سال جاری از چهار ماه به 80 روز کاهش یافت. . .
از بهار 2018 و همزمان با از سرگیری تحریمهای آمریکا، دولت اعلام کرد که برای تامین نیازهای ارزی، صادرکنندگان موظف شدند ارز حاصل از صادرات خود را از چند روش خاص به کشور بازگردانند. بر این اساس صادرکنندگان برای استفاده از تسهیلات صادراتی و جلوگیری از جرایم اقتصادی باید ارز خود را در قالب تعهد ارزی به کشور بازگردانند.
انتهای پیام