نحوه استفاده از تشعشعات در صنعت نفت و کاهش آلاینده ها
قائم مقام سازمان درباره استفاده از تشعشعات در بخش حسگرها توضیح داد: حسگرها و تصویربرداری و همچنین رادیوگرافی صنعتی و زنده و به طور کلی تجهیزات نفت یکی از موارد بسیار مهمی است که صنعت هسته ای قادر به حمایت از صنعت نفت است. در اين زمينه. با توجه به سنسورها، گیج هسته ای یا تراز سنج، ضخامت سنج، تراکم سنج از جمله مواردی است که صنعت و سازمان هسته ای کشور از صنعت نفت حمایت کرده و خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: این ظرفیت در کشور وجود دارد که بتوان محصولات را در این حوزه به خارج از کشور صادر کرد و کشورهای نفت خیز را تحت پوشش قرار داد.
شیرمردی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در مرحله پژوهش هستیم، نمیتوانیم پیشبینی دقیقی از میزان اثربخشی این طرح داشته باشیم، اما باید بدانید که به محض نهایی شدن نتایج تحقیقات، از طریق رسانهها به اطلاع مردم میرسانیم.
مدیر عامل شرکت توسعه استفاده از پرتوها در پاسخ به این سوال که نفس کلانشهر به دلیل افزایش میزان آلاینده ها قطع شده و این وضعیت شهروندان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است. سازمان انرژی اتمی چه برنامه ای برای رفع این مشکل و ارتقای کیفیت بنزین تولیدی در کشور دارد؟ فرمود: یکی از کارهایی که با اشعه می توان کرد; مسئله حذف یا کاهش آلاینده های گوگردی است که در حال حاضر در حال بررسی این پروژه مهم سازمان انرژی اتمی هستیم و باید گفت که این طرح زمان بر است و نمی توان وانمود کرد که به سرعت به نتایج مطلوب می رسیم. هموطنان بدانند که دانشمندان متخصصان و محققان این سازمان در تلاش هستند تا حداقل بخشی از این مشکل را حل کرده و میزان آلاینده های محیطی را با تشعشعات کاهش دهند.
وی تصریح کرد: یکی از این کارها انجام تحقیقات در زمینه تبدیل نفت سنگین به نفت سبک است و باید دانست که پرتوهای الکترونی در هنگام برانگیختگی این قابلیت را دارند که زنجیره های کربنی را با شکستن کوتاه کنند و در واقع تأثیر خود را بر روی روغن سنگین و همچنین روشن شدن روغن را نشان می دهند.
معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها گفت: یکی از بخش های مغفول مانده در استفاده از تشعشعات، حوزه صنعت نفت است.
شیرمردی بیان کرد: فصل های خوبی را در خصوص کاربرد فناوری هسته ای در صنعت نفت کشور آغاز کرده ایم و امیدواریم انشالله با استقبال مسئولان صنعت نفت کشور این سوالات به زودی به مرحله صنعتی شدن برسد.
انتهای پیام
وی با اشاره به دیگر مصارف پرتو در این صنعت مهم کشور گفت: حذف برخی از مواد و ناخالصی ها در نفت و فرآورده های نفتی یکی از کارهای بسیار مهمی است که اکنون به صورت جدی در حال تحقیق و پژوهش هستیم و امیدواریم با با استفاده از دانش معجزه آسا و ابزار پرتو می توان آلودگی نفتی را به حد مطلوب و استانداردهای بین المللی کاهش داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، سید پژمان شیرمردی درباره کاربرد پرتو در صنعت نفت گفت: تشعشع می تواند هم در زمینه فرآیند، هم در زمینه تشخیص و هم در زمینه حسگرها مفید باشد، بنابراین در حوزه فرآیند البته اقدامات خوبی انجام داده ایم. باید توجه کنیم که بخشی از این کار در دنیا شروع شده بود و ما هم این پروژه را در کشور شروع کردیم.
شیرمردی تصریح کرد: بحث هیدروژنه شدن، آلکیلاسیون در اصل عامل دار شدن نفت و مواد نفتی است که با استفاده از تشعشعات میسر می شود.