ناوبری دقیق کشتی با سیستم موقعیت یاب دریایی ساخت ایران
یکی از شرکت های فناوری با حمایت معاونت علمی رئیس جمهور و ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته، یک مکان یاب دریایی برای هدایت و ناوبری کشتی ها تولید کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، غلامرضا نجف پور، مدیرعامل این شرکت فناور گفت: نقشه GPS یا موقعیت یاب، یک سیستم نرم افزاری و سخت افزاری است که در شناورهای تجاری، ماهیگیری و نظامی استفاده می شود. عملکرد آن این است که سخت افزار و همچنین نرم افزار مانند یک مانیتور 10 اینچی و مجموعه ای از ابزارها برای کار با نقشه روی کشتی نصب می شود.
وی قابلیت بارگذاری نمودارهای دریایی و ماهواره ای، اتصال به رادار و AIS را از ویژگی های سامانه موقعیت یابی دریایی برشمرد و گفت: کاربری که از این سامانه استفاده می کند بر اساس اطلاعاتی که از سامانه هایی مانند AIS، رادار و GPS دریافت می کند، می تواند موقعیت خود را پیدا کنید، در دریا در هر زمان مشاهده کنید. همچنین می تواند توپولوژی دریا از جمله عمق را در هر زمان مشاهده کند و کشتی ها و قایق های دیگر را با استفاده از این سیستم و سیستم های مشابه در هر زمان روی نقشه مشاهده کند. در نهایت با این اطلاعات می تواند کشتی را هدایت و مسیریابی کند و زمانی که می خواهد از نقطه ای به نقطه دیگر حرکت کند می تواند مسیر خود را کنترل کند تا با مشکلاتی مانند برخورد با کشتی های دیگر مواجه نشود.
نجف پور با اشاره به اینکه این سامانه برای اولین بار در کشور تولید شد، گفت: در گذشته این محصول از چند شرکت خارجی خریداری می شد اما پس از اعمال تحریم ها، کارت ها و نرم افزارها توسط شرکت های خارجی به روز نشد و بسیاری از آنها سیستم ها قدیمی شده اند
وی افزود: با اقداماتی که در زمینه تولید این سامانه انجام داده ایم، اگر بتوانیم وارد بازار شویم، می توانیم از خروج ارزهای خارجی جلوگیری کنیم و نرم افزارها و کارت های به روز شده را در اختیار کشتی ها قرار دهیم. در دریا.
یک سیستم اضطراری و امنیتی دریایی جهانی تولید می شود
نجف پور با اشاره به اقدامات این گروه در خصوص شبیه سازها گفت: در حال حاضر پروژه ای با عنوان «سامانه جهانی اورژانس و امنیت دریایی» را در دست اقدام داریم. وظیفه این سیستم استفاده از وسایل بی سیم و سایر وسایل داخل کشتی است تا در مواقع اضطراری به کشتی کمک کند تا خود را از موقعیت های خطرناک نجات دهد یا موقعیت خود را به دیگران اطلاع دهد تا سهم آنها را از کمک های لازم به دست آورد. در حال حاضر در حال تولید این شبیه ساز هستیم و برای این منظور با سازمانی قرارداد بسته ایم.
مدیرعامل این شرکت فناوری یکی دیگر از محصولات این مجموعه را تبلت بومی اعلام کرد و تصریح کرد: نسخه آزمایشی این سامانه آماده شده است و به دنبال دریافت حمایت های لازم از یک موسسه یا سازمان هستیم تا بتوانیم تولید کنیم. نسخه صنعتی آن . البته مشتریان این محصول عمدتاً سازمان ها هستند و بازار عمومی به این معنا برای این محصول وجود ندارد.
پشتیبانی رایگان معاونت علمی
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، نجف پور در خصوص حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری از این مجموعه گفت: در خصوص تولید نقشه های GPS، امکانات رایگانی از سوی معاونت علمی در اختیار مجموعه ما قرار گرفت. هزینه اجرای این طرح تقریباً یک میلیارد تومان بود که 40 درصد آن توسط معاونت علمی به صورت رایگان پرداخت شد که کمک بزرگی بود و به لطف این امر توانستیم پروژه را به خوبی پیش ببریم.
وی در پایان در خصوص میزان اشتغال این شرکت گفت: 6 کارگر تمام وقت و 6 کارگر پاره وقت در این مجموعه مشغول به کار هستند و بعضاً برخی از آنها به صورت دورکاری – عمدتاً در زمینه نرم افزاری – با گروه ما کار می کنند. .
انتهای پیام