ناهماهنگی نظام بانکی یکی از عوامل تورم است
به گزارش این خبرگزاری، جعفر قدری عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی در گفتگو با رادیو اقتصاد به ناهماهنگی نظام بانکی و افزایش نقدینگی که موجب تورم می شود اشاره کرد و افزود: بانک مرکزی باید قدرت مقابله با بانک های ورشکسته را داشته باشد.

سوال: لطفا راهکارهای کوتاه مدت و میان مدت مبارزه با تورم و سازوکارهای اجرایی آن و همچنین سازوکارهای نظارتی آن را توضیح دهید و به نظر شما این راهکارها تا چه حد می تواند جنبه پیشنهادی داشته باشد و توانایی تبدیل شدن به یک قانون الزام آور چقدر است. ?
قادری: بسیاری از مشکلات ما را می توان به عدم تعادل در بودجه، عدم تعادل در سیستم بانکی، عدم تعادل در سیستم معاملاتی و پولی که داریم نسبت داد، اگر این عدم تعادل ها را کنترل کنیم و از برداشت بیش از حد بانک ها از منابع بانک جلوگیری کنیم. مرکزی. و دولت نباید به تنهایی هزینه کند، هزینه های جاری خود را کاهش دهد و تمام کار در بخش های عمرانی را به بخش های غیردولتی بسپارد و در عوض متکی به درآمدهای دولت باشد و بتواند از ظرفیت بخش های غیردولتی استفاده کند. Natrasis به نوعی درمان می شود و مشکل را حل می کند. وقتی از هدف یارانه ها صحبت می کنید منابع شما کافی نیست و تازه خرج کرده اید، دولت باید این منابع را از کجا تهیه کند و اگر بخواهد این منابع را از بانک مرکزی استقراض کند یکی از مولفه های پایه پولی این است. استقراض دولت از سیستم بانکی یا اگر در بخش های پیمانکاری یا جاهای دیگر منابع مالی نداشته باشیم اما پیمانکار بیاید کار را انجام دهد و دولت بیاید و می خواهد آن پول را از طریق انتشار اوراق بپردازد، زیرا کارآفرین می خواهد. برای پرداخت بیمه، پرداخت مالیات و غیره. سازمان هایی مانند سازمان مالیاتی و بیمه گر با پیمانکار دست و پنجه نرم نمی کنند، سوال اینجاست که آیا پول را دریافت کرده اید یا نه، کار را انجام داده اید و باید مالیات و بیمه خود را بپردازید. بنابراین وقتی یک جا مشکلی پیدا می کند در جاهای دیگر هم مشکل ایجاد می کند یا در بحث هزینه های جاری، با این همه بحثی که این روزها مطرح می شود، دولت باید با چابک سازی سیستمش تعداد را کم کند. کارکنان که می خواهد هر روز سازمانی را توسعه دهد که امکانش نیست، یا در مورد مؤسسات خدماتی که الان در شهرها فعال هستند، دولت می خواهد بیاید مثلاً آب که هر مقداری تمام می شود. اگر بخواهد یارانه بپردازد یا برقی را که دولتش با قیمت بسیار بالا می خرد، اگر قرار باشد با قیمت کمتر و به صورت یارانه به مصرف کنندگان برساند، مشکلات جدی برای دولت ایجاد می شود. ، دولت خود را نشان می دهد که بدون تورم نمی توان پول ایجاد کرد، هر پولی که بانک مرکزی ایجاد کند منجر به افزایش نقدینگی و تورم می شود و می تواند مشکلات جدی ایجاد کند.
سوال: شما مثال های خیلی مشخصی زدید. یکی از نکاتی که ممکن است به ذهن کل مخاطبان خطور کند این است که چگونه میتوانیم مدیران را در راهحلهای بلندمدت خود پاسخگو کنیم، یعنی به وضوح چگونه میتوانیم جنبههای ارزیابی و سنجش برنامهها را داشته باشیم. مثلاً اگر مشخص شود در 4 یا 8 سال آینده قرار است به چه نقطه تورمی برسیم و چه تورمی را کنترل خواهیم کرد، شاید بتوان مدیران را در ابعاد مختلف پاسخگو دانست. توجه زیادی به این دیدگاه می شود؟
قادری: در حوزه های مختلف باید شاخص هایی تعیین کنیم و عملکرد مدیران را با این شاخص ها ارزیابی کنیم، لازم است این احتیاط ها و این شفاف سازی ها انجام شود، بانک مرکزی ما باید این اختیار را داشته باشد تا بتواند با بانک های ورشکسته مقابله کند. از تسهیلات ریالی استفاده می کنند، اگر کارشناس در بازار بگوید با نرخ آزاد می فروشم، معنی ندارد، باید برق یارانه ای به او بدهیم، گاز یارانه ای بدهیم و سنگ معدن را به قیمت ریال برایش حساب کنیم. . و بعد تصور کنید که کارایی و اثربخشی آن بالاست و بعد ادعا کنید که ما این میزان صادرات شمش و صادرات پتروشیمی داشته ایم، این کارکرد هیچ چیز نیست و بعد چنین سودهایی، آن وقت سیستم جوابگوی سیستم نخواهد بود.