به گزارش رکنا؛ «طرح موضوع تحقیق تعیین حداقل دستمزد منطقه ای در سال 1403» برای دومین بار در ماه های اخیر دستور جلسه شورای عالی کار در این جلسه در روزهای اخیر بود که دوباره این بحث مطرح شد.
بحث و گفتگو حقوق منطقه ای این موضوع هر ساله با نزدیک شدن به ماه های پایانی سال مطرح می شود و مزایا و معایبی دارد. مخالفان این طرح معتقدند که دستمزد منطقه ای مهاجرت از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ را افزایش می دهد و موافقان این طرح معتقدند اگر دستمزد منطقه ای کمتر از دستمزد کشوری نباشد و فرصت های شغلی و زیرساخت های اقتصادی دیگری فراهم شود. شهرهای کوچک، طرح موفقی خواهد بود. فعالان کارگری اجرای دستمزدهای منطقه ای را زنگ خطری برای بی حقوقی بیشتر کارگران می دانند.
علیرضا میرغفاری عضو کانون عالی سندیکای کارگران گفت: دستمزد منطقه ای سال 1403 به پیشنهاد آقای کارهای خانه خطاب به وزیر کار. عامل وزارت اقتصاد در مورد نامه آقای خاندوزی به آقای مرتضوی بحث کردند، مقرر شد مصوبه ای در این زمینه در شورای عالی کار اتخاذ نشود و موضوع در کمیته کارشناسی کارگروه حقوق و دستمزد مطرح شود.
میرغفاری با بیان اینکه «در خصوص حقوق منطقه ای مخالفت خود را اعلام کرده ایم» گفت: در تعیین حقوق به دنبال اجرای ماده 41 قانون کار هستیم. هزینه های زندگی کارگران باید در نظر گرفته شود. به عنوان بخشی از عدالت حقوق و دستمزد به دنبال اجرای طرح طبقه بندی مشاغل نیز هستیم. در بسیاری از صنایع بیش از 80 درصد فعالیت های فنی، اجرایی و تخصصی توسط کارگرانی انجام می شود که حقوق آنها در نظر گرفته نمی شود. وضعیت کارگران قرارداد موقت با نیروهای رسمی از نظر دستمزد و خدمات اجتماعی در بسیاری از بخش ها متفاوت است. لازم است وزارت کار با بازرسی از کار حقوق کارگران را احیا کند.
وی با بیان اینکه منتظر جلسات بعدی شورای عالی کار برای بررسی حقوق هستیم، گفت: وضعیت معیشتی کارگران مناسب نیست، متاسفانه هزینه زندگی از حقوق بسیاری از کارگران بیشتر است. در حال حاضر شرایط اجرای حقوق منطقه ای فراهم نیست.
منبع: ای بی اس نیوز
https://www.rokna.net/fa/tiny/news-959858>منبع:
خبرگزاری رکنا توسط سردبیران رکنا