سلیم خبر: فوق تخصص غدد و متابولیسم با بیان اینکه داروهای نسل جدید به کاهش هزینه های درمان دیابت کمک می کند، گفت: اگر به فکر دیابت و درمان مناسب آن نباشیم، ناگزیر باید تمام بودجه های بهداشتی را صرف دیابت در کشور کنیم. چند سال آینده را صرف کنید
به گزارش خبرنگار سالم خبر از انجمن دیابت ایران، علی رضا استقامتی در همایش اقتصاد سلامت افزود: بر اساس برآوردهای انجام شده در سال 2021 بیش از 540 میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت هستند و انتظارات حاکی از آن است که این تعداد به افزایش خواهد یافت. حدود 800 میلیون نفر در سال 2045. بالا
وی گفت: در منطقه ما آمار ابتلا به دیابت رو به افزایش است و از بیمه ها و نهادهای بهداشتی و درمانی می خواهد که فکری برای این آمار فزاینده داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 هستند، ادامه داد: در سراسر کشور افرادی که از بیماری خود اطلاعی ندارند و تعداد زیادی از افراد مبتلا به پیش دیابت حدود دو برابر این تعداد از جمعیت تشخیص داده شده را تشکیل می دهند.
به گفته وی، عملاً برای افزایش آمار دیابتی در کشور تلاش می کنیم. از آنجایی که میانگین ابتلا به دیابت در جهان رو به افزایش است، اهمیت مدیریت در این بخش را بیش از هر زمان دیگری نشان می دهد، زیرا اگر فکری به حال آن نکنیم، در چند سال آینده باید کل بودجه سلامت را تعدیل کنیم. برای دیابت هزینه می شود، زیرا آمار دیابت در مسیری رو به افزایش است. تعداد مبتلایان به دیابت در ایران در سال 2007 به حدود دو میلیون نفر رسید و عدم توجه به هشدارها ما را به اینجا رساند و باعث شد این تعداد به حدود 7 میلیون نفر برسد.
شایع ترین علامت دیابت این است که بدون علامت است
تاتاگامی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت به طور مداوم بر کاهش آمار رشد دیابت یا حداقل ثابت نگه داشتن آن تاکید دارد. اما در کشور ما این اتفاق نیفتاد، زیرا شایع ترین علامت دیابت عدم بروز علائم است، بنابراین فرد مبتلا نیازی به مراجعه به پزشک و معاینه نمی بیند و به همین دلیل به پزشک مراجعه می کند. زمانی که یک قسمت از بدنش به دیابت مبتلا شده باشد، پزشک متوجه می شود که دیابت دارد.
به گفته این پزشک متخصص، آنچه دیابت را به یک معضل مهم سلامت تبدیل می کند این است که دیابت به تدریج بر قلب، کلیه ها، کبد و دستگاه تنفسی اثر می گذارد و هیچ عضو مهمی در بدن وجود ندارد که مبتلا به دیابت نباشد.
وی افزود: درمان دارویی باید به موقع انجام شود و هر سال تاخیر در درک بروز دیابت در بیمار، درمان را سه سال از عمر او به تاخیر می اندازد. در واقع کنترل قند خون کار ساده ای نیست و باید با ابزار مناسب و در زمان مناسب انجام شود.
تسگامی بر فواید داروهای نسل جدید تاکید کرد و گفت: عدم رعایت و ادامه درمان می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد. هزینه های درمان، نگرانی در مورد تزریق های متعدد، عدم دسترسی آسان به برخی داروها و عوارض ناشی از برخی روش های درمانی می تواند بر پایبندی بیماران به درمان تاثیر بگذارد. داروهای جدید انسولین های ترکیبی هستند که می توانند بسیاری از این نگرانی ها را در بیماران کاهش دهند. هر چه درمان جدیدتر و به موقع تر باشد، تأثیر آن بر بیمار بیشتر می شود.
وی همچنین به سبک زندگی و نوع تغذیه اشاره کرد و تاکید کرد: باید فرهنگ صحیح مقابله با دیابت را به مردم آموزش داد. ما با آموزش بیمار را توانمند می کنیم. بیمار دیابتی نباید از ترس چشم یا قضاوت دیگران تزریق خود را به تعویق بیندازد.
وی با اشاره به اینکه برآورد هزینه می تواند به صرفه جویی و انتخاب بهترین داروها به بیمار کمک کند، تصریح کرد: برخی افراد نسبت به نسل جدید انسولین که کمی گرانتر از داروهای نسل قدیم است، واکنش نشان می دهند. اما نکته اینجاست که هزینه بیماری های قلبی، دیالیز، بستری شدن و… از این داروها بسیار گرانتر است و هزینه این عوارض دیابت برای بیمه ها، شرکت های دارویی و در کل نظام سلامت کشور بسیار است. بالاتر . به همین دلیل باید درمان هدفمند و رادیکال انجام شود.
هزینه های دیابت با درمان نادرست افزایش می یابد
شکوه نکفر، استاد اقتصاد و مدیریت دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز گفت: وقتی از دیابت صحبت می کنیم با یک بیماری درازمدت مواجه هستیم که سال ها همراه بیمار است و اگر درمان به درستی انجام نشود باعث می شود. به بدن بیمار آسیب برساند و هزینه های درمان را افزایش دهد.
وی افزود: دیابت به خودی خود بیماری گران قیمتی نیست اما مشکلات محیطی زیادی دارد که باعث گرانی آن می شود و می توان از آن به عنوان یک موضوع مهم در هزینه های سلامت یاد کرد. بیمار باید توجیه شود که درمانی که در حال حاضر انجام می دهد چه مشکلات و عوارضی را در آینده حل می کند و چه هزینه هایی از دوش او برداشته می شود.
نکفر افزود: جامعه سالم متشکل از افراد سالمی است که کشور را ثروتمند می کنند. در واقع در یک چرخه مثبت، اگر بتوانیم مردم را سالم نگه داریم، کشور را در مسیر توسعه و رشد قرار می دهیم. درمان صحیح باعث افزایش کیفیت زندگی در بیماران دیابتی و در کل جامعه می شود.
وی تاکید کرد: با ورود بیمه همه اقشار جامعه می توانند درمان موثری را کسب کنند. این در حالی است که مردم کشور ما به 30 درصد داروهای دیابت ساخته شده در دنیا دسترسی دارند و به 70 درصد از این داروها دسترسی ندارند. 80 درصد هزینه دیابت ناشی از مشکلات جانبی این بیماری است و در حال حاضر عواملی مانند مشکلات زیست محیطی و استفاده از فرآورده های کربوهیدرات وارداتی می تواند در ایجاد چاقی و افزایش تعداد بیماران دیابتی موثر باشد.
نکفر به سردرگمی هرم جمعیتی اشاره کرد و گفت: 11 درصد از هرم جمعیتی در کل دنیا بین 40 تا 50 سال است اما این موضوع در کشور ما و 20 درصد جمعیت کشورمان اهمیت بیشتری دارد. در این گروه سنی هستند، یعنی کسانی که در دهه شصت به دنیا آمده اند، در سنی هستیم که در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند و احتمال ابتلا به دیابت بالاست.
وی بیان کرد: در بیماران دیابتی احتمال بستری شدن، میزان کمک تیم اورژانس و تعداد مراجعات نسبت به افراد عادی افزایش چشمگیری دارد و علاوه بر این خطرات ابتلا به سایر بیماری ها نیز افزایش می یابد. تجویز منطقی و مصرف صحیح انجام نمی شود.
عدم مصرف دارو، کاهش مصرف آن یا مصرف نادرست آن سلامت انسان را به خطر می اندازد
فاطمه سلیمانی، دانشیار فارماکونومیک و مدیریت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: عدم مصرف، کم مصرف و مصرف نادرست دارو عواقبی دارد و هزینه های هنگفتی را بر دوش بیمار و جامعه می گذارد و سلامت مردم را به خطر می اندازد. در معرض خطر.»
وی افزود: این باور که دارو در کشور ما زیاد استفاده می شود درست نیست. ما از بسیاری از داروها استفاده نمی کنیم مگر در برخی از گروه ها از داروها مانند آنتی بیوتیک ها و برخی مسکن ها. در ضمن، مشکل اصلی ما با تجویز منطقی دارو، مصرف کم دارو یا مصرف داروی اشتباه است. یعنی جامعه ای با 80 میلیون نفر جمعیت داریم که تعداد بیماری های مزمن مانند فشار خون، دیابت و بیماری های عصبی و روانی بسیار زیاد است و با افزایش سن شیوع بیشتری پیدا می کند، اما پزشکی برای درمان آنها استفاده نمی شود. چقدر مریضیم
وی تاکید کرد: اینکه می گویند دومین مصرف کننده مواد مخدر در جهان هستیم اشتباه است. وقتی به بازار دارویی کشور نگاه می کنیم، می بینیم که اصلاً این اتفاق نیفتاده است، بیماری که به راحتی با مصرف داروی مناسب، فشار خون یا دیابت خود را کنترل کند، بدون این که این اتفاق بیفتد، عوارض زیادی مانند مشکلات چشمی به آن اضافه می کند. مشکلات قلبی و بیماری های کلیوی.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17271/%D8%B9%D8%AF%D9%85-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA-%D9%87%D9%85%D9%87-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D8%AC%D9%87-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-%D9%85%DB%8C-%D8%A8%D9%84%D8%B9%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز