مراسم تجدید پیمان میهمانان سی و هفتمین همایش وحدت با امام خمینی (ره) با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، یادگار امام و دبیرکل مجمع برگزار شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی – یادگار امام – در مراسم تجدید مراسم میهمانان سی و هفتمین همایش وحدت اسلامی با رهبر معظم انقلاب اسلامی، ضمن خیرمقدم به میهمانان، گفت: شاید وجود داشته است. زمانی که باید از ضرورت وحدت حرف می زدیم، اما در زمان ما به گونه ای پیش رفته است که نیازی به اصرار بر لزوم وحدت در این جلسات نیست.
وی افزود: امروز آماده ایم گامی به جلو برداریم و هیچکس در لزوم وحدت شکی ندارد. بیایید بیشتر فکر کنیم که چرا این موضوع آنطور که باید انجام نمی شود؟
یادگار امام ادامه داد: وحدت یک خیابان دو طرفه است و قرار نیست هیچکس با دیگری عجین شود. این یک بازی برد-برد است و هر دو طرف باید برای اتحاد آماده باشند.
وی خاطرنشان کرد: چرا رهبران، علما، اندیشمندان و آحاد مسلمانان آنطور که باید در این مسیر گام بر نمی دارند؟ یکی از دلایل این است که ممکن است منافع هر یک از طرفین به دلیل وحدت در خطر باشد.
حجت الاسلام حسن خمینی گفت: وحدت امروز بیش از هر چیز مستلزم حضور و تلاش همگان است و نباید اجازه دهیم منافع فردی، قومی و حتی ملی در مصالح عالی یگان سد راه شود.
یادگار امام بیان کرد: ما باید در بحث های خود ترویج کنیم که هیچ کدام از ما نتوانیم دیگری را متهم به لجاجت، سهل انگاری و عدم تفاهم کنیم. چون هیچ کدام از تصمیمات ما در این سطح از بداهه و ضرورت نیست.
وی با بیان اینکه بزرگترین دشمن وحدت خود ادیان هستند، گفت: در درون جوامع اسلامی مخالفان وحدت زیاد است، اما حقیقت چیست که دشمنی ندارد؟ کدام مسیر سنگ ندارد؟
یادگار امام تأکید کرد: امروز گفتوگوی روحانیون، دانشمندان و افراد تأثیرگذار در جامعه اسلامی ضروری است. بر اصل ادیان نیز تأکید شده است.
وی تاکید کرد: امروز باید از موانع وحدت صحبت کنیم و آگاه باشیم که دشمن در حال ورود به میان ما است. در قدم اول باید موانع اختلاف را از درون خود برداریم و همواره توجهمان معطوف به اراده رسول گرامی اسلام (ص) باشد.
امام خمینی (ره) در سه رشته اسلامی به هدف خود رسیده بود
در بخشی دیگر از این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری – دبیرکل مجمع الکریم – ضمن قدردانی از حضور مدعوین همایش، خاطراتی از امام راحل را یادآور شد.
وی گفت: حضرت امام (ره) یک ویژگی داشت و آن این بود که سه مکتب مختلف فلسفی-اسلامی، عرفانی-اسلامی و فقهی اسلامی در یک شخصیت گرد هم آمدند. یعنی در سه رشته اسلامی به هدف خود رسیده بود و سه مرجع متضاد را در درون خود جمع کرده بود.
شهریاری سپس به تبیین تفاوت های فقه، فلسفه و عرفان پرداخت و گفت: در فقه، فلسفه و عرفان اشتراکی وجود دارد که در امام (ره) متبلور شده است. از نظر مکتب فقهی نیاز به رجوع داریم. در مکتب فلسفی، به ویژه در فلسفه مشا، انسان موجودی بالقوه است که نیاز به بالفعل شدن دارد و برای بالفعل شدن نیاز به معلم دارد. در مکتب عرفانی هم به مرشد شیخ نیاز داریم.
وی افزود: اگر این نقطه تلاقی (مرجع، استاد و شیخ) را جمع کنیم به نظریه ولایت امام خمینی (ره) می رسیم که در قانون اساسی آمده است که امام (ره) خدا از او راضی باشد) آن را به منصه ظهور رساند. بر این اساس انقلاب پیروز شد.
دبیرکل مجمع الکریم در پایان گفت: امام راحل با توجه به تمام شئون اسلام مکتب جامع انقلاب اسلامی را به ما و جوانان معرفی کردند.
انتهای پیام