12:50 – 18 سپتامبر 1403
رضا عباسپور نادری، معاون دفتر امور شیلات سازمان شیلات ایران گفت: با پایان یافتن وزش بادهای موسمی، صیادان ایرانی صید ماهی تن در آب های فراساحلی را از اواسط شهریورماه آغاز کردند.
عباسپور نادری افزود: این صید تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده ادامه دارد که با آغاز تلاطم و موج در اقیانوس هند و عمان همراه است. شرایط دریا همیشه مساعد است و فعالیت حدود هزار قایق ماهیگیری نوید صید پررونق در این فصل را می دهد.
وی ادامه داد: ایران با صید بیش از 260 هزار تن ماهی تن در سال گذشته رتبه نخست صید این ماهی را در منطقه ماهیگیری غرب اقیانوس هند (IOTC) به خود اختصاص داد، در حالی که مجموع صید ماهیان بزرگ دریایی در آبهای جنوبی کشور به حدود 345 هزار تن رسید. که حکایت از اهمیت فراوان صید ماهی تن در اقتصاد منطقه و معیشت صیادان ساحلی به ویژه در استان های سیستان، بلوچستان و هرمزگان دارد.
عباسپور نادری گفت: معیشت هزاران صیاد و ساحل نشین جنوب کشور در گرو صید ماهی تن است و از این رو سازمان شیلات ایران در تلاش است با اتخاذ تدابیر مناسب شرایط مناسب را برای صید پایدار و بهره برداری بهینه از این منابع ارزشمند فراهم کند.
معاون دفتر امور شیلات سازمان شیلات ایران تایید کرد: ایران با در اختیار داشتن ناوگان قوی صیادی توانست جایگاه ویژه ای در صید ماهی تن در منطقه و اقیانوس هند کسب کند و ایران رتبه نخست ماهی تن را دارد. ماهیگیری در غرب اقیانوس هند و دوم در سراسر این منطقه به عنوان یکی از کشورهای پیشگام در بهره برداری از ذخایر فوق الذکر شناخته می شود.
وی افزود: سازمان شیلات ایران اقدامات و برنامه هایی را برای ترویج و توسعه روش های صید انتخابی از جمله روش صید دراز با هدف افزایش ارزش افزوده ماهیان فوق اتخاذ کرده است تا از طریق افزایش بهره وری بهتر و مناسب تر شود. شرایط فراهم شده است. باید زمینه فعالیت صیادان در این زمینه فراهم شود.
عباسپور نادری از آغاز فصل صید میگو در بوشهر در 25 مرداد 1403 هجری قمری خبر داد و گفت: مجموع صید قایق ها و لنج ها تاکنون به حدود 580 تن رسیده است که حدود 440 تن میگو صورتی و حدود 140 تن میگوی تیز است. . سر میگو صید شد و صید آن همچنان ادامه دارد.
وی بیان کرد: نسبت به مدت مشابه سال گذشته میزان صید میگوی صورتی در سال جاری 41 درصد کاهش و میزان میگوی سارتیس افزایش یافته و افزایش نسبی قیمت فروش محصول توسط صیادان موجب توجیه اقتصادی شده است. برای فعالیت متناسب با میزان صید.