میزان اجرای قانون «تنظیم مد و لباس».
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به بررسی میزان اجرای قانون آییننامه مد و لباس پرداخت.
به گزارش ای بی اس نیوز، دفتر مطالعات فرهنگی و آموزشی مرکز پژوهش های شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «بررسی میزان اجرای قانون ساماندهی مد و لباس» با تاکید بر اینکه این قانون در سال 1384 به تصویب شورای اسلامی شهر رسیده است، بیان کرد: این قانون، تقویت فرهنگ و هویت ایرانی ـ اسلامی، ترویج الگوهای بومی و ملی، هدایت بازار تولید و عرضه پوشاک و پوشاک بر اساس طرحها و مدلهای داخلی و تشویق عموم مردم به پرهیز از انتخاب و مصرف محصولات و مدلهای خارجی است. ناآشنا با فرهنگ و هویت ایرانی. اهداف اصلی خود را در نظر گرفت و هدف اجرایی خود را تکمیل زنجیره ارزش صنعت مد و حل چالش های هر بخش تعریف کرد. از جمله حمایت مالی از طراحان و تولیدکنندگان پارچه و لباس بر اساس طرحهای ایرانی-اسلامی و تامین مالکیت معنوی محصولات و طرحهای آنها، تشکیل و تقویت صنف پدیدآورندگان، ایجاد خانه پدیدآورندگان، حمایت و تسهیل در خلقت. تعاونی های سازندگان و تولیدکنندگان، تقویت ارتباط موضوعی با سایر کشورها، به منظور تقویت مد و لباس و ایجاد زیرساخت های لازم برای تامین بازارهای باثبات، عرضه محصولات تولیدی مورد تایید کارگروه مد و پوشاک یکی از موارد زیر است. اولویت ها و برنامه های عملیاتی تعریف شده در چارچوب این قانون.
در ادامه این گزارش اشاره شد که اجرای این قانون با چالش هایی از جمله ضعف رویکرد و دیدگاه محوری در تعیین برنامه های میان مدت و کوتاه مدت در راستای صنعتی شدن چرخه مد و لباس در کشور مواجه بوده است. ساختار سازمانی ضعیف کارگروه. ساماندهی مد و لباس و ساختارهای غیرمتمرکز مرتبط با این حوزه در سایر نهادها، نبود ردیف بودجه مشخص برای کارگروه مد و لباس در چارچوب قانون بودجه سنواتی که باعث افزایش قاچاق کالا و کمبود نظارت در این حوزه، هزینه بالای تامین مواد اولیه تولیدکنندگان پوشاک و نبود راهکار اجرایی برای حل این مشکل ذکر شد.
در این گزارش ضعف دانش و زیرساخت های عملیاتی از جمله ضعف دانش طراحی و تولید با محوریت فرهنگ و هویت ملی و مذهبی و ساخت و تجهیز ماشین آلات لازم، عدم اولویت موضوع اصلی قانون در موسسات مالکف، عدم ضمانت اجرا در صورت مخالفت با قانون، عدم شفافیت سازوکار دریافت تسهیلات با اولویت سازندگان و تولیدکنندگان معرفی شده توسط کارگروه مد و لباس، عدم وجود برنامه ریزی بلندمدت برای برندسازی و شکل دادن به صنعت مد و لباس در کشور نیز از دیگر چالش های این حوزه است.
در این گزارش همچنین به چالشهای دیگری در این حوزه از جمله تاخیر در انجام وظایف اجرایی دستگاهها از جمله تصویب دستورالعملهای اجرایی، عدم امکان تشکیل کمیسیون ماده (۷) قانون تنظیم سازوکار اشاره شده است. از تصویب قانون تا سال 1401 به تولیدکنندگان و طراحان تسهیلات داده شود و طراحی در سطح تولیدات کوچک تقویت شود و آن را به تولید انبوه و مد متصل نکند.
در این گزارش پیشنهاد شد برای رفع چالش های مذکور، تعریف ردیف بودجه اختصاصی در چارچوب ساختار فرادستگاهی کارگروه ساماندهی مد و لباس، طراحی سازوکار نظارت قبلی بر طراحی و تولید پوشاک در کشور، تدوین دستورالعمل صدور گواهی مالکیت فکری در این زمینه، استفاده از ظرفیت نیروی انسانی و اهداف ذاتی نهادها به گونه ای است که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش برای تقویت زیرساخت های دانش و هویت بخش پوشاک و نساجی و مکان یابی مراحل مختلف چرخه صنعت مد، حمایت از ایجاد چشم انداز و تایید طرح ها و تولیدات ملی. استفاده از ظرفیت شرکتهای تولیدکننده پوشاک جهانی در راستای تقویت تولید داخلی و ارائه تسهیلات مالیاتی و بانکی برای تقویت تولید و برندسازی خردهفروشی با اتصال به مکانیزم نظارتی سابقه در راستای تکمیل چرخه صنعت مد در کشور توصیه میشود. .
متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.
انتهای پیام