اخبار اقتصادی روز

میرتاج الدینی: وزیر ارتباطات باید درباره بلاتکلیفی بازار انبوه ارسال پیامک توضیح دهد



رئیس فراکسیون راهبردی شورای اسلامی در خصوص بازار انحصاری پیامک انبوه ابراز تردید کرده و خواستار توضیح وزیر ارتباطات شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، محمدرضا میرتاج الدینی با اشاره به مصوبه شماره 21 شورای عالی فضای مجازی، اظهار کرد: بیش از هشت سال است که از بازار انحصاری سرویس پیامک انبوه بین هشت محور تجاری می گذرد. زنجیره تامین پیامک انبوه بین تولید کننده محتوا و اپراتور است و این هشت شرکت بیش از هشت سال است که به طور انحصاری در زنجیره تامین بدون پرداخت هزینه مجوز یا حق اشتراک سالانه درآمد به دولت به عنوان واسطه بوده اند. آنها در عمل هیچ زیرساخت تخصصی مخابراتی ایجاد نکردند و نقش یک واسطه بزرگ اقتصادی – انحصاری با مجوز رایگان از وزارت ارشاد را در این زنجیره بر عهده نگرفتند.

وی ادامه داد: از منظر تخصصی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها امکان تنظیم این بخش را در سطح تاییدیه محتوای دیجیتال دارد. این شرکت ها سال ها از این انحصار در بازار انبوه پیامک سود می بردند بدون اینکه نقش موثری در بازار داشته باشند، زیرا نه مالک محتوا هستند و نه اپراتور ارتباطی دارای مجوز.

این معاونت ادامه داد: اپراتورهای ارتباطی علاوه بر پرداخت حق بهره برداری و حق الزحمه سالانه به دولت در پروانه های خود، دارای پیوندهای فرهنگی و امنیتی هستند که موظف به اجرای آن هستند و در صورت تخلف از این موضوع، بر اساس آن. از قوانین مندرج در پروانه خود، جریمه های سنگینی را متحمل خواهند شد.این هشت شرکت واسطه هیچ گونه تعهدی در زمینه زیرساخت های فنی، ارتباطی و مالی در قبال هیچ نهادی ندارند.

میرتاج الدینی همچنین گفت: بر اساس اساسنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اپراتورهای ارتباطی تعرفه های خود را از طریق کمیسیون تنظیم مقررات وصول می کنند. سال ها با مشارکت یکدیگر و بدون نظارت و حضور دولت، قیمت پیامک های انبوه را در بازار تعیین کردند و عملا تبانی در دولت مناقصات میسر می شود.

وی افزود: برهمین اساس اخیرا مذاکراتی بین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و مرکز توسعه فرهنگ و هنر فضای مجازی وزارت ارشاد صورت گرفت و وزارت ارشاد اعلام کرد که اجازه ارسال پیامک انبوه را نمی دهد. برای اپراتورهای ارتباطی که دارای مجوز از دولت هستند ارسال می شود. به اپراتورهای ارتباطی گفته شده است که درخواست پیامک انبوه فقط از طریق این 8 شرکت واسطه ارسال شود.

رئیس فراکسیون راهبردی شورای اسلامی گفت: این 8 شرکت واسطه تنها در سال 1401 بیش از 144 میلیارد پیامک از طریق بسترهای اپراتورهای تلفن همراه ارسال کرده اند که در عمل نه در زنجیره تولید محتوا و نه اپراتور دارای مجوز هستند و تنها یک مورد. آنها واسطه بین تولیدکننده انبوه پیامک و اپراتور هستند که با توجه به میانگین 350 ریالی هر پیامک، در سال 1401 تنها 50 هزار میلیارد ریال بازار انحصاری دارند.

میرتاج الدینی افزود: شرکت های ذیربط بیش از 40 درصد از این درآمدها را به دست آورده اند و این در حالی است که بخش بزرگی از اپراتورهای ارتباطی کشور به دلیل ضرر و زیان دچار مشکلات عدیده توسعه ای هستند و این مشکل باعث توسعه ارتباطات در کشور شده است. دشوار. همچنین بخش زیادی از سود عملیاتی از اپراتورها خارج و در اختیار این واسطه ها قرار می گیرد که در عمل فاقد زیرساخت های لازم برای کشور هستند.

وی ادامه داد: این شرکت های واسطه تاکنون بیش از پنج میلیون شماره پیامک انبوه را در بازار عرضه کرده اند، بدون اینکه پرداختی به دولت برای استفاده از این کدها داشته باشند. درآمد تخمینی این مکان حداقل 45 هزار میلیارد ریال است. با توجه به موارد ذکر شده، وزارت ارتباطات باید ساماندهی این بخش را بر عهده بگیرد و وزارت ارشاد نیز باید پاسخگوی حقوق تضییع شده دولت محل درآمد این واسطه ها در 8 سال گذشته باشد.

میرتاج الدینی افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید در سال های گذشته و در دولت قبل مسئولیت ساماندهی این بخش را بر عهده می گرفت و گزارش هایی را برای تصمیم گیری به شورای اسلامی ارائه می کرد اما در عمل چنین اتفاقی رخ نداد. بنابراین سوال از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این است که چه اقداماتی برای رفع این مشکل و رفع این بازار میانی انحصاری انجام شده است؟

میرتاج الدینی ادامه داد: همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید گزارش مالی و اقتصادی در خصوص حقوق تضییع شده دولت و مردم از محل درآمد این واسطه ها به مدت 8 سال اعلام کند. میزان درآمد 8 ساله این بنگاه ها بیش از 200 هزار میلیارد ریال برآورد شده است. وزارت ارشاد هیچ درآمدی برای دولت ایجاد نکرد و این درآمد صرف ایجاد زیرساخت های ارتباطی کشور نشد.

وی ادامه داد: این موضوع به امضای نمایندگان شورای اسلامی وزرای ارشاد و ارتباطات رسیده و به کمیته صنایع و معادن ارجاع می شود. این کمیسیون از وزرای ذیربط برای ارائه توضیحات دعوت می کند و در صورت قانع شدن و ارائه توضیحات موثر موضوع حل و فصل می شود و در غیر این صورت برای ارائه در صحن علنی به رئیس مجلس ارجاع می شود.

رئیس فراکسیون راهبردی شورای اسلامی با بیان اینکه کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی شورای اسلامی به عنوان تخصصی ترین کمیته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مجلس، پیگیر حوزه مشکلات است، گفت: پرونده ها را تشکیل داد و گفت: این کمیته به عنوان موضوع صندوق توسعه شبکه دسترسی نهایی اینترنت، اصطبل مبتنی بر فیبر نوری را پیگیری و ترویج کرده است، در زمینه مبارزه با انحصار و توزیع رانت ها اقدام خواهد کرد. مطابق دستور مجلس بوده و تمام تلاش خود را بکار خواهد گرفت.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *