21:33 – 13 سپتامبر 1403
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کرامیت ویسکرمی گفت: مصرف نفت و گاز در بخش حمل و نقل از ابتدای شهریور 1403 هجری شمسی حدود 65 میلیون لیتر و بنزین حدود 132 میلیون لیتر نسبت به ماه گذشته بوده است. شهریور 1402 هجری قمری که حدود 122 میلیون لیتر بوده، 8.5 درصد افزایش داشته است.
وی افزود: میانگین مصرف بنزین از ابتدای سال 1403 هجری شمسی بالغ بر 123 میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه در سال 1402 هجری قمری که حدود 115 میلیون لیتر بوده، هفت درصد افزایش داشته است.
افزایش 14 درصدی مصرف سوخت در بخش حمل و نقل
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه در سال 1403 هجری شمسی شاهد افزایش چشمگیر مصرف سوخت در حوزه حمل و نقل بودیم، گفت: افزایش مصرف در بخش حمل و نقل در مقاطعی به حدود 14 درصد رسید که باید هماهنگی با سایر دستگاهها مانند سازمان راهداری و حملونقل زمینی و شهرداریها و دهیاریهای وابسته به وزارت کشور به گونهای باشد که به تأمین و تخصیص نفت و گاز برای ناوگان کشتیرانی دیزلی در داخل و خارج از کشور کمک کند. در خارج از شهرها بر اساس عملکرد واقعی، زیرا مصرف سوخت در بخش حمل و نقل، گازوئیل و گازوئیل، امسال بیش از 10 درصد رشد خواهد کرد و این به سال 1402 برمی گردد.
فیسکرمی افزایش تعداد خودروها، افزایش تردد، افزایش دما، استفاده از کولر و وجود خودروهای فرسوده در کشور را از جمله دلایل افزایش مصرف بنزین در کشور دانست. در مقایسه با 1402.
وی با بیان اینکه روز شنبه 19 شهریورماه سال جاری مصرف بنزین در کشور به 142 میلیون لیتر رسید، افزود: مصرف بنزین در روز یکشنبه 20 شهریور به حدود 138 میلیون لیتر رسید که اوج مصرف بنزین به دلیل تعطیلات است. اخیراً تعداد پروازها در هفته افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به صحبت درباره کمبود بنزین در برخی نقاط کشور طی روزهای گذشته، خاطرنشان کرد: در هفته گذشته شاهد افزایش حجم تردد به ویژه در استانداری های شمالی بودیم. شاهد ترافیک بسیار سنگین در مبادی ورودی شهرهای شمالی کشور تا زمانی که این میزان خودرو در جاده ها تردد می کنند، مصرف بنزین در جایگاه ها به دلیل ازدحام زیاد مسافران و تردد بی سابقه نفتکش ها در این مدت، حدود دو برابر افزایش می یابد تاخیر تا سه برابر در حمل بنزین از مبدا به مقصد که منجر به تاخیر در توزیع نفتکش ها به جایگاه ها می شود.
فیسکارمی بر لزوم استفاده از کارت سوخت شخصی مالکان خودرو تاکید کرد: در صورت نیاز و در صورت فراموشی کارت سوخت شخصی و تمام شدن سهمیه اولیه بنزین در جایگاه های سوخت، کارت اورژانس در اختیار مردم قرار می گیرد. تعداد کارت های اضطراری در طول روز در سفرها و ازدحام ترافیک افزایش می یابد.