به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، کرامت ویس کرمی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در خصوص آخرین آمار مصرف بنزین و گازوئیل در بخش حمل و نقل گفت: میانگین مصرف روزانه بخش حمل و نقل از ابتدای شهریور ماه حدود 65 میلیون لیتر در روز و این آمار در حوزه بنزین 132 میلیون لیتر در روز است.
وی گفت: مصرف روزانه بنزین در مدت مشابه سال قبل 122 میلیون لیتر بوده که نشان دهنده افزایش 8.5 درصدی مصرف بنزین در شهریور 1403 نسبت به شهریور 1402 است.
این مقام مسئول افزود: از ابتدای سال تاکنون متوسط مصرف روزانه بنزین 123 میلیون لیتر بوده که نسبت به رقم 115 میلیون لیتری در مدت مشابه سال قبل 7 درصد افزایش نشان می دهد.
وی با اشاره به افزایش چشمگیر مصرف سوخت در بخش حمل و نقل، گفت: در این حوزه گاهی تا 14 درصد افزایش مصرف به ثبت می رسد که باید با سایر سازمان ها به ویژه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و شهرداری ها هماهنگی شود. سازمان دهیاری ها و روستاهای وزارت کشور. برای مدیریت بیش از 10 درصدی مصرف گازوئیل از ابتدای امسال نسبت به سال قبل همکاری کنیم.
ویس کرمی با اشاره به ثبت 138 و 142 میلیون لیتر مصرف بنزین در روزهای 20 و 20 شهریورماه امسال گفت: این افزایش مصرف در روزهای اخیر با تعطیلات و افزایش ترافیک به ویژه در منطقه شمال کشور مرتبط است. . اما میانگین افزایش مصرف نسبت به سال قبل به دلیل اضافه شدن سالانه بیش از 1.2 میلیون دستگاه خودرو به تعداد خودروهای کشور، کندی روند اسقاط خودروهای قدیمی و افزایش تردد در کشور است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: افزایش بی سابقه گرما در تابستان امسال نسبت به سال گذشته تاثیری در افزایش مصرف بنزین نداشت. زیرا افزایش دمای هوا باعث افزایش استفاده از کولر در خودروها و در نتیجه مصرف بنزین می شود.
وی افزود: خودروسازان بر اساس استانداردهای خود مصرف سوخت مشخصی را اعلام می کنند اما در عمل این خودروها بیش از استانداردهای اعلام شده سوخت مصرف می کنند.
ویس کرمی در بخشی دیگر از سخنان خود با توجه به انتشار فیلم هایی در فضای مجازی مبنی بر تعطیلی موقت برخی از پمپ بنزین ها در استان های پرتردد کشور به دلیل کمبود بنزین گفت: روز شنبه 10 شهریور 142 میلیون لیتر توزیع کردیم. بنزین در کشور و این میزان مصرف در کشور ثبت شده است. یعنی اوج سفر در کشور از ابتدای سال جاری در روزهای اخیر اتفاق افتاده است و به ویژه در استان های شمالی شاهد ترافیک بسیار شدید هستیم.
وی افزود: مصرف بسیار بالاست، در پمپ بنزین ها شاهد ترافیک هستیم و در این شرایط باید بتوانیم بنزین را از انبارهای نفت به پمپ بنزین ها منتقل کنیم. مدت زمان حمل و نقل کامیون های نفتکش که باید بنزین را از انبار نفت رشت به شهرک تنکابن منتقل کنند در حالت عادی حدود 2 ساعت است اما دیروز بین 7 تا 8 ساعت به طول انجامید.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: تاخیر بیش از سه برابری در حمل بنزین از مبدا به مقصد به این معناست که چندین جایگاه چند ساعت بنزین ندارند اما در جایگاه های دیگر سوخت وجود دارد.
absnews