16:36 – 01 اوت 1403
محسن ذبیحی معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر و امیر دادابی نژاد معاون برنامه ریزی و توسعه اداری شرکت برق حرارتی در برنامه جدول اقتصادی با موضوع دو هفته بسیار داغ آینده و طرح جدید وزارتخانه به سوالات پاسخ دادند. برنامه های انرژی
دادابی نژاد گفت: بخش بزرگی از ظرفیت تولید نیروگاه کشور مربوط به بخش حرارتی است. ظرفیت کل نیروگاه های تولید برق در کشور به بیش از 76 هزار مگاوات رسید. با توجه به 91000 مگاوات ظرفیت اسمی تولید برق، بیش از 80 درصد از ظرفیت الکتریکی مربوط به نیروگاه های حرارتی است. همچنین آمارها حاکی از آن است که بیش از 95 درصد تولید برق کشور از طریق این نیروگاه ها انجام می شود.
وی افزود: نیروگاه های ما به سه دسته نیروگاه های سیکل ترکیبی، گاز و دیگ بخار تقسیم می شوند. 47 درصد ظرفیت تولید برق توسط نیروگاه های سیکل ترکیبی، 32 درصد توسط نیروگاه های گازی و 21 درصد توسط نیروگاه های دیگ بخار تامین می شود. از ابتدای امسال تا پایان تیرماه 128 میلیارد کیلووات ساعت انرژی الکتریکی در نیروگاه های حرارتی تولید شد. این رقم در مدت مشابه سال گذشته 123 میلیارد بوده که نشان از رشد 4 درصدی تولید دارد.
این مسئول ادامه داد: این تولید با تعمیرات و نگهداری به موقع نیروگاه ها محقق شد و در فصل تعمیرات گذشته 104 هزار مگاوات از برنامه تعمیر و نگهداری به موقع انجام شد تا شاهد آمادگی 98 درصدی برق حرارتی باشیم. گیاهان نسل
دادابی نژاد در خصوص چالش های تامین سوخت گفت: وزارتخانه حداکثر تلاش خود را برای تامین سوخت نیروگاه ها انجام می دهد. اولویت ما سوخت گاز طبیعی به دلیل مسائل اقتصادی و هزینه ای و همچنین مسائل زیست محیطی است. در جایی که سوخت گازی محدود بود، با سوخت مایع جایگزین شد.
وی ادامه داد: طی 3 سال گذشته 9 هزار و 364 مگاوات به ظرفیت برق کشور اضافه شده است. در چندین نیروگاه با ارتقای فناوری به افزایش ظرفیت دست یافتیم و افزایش 2000 مگاواتی ظرفیت مربوط به این موضوع بود. در برنامه هفتم، ظرفیت اسمی تولید برق به 124 هزار مگاوات پیش بینی شده است که برای این کار نیاز به وام های 12 میلیارد یورویی است.
الزبیحی گفت: امسال شاهد رشد 7.5 درصدی تقاضا برای مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم. دو هفته داغ پیش رو داریم که از ابتدای این هفته شروع شده و تا پایان هفته آینده ادامه خواهد داشت. پیش بینی می شود از چهارشنبه هفته آینده تا دوشنبه هفته آینده روزهای سختی را پشت سر بگذاریم.
وی افزود: 50 درصد برق توزیع شده در بخش خانگی و 8 درصد در بخش تجاری مصرف می شود. در واقع، نزدیک به 60 درصد از انرژی توزیع شده ما در بخش خانگی و تجاری است. در بخش خانوار از 32 میلیون مشترک، 75 درصد مشترکان از الگوی مصرف پیروی می کنند و مصرف ماهانه آنها به 300 کیلووات در ماه می رسد. 15 درصد از شرکت کنندگان تا 1.5 برابر الگو، 8 درصد 1.5 تا 2.5 برابر الگو و 2 درصد بیش از 2.5 برابر الگو مصرف می کنند. این مشترکان 8 درصد مصرف خانوار را تشکیل می دهند. قبض برق این مشترکان از 3 میلیون به بالا خواهد بود.
الزبیحی ادامه داد: اگر در تولید برق با کمبود جدی مواجه شویم اولویت با دست اندرکاران قطعی برق خواهد بود. بیشترین مصرف را در خوزستان به دلیل شرایط اقلیمی داریم و الگوی مصرف در این استان 2500 کیلووات است. استان تهران پرمصرف ترین استان بعدی است. تاکنون 12 میلیون پیامک برای مشترکین به ویژه در مناطق شمالی و جنوبی کشور ارسال کرده ایم. 17 میلیون پیامک نیز برای سایر مشترکین ارسال شد.
الزبیحی در خصوص مصرف برق ادارات گفت: امسال نیز مانند سال گذشته تصمیمی مبنی بر کاهش مصرف برق ادارات صادر شد. 52 هزار مشترک اداری در سراسر کشور داریم و کنتورهای آنها قابل رصد و کنترل است. اگر این مشترکین بیش از حد مجاز مصرف کنند، کنتور برق را محدود می کند. مدیریت مصرف برق اداری 1300 مگاوات متوسط. 2300 مگاوات در نواحی صنعتی و بیش از 4000 مگاوات در حوزه صنایع بزرگ انرژی و مدیریت مصرف.