اخبار اقتصادی روز

میانگین ارزش گذاری محصولات دانش بنیان 30 درصد / هوش مصنوعی است. هدف از حمایت صندوق توسعه ملی در سال 1403

معاون علمی رئیس جمهور در مراسم امضای تفاهم نامه معاونت علمی رئیس جمهور با صندوق توسعه ملی و یکی از بانک های کشور تاکید کرد: میانگین نرخ ارز محصولات دانش بنیان 30 درصد است و بنابراین هر چه بیشتر سرمایه گذاری کنیم. در صادرات محصولات دانش بنیان، درآمد خالص ارزی کشور بیشتر می شود.

به گزارش ای بی اس نیوزروح الله دهقانی فیروزآبادی در مراسم امضای این تفاهم نامه همکاری که به منظور تسهیل دسترسی شرکت های دانش بنیان به ابزارهای تامین مالی کوتاه مدت و اعتبار صادراتی انجام شد، امضای این قرارداد را از اهمیت ویژه ای برخوردار دانست. از آنجایی که در این جلسه بحث های عملی و عملیاتی صورت گرفت، پیشنهاد شد که نشان دهنده جدیت طرفین و حضور آنها در میدان عمل باشد.

وی ادامه می دهد: اگر نگاهی اجمالی به تاریخ علم و فناوری و کارکرد این فضا بر ساختار جوامع داشته باشیم، در می یابیم که سه دوره تاریخی را در این حوزه می توان از هم متمایز کرد. اولاً، این پارادایم است که در آن «علم موضوعی زینتی در نظر گرفته می‌شد». در آن زمان علم فقط به عنوان یک موضوع زینتی در دربار پادشاهان ارزش داشت و به نوعی یکی از تفریحات سالم بشریت به شمار می رفت.

به گفته دهقانی فیروزآبادی، علم در جریان انقلاب صنعتی از پارادایم قبلی خود (موضوع زینتی) حرکت کرد و به موضوعی تبدیل شد که قادر به خلق ثروت بود و با توجه و کاربرد آن، در واقع اقتصاد ایجاد و توسعه یافت. کشورهای آسیای جنوب شرقی، آمریکا و اروپا اغلب به لطف چنین رویکردی توانسته اند اقتصاد خود را به شیوه ای سریع و شتابان توسعه دهند.

سومین پارادایم که معاون علمی رئیس جمهور به آن اشاره کرد و گفت که ما را تبدیل به آنچه امروز هستیم، پارادایم “علم به عنوان قدرت” است.

وی تاکید کرد: 10 سال است که علم و فناوری نه تنها به عنوان عامل ثروت آفرینی، بلکه به عنوان مقوله قدرت آفرین مطرح شده است و به همین دلیل است که کشورهای حوزه خلیج فارس فارس وارد عرصه علمی شدند. با چنین سرعتی در دستور کار خود هستند. . در پی تأکیدات مقام معظم رهبری بر حوزه علم و فناوری، توجه خود را به این حوزه معطوف کردیم و ظرفیت این فضا برای ایجاد قدرت و اقتدار را درک کردیم.

دهقانی فیروزآبادی گفت: اینکه صندوق توسعه ملی با شعار و برنامه سال 1403 خود بر حوزه هوش مصنوعی متمرکز شده است، موضوعی بسیار حائز اهمیت است و نشان می دهد که چگونه این صندوق به عنوان یک نهاد ملی در حوزه های سرمایه گذاری روی حوزه های تعیین کننده تمرکز می کند. و نقش شکننده فناوری. هوش مصنوعی این را می داند و این دلگرم کننده است.

وی ادامه داد: سال گذشته 850 میلیون دلار صادرات داشتیم که پیش بینی می شود امسال این رقم به 2.2 میلیارد دلار برسد و رشد سه برابری داشته باشیم که اتفاق خوبی است اما واقعیت این است که این میزان با تولید ناخالص داخلی کشور مقایسه می شود. . این یک عدد نیست.

به گفته دهقانی فیروزآبادی، نکته مثبت دیگر این است که بر اساس مطالعات انجام شده میانگین ارزش محصولات دانش بنیان 30 درصد است. یعنی اگر دو میلیارد و 200 میلیون تومان صادرات داشته باشیم، نرخ ارز آنها حدود 700 و 800 میلیون دلار می شود، یعنی هر چه برای صادرات دانش بنیان هزینه کنیم؛ یعنی هر چه برای صادرات دانش بنیان خرج کنیم. از آنجا که ما ارزش افزوده تولید شده توسط فناوری را صادر می کنیم، به موفقیت بهتر و بیشتری دست یافته ایم. بنابراین هر چه از صادرات محصولات دانش بنیان حمایت کنیم، درآمد خالص ارزی کشور بیشتر می شود.

تخصیص منابع به حوزه های دانش بنیان یک سرمایه گذاری است

مهدی غضنفری رئیس هیات مدیره صندوق توسعه ملی با تاکید بر اینکه امضای این قرارداد گامی تاریخی در حوزه حمایت از دانش بنیان است، گفت: ماموریت ما در صندوق توسعه ملی استفاده و سرمایه گذاری از درآمدهاست. صندوق توسعه ملی نفت و گاز برای نسل های آینده و از آنجایی که امروزه نیز میادین دانش بنیان ضامن آینده این نسل محسوب می شوند، تعامل و تسهیل در تامین منابع این شرکت ها مطابق با ماموریتی است که در مقالات بر عهده ما گذاشته شده است. انجمن بنابراین ما خود را در کنار معاونت علمی می بینیم و در این توافقنامه در کنار فضای ریالی که در سال های اخیر داشتیم، ورود به فضای پولی را اضافه کرده ایم.

وی تخصیص منابع به حوزه های دانش بنیان را سرمایه گذاری خواند و گفت: هر نوع تامین مالی در حوزه های دانش بنیان درآمدزایی دارد و نباید به آن به عنوان هزینه نگاه کرد، زیرا ماهیت سرمایه گذاری و سودآوری دارد.

غضنفری در پایان از شعاری که صندوق هر ساله سرلوحه سهام خود قرار می دهد دوری گزید و گفت: سرمایه گذاری در سال 1401، ورود به بالادستی نفت در سال های 1402 و 1403 را سال هوش مصنوعی دانستیم و با نهادینه سازی به آن رسیدیم. تلاش برای عملی کردن این موضوع علاوه بر این حضور صندوق در شورای راهبری هوش مصنوعی به این ماموریت جدیت بیشتری می بخشد.

در همین راستا به گفته معاون علمی، وی تاکید کرد: در سال آینده این صندوق تمایل خود را برای مشارکت با شرکت هایی که کار هوش مصنوعی را در سطح بالایی پیش می برند، اعلام می کند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *