به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری ای بی اس نیوز ، اتحادیه اروپا می تواند آنکارا و برلین را مجبور به پایان دادن به اختلافات طولانی مدت خود بر سر وضعیت دونر کباب، یک غذای ترکی اصیل و محبوب در آلمان کند.
روزنامه اکونومیست گزارش داد که کمیسیون اروپا به دو کشور شش ماه فرصت می دهد تا به توافق برسند یا درباره سرنوشت کباب تصمیم بگیرند.
اختلاف بر سر دونر کباب دو سال پیش آغاز شد، زمانی که آنکارا درخواست ثبت این غذا را به عنوان یک غذای لذیذ ترکی در اتحادیه اروپا داد. جایی که غذاهایی مانند پیتزا ناپلی از ایتالیا یا ژامبون سرانو از اسپانیا ثبت شده است.
اگرچه ترکیه عضو اتحادیه اروپا نیست، این بلوک دارای سیستمی به نام غذاهای سنتی و تضمین شده ویژه (TSG) است که به کشورهای عضو یا کشورهای ثالث اجازه می دهد تا برای حفاظت از غذاهای سنتی خود درخواست دهند.
برای دستیابی به وضعیت TSG، دونر کباب باید طبق مشخصات تعیین شده توسط ترکیه در سراسر اتحادیه اروپا تولید شود.
در ماه آوریل، بروکسل یک توافق اولیه برای ثبت مواد غذایی به مقصد ترکیه منتشر کرد و درخواست آنکارا را در وب سایت رسمی خود منتشر کرد. با این حال، آلمان، جایی که دونر کباب از زمان معرفی آن توسط مهاجران ترک در دهه 1970 بسیار محبوب شد، به سرعت اعتراض کرد.
برلین با برخی جزئیات درخواست، مانند انواع گوشت و سایر مواد، مخالف است. در طول تابستان، او مکرراً ادعا کرد که اعطای وضعیت TSG آنکارا بر تولید گوشت محلی تأثیر میگذارد و به طور بالقوه میتواند هزینه چنین مواد غذایی را افزایش دهد.
بر اساس گزارش ها، کمیسیون اروپا 11 شکایت در مورد درخواست ترکیه دریافت کرده است. انتظار می رفت این کمیسیون تا 24 سپتامبر تصمیم بگیرد که آیا این شکایات ثابت شده اند یا خیر، اما هنوز تصمیمی را اعلام نکرده است.
اگر بروکسل این شکایات را مشروع بداند، باید به برلین و آنکارا شش ماه فرصت دهد تا اختلافات خود را حل کنند. در صورت عدم موفقیت، بروکسل در مورد درخواست ترکیه خود تصمیم خواهد گرفت.
جم اوزدمیر، وزیر خواربار و کشاورزی آلمان، ترک تبار، قبلا گفته بود که این اقدام “مداخله ای در بازار آلمان با تاثیر اقتصادی ملموس” است.
وی در پیامی در کانال ایکس گفت: کباب مال آلمان است. هرکسی باید بتواند کباب را هر طور که می خواهد تهیه کند و بخورد. ما نیازی به دریافت دستورالعمل از آنکارا در این مورد نداریم.
در همین حال، فدراسیون بینالمللی کبابفروشان استانبول استدلال کرد که میانوعده بخشی ضروری از میراث آشپزی ترکیه است و باید طبق قوانین ترکیه تهیه شود.
absnews