اخبار اقتصادی روز

مکالمه | از روایت نارنجک داعش در نیروگاه تا مشاهده عملکرد 3 ساله

پیشاهنگ عبدالرسول; مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز گفت: طی سه سال گذشته تلاش های زیادی برای رفع عدم تعادل صنعت برق کشور از طریق توسعه واحدهای نیروگاهی و این تلاش ها منجر به آغاز فرآیند ساخت نیروگاه حرارتی با ظرفیت 181000 مگاوات شد که تعداد قابل توجهی 9000 مگاوات وارد چرخه تولید و 9000 مگاوات دیگر نیز در دست ساخت است.

وی می افزاید: اوایل انقلاب بخش برق را تحویل گرفتیم که توسط خارجی ها اداره می شد. منظور ما از خارجی ها اروپایی ها نیست، بلکه هندی ها و پاکستانی ها هستند و حق دخالت در هیچ موضوعی را نداشتیم. صنعت برق طی 40 سال گذشته با تلاش و همکاری دانشگاه ها و بنگاه های دانش بنیان موفق به ساخت 95 درصد تجهیزات نیروگاهی در کشور شده است و 50 درصد نیروگاه های در حال بهره برداری نیز ساخت داخل و داخلی است. آنها خدمات فنی و مهندسی خود را با موفقیت به کشورهای همسایه از جمله اندونزی و مالزی صادر کرده اند.

کمبود برق 1400 ناشی از عدم رشد تولید در دهه 1990 بود.

پشاهنگ گفت: در دهه 70 و 80 در صنعت برق 60 درصد و در سال 90 رشد 23 درصدی را تجربه کردیم. وی گفت: به دلیل عدم رشد تولید در دهه 90، نارضایتی در تابستان 1400 به وجود آمد و دولت با کمبود 20 هزار مگاواتی برق مواجه شد.

وی ادامه داد: دولت برای جبران این نارضایتی با مجلس تعامل کرده و به همین دلیل ساخت 20 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه حرارتی را در دستور کار قرار داده است که 18 هزار مگاوات آن در حال حاضر در حال ساخت و 9 هزار مگاوات در حال ساخت است. . در حال ساخت است.” MW نیز در حال بهره برداری است و سایرین با پیشرفت بسیار خوبی در حال توسعه و بهره برداری هستند.

مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی گفت: از این 9 هزار مگاوات راه اندازی شده، 2 هزار مگاوات مربوط به نوسازی نیروگاه های موجود است.

ما همچنین یک نیروگاه 64 ساله داریم

وی افزود: نیروگاه های موجودی که در کشور داریم نیروگاه هایی با عمر متوسط ​​30 تا 40 سال است و نیروگاهی هم با عمر 64 سال داریم. نیروگاه طرشت تهران 64 سال قدمت دارد و خوشبختانه با کادر مجرب و متخصصی که داریم این نیروگاه از روز اول و در اولین کمیت برق تولید می کند.

پساهنگ در خصوص عملکرد برق حرارتی در تعمیر، نگهداری و توسعه نیروگاه ها گفت: باید ابتدا وضعیت موجود را حفظ می کردیم، تثبیت می کردیم و اجازه نمی دادیم وضعیت موجود از بین برود و آنها را بهبود بخشیم، سپس توسعه و توسعه جدید می دادیم. انرژی. گیاهان و افزایش تولید که باید در این مدت اتفاق می افتاد.

وی ادامه داد: در حالی که ظرفیت تولید برق ما حدود 60 هزار مگاوات است، طی سه سال گذشته 300 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه تعمیر شده است. می توان تصور کرد که 60000 مگاوات، تقریبا 100000 مگاوات، هر سال تعمیر می شد، دلیل آن این است که برخی از واحدها به دلیل کارکرد بالا، دو بار در سال تعمیر می شدند. این کار نیز بسیار سخت و دشوار است، زیرا ما یک جرم سنگین 60 تنی را با سه هزار دور در دقیقه می چرخانیم.

صرفه جویی روزانه 3.5 میلیون متر مکعب گاز به لطف ساخت 14 واحد بخار

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: در نیروگاه های بخار باید یک قطره آب گرفته و این بخار را برای چند مرحله خشک کنیم، پس از اطمینان از عدم رطوبت این بخار، آن را در واحدهای پالت قرار می دهیم. و بعدها هنوز این کار در سیستم خنک کننده انجام می شود، به چرخه تولید آب و بخار برمی گردد و در این قسمت حدود 60 تا 70 تن جرم را در یک واحد می چرخانیم که آب، آهن و آتش با فشار 250 بار است. در دمای 550 درجه؛ این نیز وضعیت بسیار سختی است و این دو هزار مگاوات بازیابی در این واحدها محقق شده است.

وی افزود: در سه سال گذشته موفق به ساخت 48 نیروگاه شدیم که این تعداد به ظرفیت کشور افزوده است که از این تعداد 14 نیروگاه بخار سیکل ترکیبی است.

پسآهنگ با بیان اینکه واحد بخار واحدی است که بدون مصرف سوخت برق تولید می کند، گفت: از گرمای خروجی گاز استفاده می کنیم، بخار تولید می کنیم و واحد بخار را راه اندازی می کنیم. در این 14 واحد روزانه 3.5 میلیون مترمکعب گاز صرفه جویی می شود و این رقم در سبد سوخت و انرژی کشور بسیار حائز اهمیت است.

صرفه جویی 24 میلیارد تومانی به دلیل افزایش 2 هزار مگاواتی توان واحدهای موجود

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به نقش نیروی انسانی نیروگاه ها در حفظ تولید و توسعه آنها اذعان داشت: سرمایه ما در اصل سرمایه انسانی و کارشناسان بسیار ارشدی است که در مناطق مختلف ایران با جان و دل تلاش می کنند. . 24 ساعت شبانه روز کار می کنند.

وی افزود: بیش از 6 هزار نفر بیدار در نیروگاه ها در تمام ساعات شبانه روز داریم که می توانند نور را به منازل بیاورند. این تخصص و تعهد به ما این امکان را داده است که ظرفیت تولید کشور را حفظ و ارتقا دهیم، خانه ها را روشن نگه داریم و چرخ صنعت را بچرخانیم.

پشاهنگ خاطرنشان کرد: این دو هزار مگاوات که از وضعیت فعلی بهبود یافت و به ظرفیت موجود افزوده شد، 24 هزار میلیارد تومان در ساخت صرفه جویی کرد، یعنی اگر می خواستیم دو هزار مگاوات نیروگاه بسازیم، 24 هزار هزینه داشت. میلیارد تومان بود و داشتیم چنین ظرفیتی را به ظرفیت کشور اضافه می کردیم. اساساً می‌توانم بگویم که این یکی از چالش‌های اصلی ماست وقتی از بهره‌وری صحبت می‌کنیم.

بهبود 0.7 درصدی میانگین راندمان نیروگاه های کشور

وی افزود: اتفاق دیگری که در این سه سال رخ داد این است که راندمان نیروگاه های کشور از 39 درصد به 39.7 درصد رسید. با توجه به ظرفیت نیروگاه های بخار و توسعه بخار و همچنین بهره وری ایجاد شده در دو هزار نیروگاه که عدد بسیار بالایی است و از نظر صرفه جویی در گاز می توانم با اطمینان چیزی در مورد یک و یک بگویم. نیم تا دو درصد در مصرف سوخت صرفه جویی می شود.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی با بیان اینکه نیروگاه های حرارتی کشور 84 درصد ظرفیت تولید برق کشور را در اختیار دارند، اما نیروگاه های حرارتی سالانه 94 درصد برق کشور را تولید می کنند، گفت: به این دلیل است که این نیروگاه ها ادامه دارد. تولید کنیم و بیش از 80 درصد مواقع بهره وری داریم.

آمادگی نیروگاه های ایران 3 درصد بالاتر از میانگین جهانی است

وی ادامه داد: طی سه سال گذشته میزان آمادگی نیروگاهی کشور 98 درصد بوده است. این استاندارد بین المللی در دنیا و رکوردهایی که در دنیا وجود دارد 95 درصد است و در نیروگاه های کشور 3 درصد بیشتر از استاندارد جهانی بودیم. در واقع با تلاش دو همکارمان و این 300 هزار مگاوات تعمیرات انجام شد. تعمیرات باعث شد تا بتوانیم تولید برق کشور را بهتر آماده کنیم و این آمادگی نیز یک رکورد جهانی است که در این مدت ایجاد شده است.

بهره برداری از نیروگاهی که کارشناسان جنرال الکتریک آن را غیرممکن می دانستند

پشاهنگ با بیان اینکه واحدی در یزد داشتیم که ساخت جنرال الکتریک در آمریکا بود و آن واحد به دلیل وصل بودن به منبع نفتی و قرار گرفتن آن منبع نفت در داخل آن به مدت سه ساعت آسیب دید و سوخت. تمام شد. مالک نیروگاه که شرکت تولیدی یزد بود، اصرار داشت که کارشناسان جنرال الکتریک بیایند و این واحد را ببینند و وقتی کارشناسان جنرال الکتریک آمدند، گفتند این واحد را برچیده و به سطل زباله بیندازیم. خوشبختانه با همت و درایت صنعتگران ایرانی و شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران این واحد تعمیر شده و بیش از روز اول در حال تولید است و دو سال است که در چرخه تولید کشور قرار دارد.

تعمیر نیروگاهی که داعش با نارنجک منفجر کرد توسط کارشناسان ایرانی

مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی در خصوص خدمات صنعت تولید برق کشور در بخش صادرات گفت: همکاران ما در صادرات خدمات فنی و مهندسی و تعمیرات در کشورهای عراق و سوریه واحدی را که داعش در اختیار داشت تعمیر کردند. چندین بار راه اندازی شد. نارنجک در این واحد پس از بازنشستگی، بود و همکارانمان این واحدها را تعمیر و تحویل دادند.

وی افزود: یک واحد هم در عراق داشتیم که زیمنس، هیتاچی و حتی جنرال الکتریک آمریکا اعلام کردند که این واحد قابل تعمیر نیست. همکاران ایرانی این واحد را نصب و به عراق تحویل دادند و اکنون در حال تولید است. منظورم این است که علاوه بر خدماتی که همکاران خوب ما به صورت 24 ساعته به مردم ایران ارائه می کنند. کشورهای همسایه خدمات تخصصی فنی، مهندسی و تعمیرات همکاران سیکل حرارتی خود را دارند.

ثبت 3 پرونده برق جدید در 3 سال دولت مردمی

پشهنگ خاطرنشان کرد: در این سه سال سه رکورد برق حرارتی به ثبت رسید. ابتدا نصب نیروگاه در 8 ماه انجام شد که بی سابقه بود. دومین رکورد، میزان آمادگی 98 درصدی نیروگاه های کشور است که در تاریخ صنعت برق کشور بی سابقه است. همچنین در حال حاضر صنعت برق ایران از نظر تولید رتبه هفتم جهان را دارد در حالی که در ابتدای دولت سیزدهم این صنعت در رتبه چهاردهم قرار داشت.

absnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *