اخبار اقتصادی روز

مونتاژکنندگان پول خرد می گیرند اما تولیدکنندگان داخلی نه!

اعضای هیأت مدیره انجمن قطعه سازان و مجموعه سازان خودرو معتقدند منابع ارزی کشور به جای صرف تولید داخلی باید در اختیار مونتاژکاران قرار گیرد تا بتوان قطعات را وارد کرد و در داخل تولید کرد. نهادهای نظارتی مورد بی توجهی قرار می گیرند و منابع به جای ورود به چرخه تولید ملی در جیب چین سپرده می شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، انجمن قطعات و مجموعه های خودرو کشور در جلسه امروز (یکشنبه) خود در مقر این انجمن به بیان مشکلات کنونی صنعت قطعه سازی کشور پرداخت که مهم ترین آن قیمت گذاری دستوری است. در حالی که قیمت مواد اولیه و محصولات پتروشیمی آزاد است، عدم تخصیص ارز با وجود حجم بی سابقه ارز در اختیار مونتاژکنندگان، واردکنندگان و صنعت است. تهيه كننده آنها می دانستند که این قطعه مورد غفلت قرار گرفته است و تصریح کردند که این مقیاس واگذاری میدان به چینی ها و تبدیل این کشور به بهشتی برای خودروسازی و قطعه سازی بی سابقه بوده است. به حدی که حتی ذهن وزیر صمت هم به جایی رسیده که قرارداد همکاری امضا می کند.

در این نشست اصغر خسروشاهی، رئیس انجمن قطعه سازان و مونتاژ سازان خودرو کشور گفت: متأسفانه بیش از یک سال است که هشدارهایی مبنی بر نابودی صنعت خودرو و قطعات یدکی داده می شود، اما نه تنها وضعیت بهتر نشده است. ، اما مشکلات ادامه یافت.

وی ادامه داد: یکی از اصلی ترین مشکلاتی که صنعت خودرو کشور را تهدید می کند، دستور قیمت است که منجر به افزایش زیان انباشته دو خودروساز کشور، جلوگیری از توسعه، تاخیر در پرداخت خودروسازان و افزایش معوقات شده است. به این ترتیب از رشد جلوگیری شد. واقعیت ها نشان می دهد که این تصمیم مشکلات مجموعه صنعت خودرو را حل نخواهد کرد.

این فعال صنعت قطعه سازی کشور خاطرنشان کرد: در سال گذشته تصمیماتی اتخاذ شد که موجب بهبود شرایط و جلوگیری از ضرر خودروسازان شد، میزان معوقات خودروسازان به خودروسازان کاهش یافت و حتی منجر به کاهش قیمت شد. خودروهای موجود در بازار و خودروها در دست دلالان است. آنها از ترس کاهش بیشتر قیمت ها وارد بازار شدند که اگر ادامه پیدا می کرد بخش زیادی از معوقات پرداخت می شد، اما متاسفانه از این امر نیز جلوگیری شد و باعث ضرر و زیان صنعت قطعه سازی و صنعت قطعه سازی شد. صنعت خودرو.

خسروشاهی تاکید کرد: حاکمیت صنعت و در راس آن وزیر نیز باید برای این مجموعه صنعتی فکر اساسی داشته باشد. اخیراً جلسه ای با وزیر صمت داشتیم و نامه ای به معاون اول رئیس جمهور ارائه کردیم و با کارشناسان ریاست جمهوری نیز صحبت کردیم و خبرگان به اثبات رسیدند، اما متأسفانه خود خودروسازان هم دلسوزی ندارند و نمی کنند. سعی کنید روش تخصیص و قیمت را اصلاح کنید. در حال حاضر با این وضعیت آینده روشنی برای صنعت خودرو نمی بینیم.

رئیس انجمن قطعه سازان در ادامه موضوع تکریم مونتاژکاران به جای حمایت از تولیدکنندگان داخلی را مورد تاکید قرار داد و گفت: توسعه خودروهای مونتاژی نیز به یکی از تهدیدات صنعت خودرو کشور و متأسفانه روند تولید مونتاژ تبدیل شده است. اتومبیل تعداد اتومبیل ها با سرعت بالایی افزایش یافته است. به طوری که مونتاژکاران نسبت به سال گذشته 100 درصد افزایش تولید خودرو داشتند. در نتیجه بخش زیادی از منابع ارزی که باید در اختیار تولیدات داخلی و تولیدکنندگان قرار گیرد به سمت مونتاژ شده است. بنابراین تخصیص منابع ارزی به تولیدکننده کاهش یافته و تولید ملی نمی تواند رشد کند.

وی اعلام کرد: امسال حدود 660 هزار دستگاه خودرو توسط دو خودروساز تولید شد، علیرغم اینکه مونتاژکاران تاکنون 120 هزار خودرو مونتاژ کرده اند و در امر داخلی سازی و تولید خودروهای ایرانی فعالیتی ندارند. بر این اساس مونتاژکاران منابع ارزی بیشتری دریافت کردند و بیش از یک میلیارد و 800 میلیون تومان ارز خریداری کردند. و این در حالی است که حتی فکر نمی کنیم یک میلیارد تومان به این 660 هزار خودروی ملی اختصاص داده شده باشد. وقتی اعتراض می کنیم اعلام می کنند که از ارزهای صادراتی استفاده می کنیم که این خودش یک فاجعه است. زیرا فولاد، مس و سایر مواد اولیه را صادر می کنند که نه تنها مانع از تخصیص ارز در محل مورد نیاز می شود، بلکه باعث افزایش قیمت مواد اولیه می شود. در واقع منابع چوبی کشور به حراج گذاشته شد و واسطه های زیادی وارد آن شدند.

ادامه بده…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *