به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از رویترز، درگیری نظامی در خاورمیانه مدیریت روند جدید تورم و چشم انداز اقتصاد را برای رهبران بانک های مرکزی جهان در شرایطی که امید به کنترل قیمت ها دشوار است. در پی بحران ویروس کرونا و حمله روسیه به اوکراین افزایش یافته و اوضاع را پیچیده کرده است.
حمله حماس به رژیم صهیونیستی و پاسخ آن احتمال درگیری در خاورمیانه را افزایش می دهد و جهان را بی ثبات تر می کند. تأثیر این درگیری ها هنوز مشخص نیست و به مدت، شدت و گسترش یا عدم گسترش آنها به مناطق دیگر بستگی دارد.
آستین کارستنز، مدیر عامل بانک تسویه حساب های بین المللی، گفت: «هنوز برای اظهار نظر در مورد تأثیرات این جنگ زود است. اما این تاثیر مستقیم بر بازار نفت و سهام خواهد داشت. »
اما واضح است که این جنگ اثرات غیرقابل پیش بینی بر اقتصاد جهان خواهد داشت. این نیز در شرایطی که رشد اقتصاد کند شده و بازارها در حال آماده شدن برای افزایش مجدد نرخ بهره فدرال رزرو هستند.
این درگیری ها احتمالاً بر دستور کار نشست سران مالی جهان در این هفته در مراکش به مناسبت نشست صندوق بین المللی پول و بانک جهانی تأثیر می گذارد.
بانکهای مرکزی خود را بر سر دوراهی میبینند که آیا جنگ فشارهای تورمی بیشتری را به منطقهای وارد میکند که هم خانه تولیدکنندگان بزرگ نفت مانند ایران و عربستان سعودی و هم کریدور اصلی حملونقل کشور است. نفت خلیج فارس و کانال سوئز، یا آیا بر اعتماد سرمایه گذاران تأثیر می گذارد یا خیر. اقتصاد را نابود خواهد کرد.
جنگ در این منطقه مهم تولیدکننده نفت باعث شده تا بازرگانان به دقت واکنش های بازیگران اصلی مانند ایران و عربستان سعودی را زیر نظر بگیرند تا ببینند آیا افزایش قیمت دیگری در راه است یا خیر.
چگونگی پیشرفت بازار اوراق قرضه و سهام در روزهای آینده تا حدودی مسیر پیش رو را تعیین می کند. تحلیلگران می گویند که این جنگ باعث افزایش قیمت نفت، افزایش تورم و تیره شدن چشم انداز رشد اقتصادی خواهد شد.
اگرچه جنگ بین رژیم صهیونیستی و حماس نگرانیها را در مورد اقتصاد جهانی افزایش داده است، اما ممکن است باعث هجوم سرمایهها به وسایل نقلیه ایمنتر مانند خزانهداری آمریکا شود که معمولاً در مواقع بحران رخ میدهد.
absnews4