نایب رئیس اتحادیه انجمن های صنفی کارگران ساختمانی با بیان اینکه با تصویب اصلاحیه جدید ماده 5 قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی منابع قابل توجه و کافی برای پوشش بیمه کارگران ساختمانی تامین شده است، درخواست کرد. سازمان تامین اجتماعی در اسرع وقت مقررات مربوطه را برای تحت پوشش قرار دادن کارگران ساختمانی صادر کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، اواخر سال گذشته بود که طرح اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی در دستور کار شورای اسلامی قرار گرفت. هدف از این اصلاحیه افزایش منابع مرتبط با بیمه کارگران ساختمانی اقشار محروم جامعه بود، اما در جلسه چهارم تیرماه با تصویب نمایندگان مجلس، اصلاحیه ماده 5 اجرایی شد. قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب 1401 به مدت دو سال تعلیق شد. قانون قبلی مصوب 1392 ملاک عمل باشد و همچنان 15 درصد هزینه پروانه ساختمانی بابت حق بیمه کارگران ساختمانی از سازنده اخذ شود. .
تا 22 شهریور ماه سال جاری، با توجه به ایراد شورای نگهبان به مصوبه قبلی مجلس در خصوص بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی، مجدداً این طرح را مورد بازنگری و اصلاح قرار دادند و یک هفته بعد، شورای نگهبان طرح اصلاح قانون را تصویب کرد. ماده (5) قانون بیمه های اجتماعی. کارگران ساختمانی اطلاع دادند.
چند روز بعد رئیس شورای اسلامی طی نامه ای خطاب به رئیس جمهور اجرای «قانون اصلاحی ماده (5) قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی اصلاحی 11/5/1301» را ابلاغ کرد. .
در همین رابطه هادی ساداتی، نایب رئیس اتحادیه انجمن های صنفی کارگران ساختمانی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در خصوص تصویب این قانون اظهار کرد: متاسفانه طرح قبلی که در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب و ارائه شد. به صحن علنی مجلس که ناخودآگاه به طرح دیگری تبدیل شده است. اصلاحیه پیشنهادی به مدت دو سال کار شد و در نهایت بلافاصله متوقف شد و قانون سال 1393 در خصوص بیمه اجتماعی کارگران ساختمان مجددا مطرح و تصویب شد.
وی در پاسخ به این سوال که تصویب قانون جدید تا چه اندازه به بیمه کارگران ساختمانی کمک می کند؟ وی گفت: معتقدم مبلغی که برای پوشش بیمه کارگران تعیین شده به اندازه ای است که هم کارگران را پوشش دهد و هم منابع سازمان تامین اجتماعی برای انجام این وظیفه.
ساداتی ادامه داد: در قانون مصوب سال 1392 حدود 15 درصد حق صدور پروانه به عنوان حق بیمه کارگران ساختمانی از سازنده و کارفرما اخذ می شود اما در قانون جدید این رقم به 25 درصد افزایش یافته است که ظاهراً 5% باید به تایید هیات مدیره برسد. به گفته وزرا سازمان تامین اجتماعی می تواند در این زمینه موثر باشد اما آنچه مسلم است منابع پیش بینی شده در اصلاحیه جدید برای پوشش بیمه کارگران ساختمانی کافی است. .
نایب رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در حال حاضر کمتر از 500 هزار کارگر ساختمانی بیمه می کنند و گفت: طبق آمار نزدیک به یک میلیون و 200 هزار کارگر ساختمانی در انتظار بیمه هستند و سال هاست که از مزایای بیمه برخوردارند. از نظر اجتماعی آسیب دیده باقی ماند، اما با تصویب قانون جدید، منابع قابل قبولی برای بیمه کارگران ساختمانی پیش بینی شد که نسبت به منابع قبلی 100 درصد افزایش یافت و می تواند تعداد زیادی از کارگران ساختمان را تحت پوشش قرار دهد.
به گفته ساداتی، در سال های اخیر افزایش بیمه ای برای کارگران ساختمانی نداشتیم اما سازمان تامین اجتماعی همچنان منابع خود را از محل صدور پروانه ساختمانی دریافت می کرد.
وی با بیان اینکه قانون مصوب سال 1392 همچنان لازم الاجرا بوده و به حالت تعلیق در نیامده است، گفت: با توجه به ابلاغ قانون از سوی رئیس جمهور، سازمان تامین اجتماعی باید آیین نامه مذکور را تدوین و به مراکز استان ها ابلاغ کند تا براساس آن، در سهمیه، کارگران منتظر تحت پوشش بیمه هستند.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس طرح بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی، سازمان تامین اجتماعی موظف است هفت درصد حق بیمه از سهم بیمه شده حاصل از کسر حق بیمه کارگران دارندگان پروانه فنی شاغل مستقیم به عنوان کارگر را دریافت کند. سهم و معادل 25 درصد از مجموع هزینه های صدور. مجوز ایجاد یا توسعه، ساخت یا افزایش تراکم ساختمان ها و تخریب و نوسازی ساختمان ها و تعمیرات اساسی به عنوان بخشی از مالک، بیمه کارگران.
در صورت تامین نشدن منابع لازم برای تمدید پوشش بیمه ای کارگران، با تصویب هیات وزیران، امکان افزایش کل حق بیمه تا سقف 30 درصد و سالانه تا حداکثر معادل 2.5 می باشد. ٪. ضمناً برای ساخت و ساز در محدوده روستا با مجوز از ادارات روستا 10 درصد از کل مبلغ پروانه سهم مالک در نظر گرفته می شود.
برای ساخت و سازهای خارج از محدوده روستاها (حوزه عملیاتی فرمانداری ها) و در داخل مجتمع ها و شهرک های کشاورزی، نواحی صنعتی و مناطق نمونه گردشگری، حسب مورد باید با مجوز متولیان سازمان انجام شود. بسته به نزدیکترین روستا یا شهر.
یکی از نکات بارز اصلاحیه جدید این است که در صورت تامین نشدن منابع لازم برای پوشش بیمه ای کارگران ساختمانی، با تصویب هیات وزیران می توان مبلغ کل مشارکت ها را تا سقف 30 درصد افزایش داد. . و سالانه حداکثر معادل 2.5٪. همچنین سازمان تامین اجتماعی موظف است پس از احراز مدارک و احراز اشتغال به عنوان کارگر ساختمانی حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این بند به متقاضیان کارگر ساختمانی پوشش بیمه ای بدهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، قانون اصلاح ماده (5) قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی اصلاحی 14 بهمن 1401 از سوی رئیس جمهور به وزارتخانه های اقتصاد، کار و تعاون، کشور، راه و شهرسازی ابلاغ شد. پیاده سازی. .
انتهای پیام