یک کارشناس حوزه انرژی درباره منابع ثابت و متحرک آلایندگی شهرها بیان کرد: خودروها به ویژه خودروهای سنگین و گازوئیلی در آلودگی کلان شهرها به عنوان عامل متحرک انتشار کربن نقش دارند، آلودگی بیشتر از منابع ثابت مانند کارخانه ها و برق است. گیاهان
احمد رمضانی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: صنایع و نیروگاه ها اعم از منابع ثابت و خودرو از جمله منابع متحرک آلایندگی شهرها هستند، اما در داخل شهرهای بزرگ کشور آنچه مسلم است آلودگی قابل مشاهده است.
وی با اشاره به طبقه بندی آلودگی در شهرها گفت: آلودگی دو نوع است؛ مجموعه ای از آلاینده ها که قابل مشاهده نیستند و عمدتاً در کلان آب و هوا را تحت تأثیر قرار می دهند مانند گازهای گلخانه ای و …. و دوم آلودگی مرئی مانند ذرات میکرونی که رنگ فضای شهر را تغییر می دهد و کاملاً قابل مشاهده است.
این کارشناس انرژی افزود: علاوه بر این، این آلودگی هوا ناشی از ذرات میکرونی می تواند به عوامل متحرک و ثابت متعددی در مناطق شهری و برون شهری از جمله خودروهای سبک و سنگین، صنایع و نیروگاه ها بستگی داشته باشد که هر یک می توانند نقش نسبی در هوا آلودگی اما به نظر می رسد بزرگ ترین و بارزترین عامل سفر مربوط به خودروهای سنگین و بعضا فرسوده است که گازوئیل زیادی را در شهرها می سوزانند و تبدیل به دوده می کنند.
رمضانی بیان کرد: بیش از 90 درصد خودروهای سنگین کشور قدیمی هستند و عمر آنها چند دهه است که به پایان رسیده است و متأسفانه به عنوان وسیله حمل و نقل تجاری در شهرها تردد می کنند و هوا را به شدت آلوده می کنند و نکته مشخص این است که مجوز برخی از این خودروها شهرها به دلیل استهلاک لغو شده اند، اما این خودروها به صورت خدماتی یا اضافی در داخل شهرها تردد می کنند و باعث افزایش آلودگی در داخل شهر می شوند.
به گفته وی، در این سال ها واردات خودروهای سنگین که حجم عمده ای از حمل و نقل ما محسوب می شود و توجه چندانی به آن نداریم، با مشکل مواجه است و همین موضوع باعث شده تا در تمامی حمل و نقل ها از خودروهای سنگین قدیمی استفاده کنیم. چندین دهه و از حمل و نقل تجاری یا مسافری در داخل یا بین شهرها استفاده کنید.
این کارشناس انرژی با بیان اینکه دولت برای برون رفت از این بحران آلایندگی باید برای برقیسازی خودروها در داخل شهرها برنامهریزی کند، گفت: اگر شهرداریها هر سال 10 درصد خودروهای سنگین را برقدار میکردند، حداقل در این سالها، مجبور نبودیم. با بحران آلودگی و نه آب و هوای بد در شهرها روبرو شوید.
انتهای پیام