به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، رئیس سازمان توسعه تجارت در نشستی که به همت اتاق بازرگانی تهران با حضور هیاتی تجاری از روسیه و فعالان بخش خصوصی ایرانی برگزار شد، علاوه بر مذاکرات مستقیم دو طرف، اعلام کرد: قطعنامه سران سه قوه برای لغو ممنوعیت واردات.این کشور از منطقه اوراسیا گزارش داد.
وی در ادامه به زیرساخت های مالی ایجاد شده بین دو کشور اشاره کرد و گفت: قرار است صندوق هایی برای ارائه تسهیلات از جمله وام و سرمایه گذاری، اعتبار خریدار و فروشنده و مشارکت در تولید ایجاد شود.
پیمانپاک همچنین ایجاد کریدور سبز بین ایران و روسیه را از دیگر اقدامات زیرساختی برشمرد و گفت: کریدور سبز به عنوان پایلوت ارتباط گروه های بالغ ایجاد شد تا بتوانند با کمترین تاخیر کالاهای خود را ترخیص کنند. حداقل مقدار اسناد
وی با تاکید بر اینکه در گذشته صادرات ایران به روسیه به محصولات کشاورزی محدود می شد، افزود: امروز بیش از 60 درصد تجارت در حوزه کالاهای صنعتی است. داروها از جمله داروهای سرطان در فهرست کالاهای صادراتی به روسیه قرار دارند و باید در زمینه صادرات توربین قراردادهایی منعقد شود. در عین حال انتظار میرود این همکاریها در حوزههای دیگری مانند تجهیزات صنعتی، صنعت هوانوردی و کشتیسازی نیز گسترش یابد و توافقهایی نیز در این زمینه صورت گرفته است.
در ادامه این نشست، رئیس سازمان توسعه تجارت پشت تریبون قرار گرفت و در بیانیهای با تاکید بر اینکه ایران و روسیه میتوانند مکمل یکدیگر در تامین کالا باشند، تصریح کرد: بیشتر محصولات روسی در ایران مورد نیاز است. همچنین بخش زیادی از محصولات وارداتی از روسیه. در ایران تولید می شود.
در ادامه این نشست شرکت های روسی حاضر در هیئت تجاری به ارائه خدمات خود پرداختند و در نهایت نشست مذاکره مستقیم فعالان اقتصادی ایران و روسیه برگزار شد.
علیرضا پیمان پاک با بیان اینکه سطح روابط تجاری در مقایسه با روابط سیاسی ایران و روسیه ناچیز است، ادامه داد: اگر بتوانیم روی مشترکات کار کنیم و زیرساخت ها را توسعه دهیم، پتانسیل های خوبی برای همکاری وجود دارد. بنابراین مهم ترین مسئله در حال حاضر شناخت توانایی ها و پتانسیل های متقابل است.
وی سپس به لزوم ایجاد خطوط هوایی و همچنین طراحی سیستم مالی برای توسعه تجارت پرداخت و افزود: روسیه قابلیت های زیادی برای همکاری های اقتصادی دارد و برخلاف ایران مسیر مطمئنی برای حمل و نقل کالاهای روسی به حساب می آید. نکته مهم این است که سیاستگذاران خلیج فارس را مرکز ثقل تجارت جهانی می دانند. بنابراین روسیه می تواند کالاهای خود را از طریق ایران به این منطقه برساند و سپس به نقاط دیگر صادر کند.
جیکانشین در ادامه گفت: بخش بازرگانی سفارت روسیه در ایران از شرکت های ایرانی و روسی برای توسعه همکاری ها و روابط تجاری حمایت می کند.
absnews
در ابتدای این جلسه، نایب رئیس اتاق ایران و یکی از اعضای هیئت اتاق تهران طی سخنانی با تاکید بر اینکه هموارسازی مسیر مبادلات وظیفه تصمیم گیران سیاسی و مسئولان اقتصاد است، گفت: : پیشرفت برخی مسائل از جمله توسعه حمل و نقل عمومی مستلزم سرمایه گذاری است و از سوی دیگر ارزان ترین مسیر تجاری آبراه است. بنابراین لازم است دولت ایران و روسیه برای افزایش اثربخشی رودخانه ولگا به عنوان بستری برای تبادلات اقتصادی بین دو کشور سرمایه گذاری و همکاری کنند.
نشست همکاری های تجاری ایران و فدراسیون روسیه با حضور محمد امیرزاده، عضو هیات اتاق تهران، علیرضا پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت و رستم ژیگانشین، رئیس اداره بازرگانی برگزار شد. سفارت روسیه در ایران در نشست فعالان اقتصادی ایران و روسیه که به میزبانی اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، طرفین راهکارهای توسعه تجارت بین دو کشور را در مذاکرات حضوری مورد بررسی قرار دادند.
وی با بیان اینکه این همکاری ها ممکن است شامل حوزه هایی مانند صنایع هواپیماسازی، ماشین آلات، پتروشیمی و دارویی باشد، افزود: بسیاری از این موضوعات در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین روسیه که مهرماه امسال برگزار می شود، قابل بررسی است. در این دیدار وزیر نفت ایران و وزیر انرژی روسیه حضور خواهند داشت و چشم انداز همکاری ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
تجار ایرانی می توانند شغل جدیدی در روسیه پیدا کنند
محمد امیرزاده در ادامه با بیان اینکه مسیر تجارت همیشه هموار نبوده و روابط تجاری ایران و روسیه در طول سالیان متمادی دارای نوسان بوده است، گفت: این فراز و نشیب ها نیاز به تحلیل دارد و باید موانع بر سر راه فعالیت های تجاری وجود داشته باشد. حذف شود. .
در ادامه رستم ژیگانشین، رئیس دپارتمان بازرگانی سفارت روسیه در ایران نیز گفت: تسهیلات زیادی برای ورود ایرانیان به بازار روسیه تدارک دیده شده است و این تسهیلات می تواند به شرکت های ایرانی کمک کند تا صادرات خود به روسیه را افزایش داده و به یک امتیاز دست یابند. موقعیت جدید در یافتن روسیه
موافقتنامه پوشش بیمه ای روابط تجاری با روسیه
امیرزاده با بیان اینکه ایران و روسیه در شرایط فعلی مشکلات مشابهی دارند و باید با یکدیگر همکاری کنند، گفت: تسهیل در صدور روادید روسیه برای ایرانیان می تواند به تقویت همکاری ها کمک کند.
پیمانپاک در ادامه برگزاری رویداد تجاری در مسکو با حضور قطعه سازان ایرانی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در سه روز برگزاری این نمایشگاه، قراردادی به مبلغ 700 میلیون یورو بین فعالان اقتصادی ایران و روسیه منعقد شد و در صورت 20 درصد از این رقم نیز با توجه به قرارداد حاصل، صادرات ایران در حوزه قطعات دو برابر خواهد بود.
وی با تاکید بر لزوم برگزاری جلسات تخصصی و رویدادهای نمایشگاهی برای آشنایی طرفین با توانمندی های یکدیگر، گفت: ارتباطات نرم افزاری همچنین موجب صرفه جویی در وقت و هزینه می شود. رئیس سازمان توسعه تجارت در ادامه به توافقات دو کشور برای صادرات تجهیزات پزشکی، ونتیلاتور و سایر تجهیزات مورد نیاز اتاق عمل از ایران به روسیه اشاره کرد و گفت: برای شکل گیری همکاری های اقتصادی باید زیرساخت ها ایجاد شود. بر این اساس یکی از اقدامات انجام شده، توافق برای پوشش بیمه معاملات از طریق صادرات ایران و صندوق اگزیار روسیه است. در این قرارداد مقرر شده است که صندوق ضمانت صادرات تاجر ایرانی را اعتبارسنجی کند و صندوق اگزیار نیز اعتبار تاجر روس را ارزیابی کند و در گام بعدی توافق همکاری فعالان اقتصادی ایرانی و روسی انجام شود. تضمین شده .
رئیس سازمان توسعه تجارت، ایجاد تجارت آزاد بین ایران و کشورهای منطقه اوراسیا را نویدبخش آینده روشنی برای تجارت در این منطقه عنوان کرد و گفت: گروه کالاهایی که باید در فهرست تجارت آزاد قرار گیرند تقریبا مشخص شده است. ، و مشخص شده است 90 درصد کد تعرفه صفر است. همچنین از سران قدرتها قطعنامهای برای لغو ممنوعیتهای واردات ایران برای اوراسیا دریافت کردهایم. بنابراین انتظار می رود فهرست کالاهای مشمول تجارت آزاد ایران و اوراسیا در پایان آذرماه به امضای وزرای این کشورها برسد.