اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های کشور در اطلاعیه ای ممنوعیت قانونی تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری را که در رسانه های دولتی و وابسته به بودجه عمومی است، اعلام کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، اطلاعیه اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر است:
بر اساس ماده 68 قانون انتخابات ریاست جمهوری، انجام هرگونه فعالیت تبلیغاتی به هر وسیله ای که جنبه رسمی و دولتی داشته باشد و همچنین استفاده از وسایل و سایر امکانات وزارتخانه ها و ادارات، مؤسسات دولتی و مؤسسات و مؤسسات وابسته به دولت. و مؤسساتی که از محل بودجه عمومی (بدون در نظر گرفتن مبلغ) تأمین مالی می شوند و تأمین دستگاه ها و امکانات مذکور نیز ممنوع است.
آخرین وضعیت رسانه ها (شامل نام دارنده مجوز آنها) در سامانه جامع رسانه های کشور (e-rasaneh.ir) قابل مشاهده است.
پیوست 1:
در ماده 68 قانون انتخابات ریاست جمهوری آمده است: هرگونه فعالیت تبلیغاتی را از تاریخ اعلام رسمی نامزدهای له یا علیه نامزدهای ریاست جمهوری از منبر نماز جمعه یا هر وسیله دیگری که جنبه رسمی و دولتی داشته باشد، انجام دهید. و فعالیت کارکنان در ساعات اداری و همچنین استفاده از دستگاه ها و سایر امکانات وزارتخانه ها و ادارات و شرکت ها و مؤسسات دولتی وابسته به دولت و مؤسسات و مؤسساتی که از بودجه عمومی (هر چند به میزان) استفاده می کنند. زیرا عرضه دستگاه ها و تاسیسات مذکور ممنوع بوده و مرتکب مجرم محسوب می شود.
تبصره 1- مؤسسات و مؤسساتی که اموال آنها در مالکیت عمومی است مانند بنیاد مستضعفان مشمول ماده فوق می باشند.
تبصره 2- ادارات و سازمانها و ارگانها و مؤسسات دولتی و اعضای آنها حق انتشار اطلاعیه، اطلاعیه، پلاکارد به نفع یا علیه هیچ یک از نامزدهای انتخابات را ندارند.
پیوست 2:
تعریف واحدهای دولتی طبق مواد 1 تا 4 قانون خدمات مدیریت کشوری به شرح زیر است:
وزارتخانه: واحد سازمانی مشخصی است که وظیفه اجرای یک یا چند هدف دولتی را بر عهده دارد و به موجب قانون ایجاد و یا ایجاد می شود و توسط وزیر اداره می شود.
مؤسسه دولتی: واحد سازمانی مشخصی است که به موجب قانون ایجاد می شود یا می شود و با برخورداری از استقلال قانونی برخی از وظایف و اموری را که بر عهده یکی از قوای سه گانه و سایر مراجع قانونی است انجام می دهد.
تمام سازمان های ذکر شده در قانون اساسی به عنوان نهادهای دولتی شناخته می شوند.
مؤسسه غیردولتی یا مؤسسه عمومی: واحد سازمانی معینی است که از استقلال قانونی برخوردار بوده و با تصویب شورای اسلامی تأسیس و یا تأسیس می شود و بیش از پنجاه درصد (50%) بودجه سالانه آن از محل غیر از محل تأمین می شود. منابع دولتی -از منابع دولتی و وظایف و خدماتی که عمومیت دارد به عهده اوست.
بنگاه دولتی: بنگاه اقتصادی است که طبق قانون اجرای بخشی از تعهدات دولت با رعایت سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی از وظایف دولت محسوب می شود. ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب و بیش از پنجاه و پنجاه درصد (۵۰%) سرمایه و سهام آن متعلق به دولت است. هر شرکت بازرگانی که به صورت انفرادی یا مشترک از طریق سرمایه گذاری وزارتخانه ها، مؤسسات دولتی و مؤسسات دولتی و مؤسسات دولتی تأسیس شود مشروط بر اینکه بیش از پنجاه درصد (50%) سهام آن متعلق به واحدهای سازمانی مذکور به صورت منفرد یا مشترک باشد، شرکت سهامی عام است. .
انتهای پیام