معمای مسمومیت دانش آموزان دختر هنوز حل نشده است
20 اسفند سال گذشته و پس از گذشت 3-4 ماه از شروع فعالیت زهرماران که اعتراضات افکار عمومی در شبکه های اجتماعی چند برابر شد، سرانجام دولت و مجلس وارد عمل شدند. رئیس مجلس به روسای 4 کمیسیون آموزش، امنیت ملی، ارشاد و بهداشت دستور داده تا با تشکیل کمیته ای این موضوع را پیگیری کنند. از این رو کمیسیون تحقیق و تفحص در مجلس تشکیل شد و علاوه بر نمایندگان مجلس نمایندگانی از وزارتخانه های اطلاعات، کشور، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و اطلاعات نیروی انتظامی در آنجا حضور دارند. به گفته محمدحسن آصفری، نماینده مجلس، جلسه این کمیته جدول زمانی دقیقی ندارد. این عضو کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس درباره دستاوردهای این گروه و جلسات آن به «اعتماد» گفت: این کمیسیون باعث حساسیت و دقت بیشتر وزارتخانه های آموزش و پرورش و همچنین دانشگاه ها شده است. وی همچنین خاطرنشان کرد که «این کمیته نهادهای امنیتی را مجبور کرده است که پافشاری کنند و بیایند و واکنش نشان دهند». وی همچنین تاکید کرد که نهادهای امنیتی باید برای یافتن عوامل اصلی مسمومیت دانش آموزان و دستگیری آنها تلاش بیشتری کنند. وی در این زمینه به «ایسنا» گفت: «سازمان های امنیتی هنوز نتوانسته اند به سرنخ های اصلی مسمومیت ها دست یابند».
عوامل داخلی که از بیرون می آیند
این معاونت در ادامه گفت و گو با «اعتماد» درباره لحظه سنتز و ارائه گزارش با بیان اینکه «هنوز به نتیجه قطعی نرسیده ایم و به همین دلیل نمی توانیم گزارشی ارائه کنیم»، اظهار کرد: آصفری در پاسخ به این سوال که عوامل این اقدامات به دنبال چه هستند، گفت: جریان ها به دنبال ناکارآمدی نظام هستند و همچنین می خواهند نارضایتی و اعتراض مردم را بالا ببرند. به گفته این معاونت، «اگر این پرونده مدیریت نشود، خطر دیدن این اقدامات را در جای دیگری نیز داریم». وی در پاسخ به این سوال که آیا مسمومیت دانش آموزان را ناشی از عوامل درونی یا بیرونی می داند، گفت: عوامل درونی از بیرون می آید. وی افزود: برخی از این مسمومیت ها ناشی از تخلفات دانش آموزی است که دامنگیر این مشکل می شود، اما این قسمت نباید از عوامل عمده غافل شد. وی همچنین درباره افرادی که گفته میشود قبل از سال جدید دستگیر شدهاند، گفت: «چند نفر از آنها شاهد اغتشاشات اخیر بودهاند». آصفری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا کسانی که اعترافاتشان در فضای مجازی منتشر شده ارتباطی با عوامل اصلی داشته اند یا خیر، ارتباط آنها با عوامل اصلی را نیز «رد» کرد.
معاون وزیر کشور: دانشجویان شیطنت کردند!
اما اگر این عضو کمیسیون تحقیق معتقد است که تخلفات دانشجویان نباید عوامل اصلی را نادیده بگیرد، معاون امنیتی – انتظامی وزیر کشور اعلام کرد: موارد معدودی که اتفاق افتاده و بسیار محدود بوده، سوء نیت بوده است. و سوء نیت برخی از دانش آموزان برای تعطیلی کلاس ها. »
مجید میراحمدی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در اظهارات وزارت کشور در خصوص اتفاقات اخیر در برخی مدارس همه چیز توضیح داده شده است و با شروع سال تحصیلی در حال حاضر تمامی مدارس فعال هستند و همه دانش آموزان در حال فعالیت هستند. در حال تحصیل.» معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور افزود: «چند موردی که در سال جدید رخ داد که بسیار محدود بود، تخلفات و تخلفات برخی دانش آموزان برای تعطیلی کلاس ها و مدارس بود. البته اعلام شده است که برخورد انضباطی جدی با این افراد و در سایر موارد در صورت نیاز به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.» به گفته این مقام امنیتی «یک یا دو مورد استفاده دانش آموزان از اسپری فلفل بوده است. شناسایی شده و قطعا با آنها برخورد خواهد شد.» میراحمدی افزود: «در حال حاضر فعالیت های آموزشی به صورت کامل و آرام ادامه دارد و برنامه ای برای تعطیلی مدارس وجود ندارد.» این در حالی است که با شروع سال جدید و شروع مجدد آن از فعالیت مجتمع های آموزشی، برخی مدارس شاهد مسمومیت دانش آموزان بوده اند.آصفری در پایان سال گذشته اعلام کرد: «25 استان کشور حدود 230 مدرسه دارد که در نتیجه بیش از 5000 دانش آموز زن و مرد مشغول به تحصیل هستند. مسموم شده است از این آمار بیشترین مسمومیت ها مربوط به دختران و کمترین مربوط به پسران بوده است.
عواقب مسمومیت های سریالی بعد از عید
خبرگزاری «ایسنا» 29 فروردین ماه به نقل از حبیب حیبر، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: امروز گزارش هایی مبنی بر مسمومیت دانش آموزان در دو مدرسه دخترانه در شهرهای اهواز و هفتکل داشتیم. . همان روز «ایلنا» نیز به نقل از شاهدان عینی نوشت که «دانش آموزان دبستان حیات امانایی ارومیه مسموم شدند». به گزارش این خبرگزاری، شاهدان حاضر در محل گفتند: تعدادی از دانش آموزان بر اثر نشت گاز در این مدرسه دچار مسمومیت شدند و این حادثه با حضور نیروهای انتظامی و فوریت های پزشکی در دست بررسی و پیگیری است. در مدرسه.’ از تعداد دانشآموزان مسموم اطلاعی در دست نیست، اما به گفته شاهدان، تعدادی از دانشآموزان این مدرسه با آمبولانس به مراکز درمانی منتقل شدند. همان روز صدا و سیما نوشت: تعدادی از دانش آموزان برخی از مدارس دخترانه اردبیل با وضعیت نامناسبی به بیمارستان مراجعه کردند. حدود ساعت 9 صبح امروز 29 فروردین ماه 5 مدرسه دخترانه اردبیل با اورژانس تماس گرفتند و تعدادی از دانش آموزان با علائم اضطراب، تنگی نفس و سردرد به بیمارستان های امام خمینی، امام رضا و فاطمی اعزام شدند. به اردبیل منتقل شد.مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری اردبیل نیز تایید کرده است که «در این حادثه 175 دانش آموز مسموم شدند». اما انتساب این اتفاقات به “بدخواهی” دانشجویان، آن هم از سوی مقام امنیتی- پلیسی وزارت کشور، نمی تواند مشکل این مسمومیت ها را برطرف کند. این رویدادها از آذرماه گذشته در مدارس دخترانه قم آغاز شد. اما چندین ماه هیچ سازمان و نهادی نسبت به آن واکنش نشان نداد تا اینکه اسفندماه در نهایت دولت و مجلس وارد عمل شدند. زمانی که دایره اقدامات عوامل مسمومیت طلبی محدود به قم نبود و 25 استان کشور را درگیر کرد.