این محقق ایرانی با معرفی فیلترهای جدید برای از بین بردن ریزگردها در خودروها توانست مدال نقره مسابقات اختراعات فدراسیون بین المللی مخترعان را دریافت کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، مرتضی بخشی، محقق ایرانی با طراحی فیلتر هوا با اثر دائمی ونتوری، در مسابقات اختراعات فدراسیون بینالمللی مخترعان (IFIA) مدال نقره گرفت.
فدراسیون بین المللی مخترعان (IFIA) یک سازمان غیردولتی جهانی در زمینه اختراعات و نوآوری ها است که در سال 1968 با هدف ایجاد بستر بین المللی مناسب برای حمایت از مخترعان تأسیس شد. ماموریت اصلی این سازمان توسعه دانش آفرینی، ترویج فرهنگ نوآوری و تسهیل فرآیند تبدیل ایده ها به ثروت است.
مقر اصلی (دفتر) این فدراسیون که با اجلاس انجمن های مخترعان انگلیس، سوئد، نروژ، فرانسه، هلند، سوئیس و آلمان زیر نظر سازمان ملل متحد فعالیت خود را آغاز کرد، در سوئیس و دبیر آن می باشد. دفتر ژنرال در تهران است.
این فدراسیون مسئولیت برگزاری المپیاد اختراعات و جام جهانی اختراعات و حمایت مالی از برگزاری مسابقات جهانی اختراعات، نمایشگاه های تخصصی و بین المللی اختراعات، همایش ها و کارگاه های آموزشی مخترعین را بر عهده دارد.
وی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره این پروژه توضیح داد: این فیلتر به گونه ای طراحی شده است که با استفاده از یک سری سیال می توان ذرات ریز موجود در هوا را حذف کرد. به عنوان مثال نصب این فیلتر در آبنما به شما این امکان را می دهد که با استفاده از آب آبنما، هوا را تصفیه کنید.
بخشی یکی دیگر از کاربردهای این فیلتر را در خودروها دانست و یادآور شد: این فیلتر قطعه ای مکانیکی است که با ایجاد لایه نازکی از مایعات مانند آب یا ضدیخ، ریزگردها را جذب می کند.
مجری طرح با مقایسه این نوع فیلتر با فیلترهای کاغذی اضافه کرد: فیلترهای کاغذی مورد استفاده در جاروبرقی ها یا خودروها قابلیت جذب آلاینده های زیر میکرون را ندارند اما فیلتر طراحی شده ما قابلیت جذب این نوع آلودگی ها را دارد در حالی که فیلترهای کاغذی موجود این قابلیت را دارد. فیلتراسیون را در خودروها به خوبی انجام نمی دهد. اگر فرآیند فیلتراسیون در خودروها به خوبی انجام می شد، گرد و غبار روی موتور باقی نمی ماند و خودروها نیازی به تعمیر و نگهداری دوره ای نداشتند.
وی با اشاره به اینکه فیلترهای موجود به دلیل اشباع شدن آنها با آلاینده ها پس از مدتی از عبور هوا جلوگیری می کند، تاکید کرد: فیلترهایی که طراحی کردیم قابل شستشو و استفاده مجدد هستند و قابلیت جذب ذرات کمتری را دارند. . .
بخشی از دیگر مزایای این فیلتر را عدم افت فشار در جریان هوای عبوری، عدم وجود کاغذ در ساخت فیلترهای ونتوری و در نتیجه حفظ درختان و اکوسیستم برشمرد و یادآور شد: کاهش آلودگی هوا یکی دیگر از مزایای این فیلتر است. مزیت – فایده – سود – منفعت. از این محصول
به گفته وی، کاربردهای این فیلتر شامل خودروها، کارخانه ها، پالایشگاه ها و نیروگاه ها، منازل مسکونی و اداری، مترو و اماکن عمومی، جاروبرقی و سیستم های تهویه مطبوع است.
مجری طرح افزود: این فیلتر علاوه بر اینها در چیلرهای آبی، برج خنک کننده، فن کویل، کولر و اسپلیت قابل استفاده است.
انتهای پیام