معرفی ظرفیت کسب و کارهای دانش بنیان در بازار هند
مدیرعامل شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در همایش نمایش توانمندی های حضور در بازار هند، با تبیین نقش دانش بنیان ها مسیر صادرات روشن می شود.

سوال: بازار هند همیشه بازار جذابی برای کشور ما بوده است، هم به دلیل نزدیکی و هم اینکه می توانیم ظرفیت ها و فعالیت های خود را با این شبه قاره افزایش دهیم. ما از کنفرانسی شنیده ایم که به زودی برگزار می شود. ما دوست داریم از شما بشنویم. کنفرانس چیست و به چه موضوعاتی پرداخته خواهد شد؟
طالبیان مقدم: این کنفرانس مقدمه ای بر فرصت ها و توانمندی های حضور در بازار هند است که یکی از برنامه هایی است که توسط دفتر جنوب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران طراحی و میزبانی شده است و از گروه های مختلف موثر از ایران دعوت کرده ایم. و طرف های هندی آنها می آیند
سوال: می خواهیم روابط تجاری ایران و هند را که از گذشته های دور شکل گرفته و هنوز هم یکی از مهم ترین شرکای تجاری کشورمان محسوب می شود، بررسی کنیم. اکنون سهم صادرات کشورمان به هند چقدر است؟
سوال: پس پتانسیل صادرات کشورمان به هند وجود دارد، باید تقویت شود و موانع پیش رو برطرف شود. بزرگترین مانع و عاملی که باعث تضعیف صادرات تجار ایرانی به هند شده است چیست؟
طالبان: یکی بحث نظام بانکی بود که با توجه به اینکه نظام سلطه برای کشورهای مختلف مشکلاتی ایجاد کرد، بحمدالله به راه حل های جایگزینی منجر شد که در حد مشخصی طراحی و اجرا شد و بحث کشتیرانی هم مطرح شد. و لجستیک، و حالا یک سری بحث های استاندارد، مثلاً در مورد برخی از صادراتی که داشته ایم، به ویژه در مورد میوه و مواردی از این دست، که زمانی ممکن است شبهاتی ایجاد کند، برخی از محدودیت ها موقتی بوده یا گاهی اوقات، شاید به شکلی چندوجهی باید به مسائل پرداخته می شد و بنا به سخنان ذینفعان و تأثیرگذاران مختلف، هم در ایران و هم در هند از آن استفاده می شد تا این درک ایجاد شود که مشکلات، مشکلات اساسی و قابل حل نیستند. اما باید مذاکرات کمیسیون مشترک بین دو کشور فعال شود و پیگیری های بهتری انجام شود و اتاق های فکر بین گروه های ایرانی و هندی بهتر آموزش داده شود، بحث تعرفه ها و تجارت بهتر است روی این قراردادهای موجود اجرا شود. .
مواردی از این دست وجود دارد و شما باید به سوال ضمانت صادرات توجه داشته باشید. این موارد در هر دو سطح دولت و در درک تبادل نظر با اتاقهای بازرگانی و همه نهادهایی که مؤثر هستند، مطرح میشود. ما پیگیر این موضوع هستیم و موضوع این همایش این است که به عنوان مثال از سازمان استاندارد، سازمان بنادر و دریانوردی، گمرک جمهوری اسلامی ایران، بانک مرکزی و حوزه های مختلف ویژه و تجارت آتی دعوت به عمل آورده ایم. اتاق های بازرگانی و صادرکنندگان بزرگ برای بحث در مورد این موضوعات. حرف بزنیم و نقد کنیم و بحث و پیشنهاد داشته باشیم.
احزاب هندی نیز توسط بازرگانان، کنفدراسیون ها و فدراسیون های صادرکنندگان خود نمایندگی می شوند. سفیر محترم هند به عنوان یک مقام ارشد دیپلماسی که به تازگی وارد ایران شده است می آید و سفیر ایران نیز در قالب یک وبینار با حضور رئیس سازمان بازرگانی، رئیس توسعه بازرگانی جناب آقای دیغمی و سفیر ایران در هند حضور خواهد داشت. از وزارت جهاد و همچنین آقای پیمان پاک حضور خواهند داشت.
سوال: این همایش که سه شنبه 30 خرداد در آن شرکت می کنیم با موضوع فرصت ها و قابلیت های حضور در بازار هند، اتفاق بسیار خوبی است.
طالبان: بحث وبینار مجازی در یکی دو سال گذشته در سطح بسیار محدودتری بود، اما نه در آن سطح، نه اطلاع رسانی و نه حضور و البته این بار هم از طرف صندوق ضمانت صادرات و هم از دفتر تعاملات معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری که بیاورند که در هر صورت تلاش خواهیم کرد انشاالله در مورد نقش دانش بنیان ها و دغدغه های صادراتی و تضمین آنها بحث کنیم و مسیر روشن تری را برای صادرات ایرانیان عزیزمان در هند ترسیم کنیم.