معاون وزیر نفت: باید از افشاگران فساد حمایت مادی و معنوی شود – اخبار نفت و انرژی – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران افزود: افشاگری در فضای مجازی اغلب کذب است و پایگاه پژوهشی مناسبی ندارد و با آبروی مردم بازی می کند. ما باید در این زمینه ها مراقب باشیم. ماموریت های بازرسی و ممیزی در این بخش بسیار سنگین است و باید به دقت مورد توجه قرار گیرد.
سالاری با بیان اینکه توجیه افراد از آنجایی که یک رشته تخصصی است بسیار مهم است، گفت: ریسک پذیری نیز مهم است و اگر مسئولی در جایگاه مسئولیتی قرار گیرد و پس از گذراندن بحران کشور را با تصمیمات خود از شرایط سخت عبور دهد. باید برای او پرونده درست کرد و نگران نباشید زیرا مدیریت خوب یک موقعیت بحرانی بسیار مهم است.
معاون وزیر نفت با اشاره به نقش نظارتی برخی ساختارها در دستگاه های دولتی، گفت: به عنوان مثال سازمان حسابرسی وظیفه نظارت بر امور مالی را بر عهده دارد و دستگاه دیگری وظیفه بازرسی خارجی را بر عهده می گیرد. مشکل این است که روال اصلاح ایرادات به گونه ای است که مشکل مشخص شود و امکان امضای طلایی یا فساد وجود نداشته باشد، به طوری که حتی اگر فردی بخواهد تخلفی در مجموعه انجام دهد، شرایط فراهم نیست که مسئولیت مهم مدیران مجموعه و عوامل سیستم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی افزود: اگر واقعاً بخواهیم با فساد مبارزه کنیم و با آن مقابله کنیم، فساد در سیستم ریشه کن می شود. باید به گونه ای عمل کنیم که وقوع تخلف در مجموعه به صفر برسد. با این اقدام دستگاه های نظارتی جمع می شوند و دیگر نیازی به حضور آنها نخواهد بود. این به هر مدیری بستگی دارد که در زیرگروه خود کار درست را انجام دهد و مراقب مسائل باشد. همچنین با رفتار دینی قطعاً مواردی که در شوراها داریم وجود نخواهد داشت و اگر انتخاب درست باشد و افراد سالم و شایسته را انتخاب کنیم به مبارزه با فساد در سازمان کمک خواهیم کرد.
سالاری گفت: بخشی از رویه ها باید تغییر کند و اگر دولت می گوید پورتال ملی مجوز یکپارچه است، هدف این است که همه بتوانند در این پورتال اقدام کنند و بر اساس آنچه قانون می گوید، در این زمینه مدیران زیردستان آنها نیز باید به همین ترتیب عمل کنند.
سالاری ادامه داد: تحول سند یکی از عرصه های مبارزه با فساد و شفافیت است و برای تحقق این امر باید بستر نرم افزاری و سخت افزاری فراهم شود.
absnews
معاون وزیر نفت در امور پالایش و صدا و سیما با اشاره به اینکه اگر فضا باز باشد قطعا چنین شرایطی پیش نمی آید، ما اغلب قصد داریم به برخی موضوعات بپردازیم، اگر فردی یا فردی نظر یا اعلامیه ای بدهد، شاید آنها گاهی اوقات در سیستم ها بود، اگر فردی در جلسات حضور داشت، می گفتند می خواهند اطلاعات را از اینجا ببرند فاسد، این شخص را رد می کردند و حضور او را تکذیب می کردند و وجود او را اشتباه می دانستند، زیرا وجود داشته است. موارد تخلف، اکنون در کمیته ها، مناقصات و … بنابراین فردی که با حفظ حرمت و رعایت اخلاق و گفتار و رفتار اسلامی مرتکب تخلف می شود، اسلامی است و نمی خواهد با آبروی مردم بازی کند، این نباید مبتنی بر نظریه شخصی باشد، زیرا اینها مجازات دارند و باید بررسی شوند تا به آبروی مردم نخوریم ما باید با احتیاط عمل کنیم تا به آبروی کارکنان لطمه نزنیم. اما اگر فردی عاقل باشد، تحقیق کند، پیگیری کند و در نهایت موضوعی را هم برای افشا و هم برای اصلاح گزارش کند، پس از بررسی و اطمینان از صحت موضوع، باید مورد تشویق و حمایت مادی و معنوی قرار گیرد. یعنی دست اندرکاران این صنعت با توجه به اینکه فضای رسانه ای در حال حاضر غبارآلود است و غریبه ها تک تک حرف ها را منعکس می کنند و با آبروی افراد بازی می شود، هرکسی باید در جایگاه خود به درستی رفتار کند. اگر همه گروهها دارای انسجام و سلامت باشند، چالشها و آسیبهای امروزی را نخواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه هر فردی در نقش نظارتی باید ملاحظات و شرایط کشور را ببیند، گفت: فردی می تواند در صورت داشتن تجربه و دانش کافی تصمیم درستی بگیرد تا دستور رهبر معظم انقلاب و دولت در جهاد تباین محقق شود.
جلیل سالاری در این دیدار با اشاره به شاخص های عملکرد بخشنامه اخیر ریاست جمهوری در خصوص ارتقای سلامت اداری و ایجاد شفافیت، افزود: باید در خصوص شفافیت در نظام، رویه ها و کارکردها بحث شود و تاکید کرد که در بحث فساد باید به فکر پیشگیری باشیم، ادامه داد: مبارزه با فساد به این معنا نیست که اجازه دهیم فساد اتفاق بیفتد و سپس به فکر مقابله با آن باشیم، بلکه باید زمینه را فراهم کنیم تا امکان فساد وجود نداشته باشد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و صدا و سیما با تاکید بر اینکه این وظیفه در حوزه پالایش و صدا و سیما جدیتر است، ادامه داد: در این صنعت دامنه ارتباط با مردم وسیعتر است و علاوه بر پاسخگویی، ما نیز در مورد حقوق شهروندی باید کار درست را انجام داد. اگر در درون سازمان رضایت کارکنان وجود داشته باشد و مکاتبات و پاسخگویی وجود داشته باشد، مشکلات در حوزه بیرونی نیز کاهش می یابد. سیستم پاسخگویی مهم است و اگر کسی به سراغ ما آمد، باید با صبر، دقت و متقاعدسازی پاسخ دهیم.
وی با تاکید بر اینکه سیستم باید شفاف باشد، ادامه داد: اگر شفاف سازی به موقع انجام شود و پاسخگویی انجام شود، مسائلی که داریم به سرعت حل می شود. رویکرد ما نیز موثر است زیرا اگر فردی وارد موضوع شود و نتوانیم خوب توضیح دهیم، ابهام ایجاد می شود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، جلسه کارگروه ارتقای نظام اداری سلامت و مقابله با مفاسد اقتصادی با حضور محمدرضا دعایی عضو و دبیر این کارگروه با محوریت موضوعات به دعوت مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، دستور جلسه، برنامه ها و راهکارهای مربوط به بسترهای فساد و تضاد منافع بر اساس اصول دوازده گانه طرح پیشگیری و مبارزه با فساد در دولت سیزدهم برگزار شد.