آئینی گفت: در مجموع 220 هزار ساختمان ناپایدار در دولت های مختلف تخریب و به جای آن 710 هزار اصطبل احداث شد. اما هنوز 2 میلیون و 700 هزار ساختمان ناپایدار در کشور وجود دارد که 10 میلیون نفر در آن زندگی می کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اخیراً از سفیران نوسازی بم تجربه کسب کرده ایم. در مراسم اخیر، سفیران بم طی سه روز در 100 شهر بزرگ کشور حضور یافتند و ضمن تشریح تاریخچه زلزله بم، جلساتی را با مسئولان شهری، اهالی و سازندگان برگزار کردند. در این سه روز بیش از 150 جلسه برگزار شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه موثرترین روند در نوسازی مردمی سازی است، گفت: اگر مقررات ملی و کنترل ساختمان در ساخت و سازها حتی در زمان زلزله های پربارتر رعایت شود، از میزان تخریب و مرگ و میر مردم بسیار کاسته می شود.
عیانی تصریح کرد: وزیر راه و شهرسازی به شدت معتقد است که شهرداری ها شرکای راهبردی در بازآفرینی شهری هستند که در اولین سخنرانی خود بر این موضوع تاکید کرد. به نظر می رسد این جلسه و مجمع بتواند ساماندهی 50 درصدی ساماندهی حاشیه شهرها را بر عهده داشته باشد.
وی گفت: تمامی اشخاص حقوقی شرکت کننده در این جلسه به عنوان سفیران بازآفرینی شهری وظیفه دارند کاهش حاشیه ها، ضایعات پارچه ها و ارتقای کیفیت زندگی ساکنان بافت را در برنامه ها و اولویت های خود قرار دهند. انتظار می رود نمایندگان شورای شهر به عنوان نماینده مردم نسبت به مشکلات و راه حل آنها مطالباتی را مطرح کنند.
وی افزود: نوسازی بافت فرسوده یک تیر چند نقطه ای است که اولین هدف آن حفظ جان انسان هاست. در صورت رعایت مقررات ملی و کنترل ساختمان در ساخت و ساز، حتی در زمان زلزله های با ریشتر، تعداد تخریب ها و تلفات انسانی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
مدیرعامل جامعه بازآفرینی شهری ایران خاطرنشان کرد: اکنون در بافت های فرسوده اولویت اول حفظ جان ساکنان بافت هاست. 2 میلیون و 700 هزار ساختمان ناپایدار در سراسر کشور وجود دارد. حدود 28613 ساختمان ناپایدار در بندرعباس وجود دارد. در بافت فرسوده مصوب، 53 درصد ساختمان ها ناپایدار و در حاشیه، 77 درصد ساختمان ها ناپایدار هستند. بنابراین اولویت اول همه ما باید حفظ جان مردم باشد.
جریان موثر در نوسازی بافت فرسوده، رواج یافتن است
آیینی گفت: تلاش می کنیم نوسازی بافت فرسوده را به یک سخنرانی تبدیل کنیم. در سیاست های کلان کشور بر نوسازی بافت فرسوده تاکید آشکاری شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، آقای آئینی در چهارمین نشست روسای کمیسیون های شهرسازی و معماری کلانشهرها و مراکز استان ها در بندرعباس اعلام کرد: در سال های اخیر کارهای زیادی در حوزه بازآفرینی شهری در بندر انجام شده است. شهر عباس و اطراف آن اما به دلایلی غیر از شهرسازی در سال های اخیر حاشیه نشینی در این شهر رواج یافته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: عدم آماده سازی زمین، جریان مهاجرت به مراکز کار باعث گسترش حاشیه نشینی در بندرعباس شده است. همچنین پایین بودن درآمد سرانه و توزیع نادرست آن دست به دست هم داده تا با گسترش حاشیه نشینی در این منطقه مقابله کند. به نظر می رسد هر چه در این زمینه برای کاهش حاشیه ها انجام شود، باز هم مشکلات زیادی وجود دارد. بنابراین به عنوان افرادی که در حوزه شهرسازی مشغول به کار هستند، لازم است مشکل را پیگیری و با ارائه راهکارها آن را حل کنیم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز