اخبار اقتصادی روز

معافیت های مالیاتی باید هدفمند باشد

در برنامه بالاتر موضوع معافیت مالیاتی ناشران مطرح و نظرات موافق و مخالف بررسی شد. به سؤالات آقای مصطفی رئیس مرکز فرار مالیاتی و بازرسی سازمان امور مالیاتی و آقای علی نقی از اعضای تیم کار مالیاتی اتحادیه ناشران پاسخ دادند.

مستوفی گفت: در سال 1401 هجری شمسی با وصول اظهارنامه بیش از 8900 مؤدی در حوزه نشر فعالیت خود را اعلام کردند که این افراد درآمد یا فروش خود را بالغ بر 52 هزار میلیارد تومان در اثر فعالیت خود در حوزه نشر اعلام کردند. سیستم دولتی سازمان امور مالیاتی معافیت مالیاتی در این زمینه کاری را در اظهارنامه مالیاتی 11.6 هزار میلیارد تومان اعلام کرده است. از این مبلغ، مبلغ مصوب ما بالغ بر 8.8 هزار میلیارد تومان بوده که مورد قبول سازمان امور مالیاتی بوده و مابه التفاوت این مبلغ یا مورد بررسی قرار نگرفته و یا مورد تایید این سازمان قرار نگرفته است. مالیات اعلامی برای این ناشران 39 میلیارد تومان است و آنچه صادر شد رقمی معادل 300 میلیون تومان مالیات شناسایی شد.

وی افزود: در برنامه بودجه 1403 معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی محدود شد اما نشر و روزنامه نگاری از مالیات معاف شدند. اما قانون یک شرط دارد و آن رعایت دقیق ماده 146 قانون مالیات های مستقیم است. اما نظر من این است که باید معافیت ها را هدفمند کنیم و تاثیر معافیتی که اعمال می کنیم را ببینیم. پیشنهاد ما در همه زمینه ها این است که شرایط اقتصادی برابر برای همه فراهم شود و فعالان اقتصادی تصمیم بگیرند که در کدام حوزه فعالیت کنند و سودآوری خود را در حوزه فرهنگ به دست آورند.

مستوفی ادامه داد: وزارت فرهنگ به‌عنوان متولی این بخش باید میزان هزینه‌های معافیت‌های مالیاتی انتشارات را مشخص کند، به‌عنوان مثال می‌گوید مالیات‌های حوزه کتاب فقط در جهت افزایش بار فرهنگی حوزه سرمایه‌گذاری شود. بخش کتاب که در حال حاضر اینطور نیست.

علی نقی گفت: تنها بخشی از فعالیت های مربوط به نشر تجاری محسوب می شود و جنبه فرهنگی نیز دارد. کتاب زیربنای فرهنگ است و حمایت از ناشران و کتابفروشان یکی از سیاست های اصلی دولت هاست. سیاست قانونگذار حمایت از کتابفروشان در ترویج فرهنگ بود تا با گسترش فعالیت ناشر، فرهنگ نیز توسعه یابد. به همین دلیل مقایسه کتاب با سایر کالاهای تجاری صحیح نیست. تعداد کمی از ناشران هستند که معافیت ارائه می کنند و این مالیات به دلایل مختلفی اعمال می شود.

وی افزود: درآمدهای مالیاتی حوزه نشر برای سازمان امور مالیاتی بسیار ناچیز است، اما این مقدار ناچیز برای کتابفروشان و ناشرانی که زحمت می کشند زیاد است. در حال حاضر تسهیلات مالی برای ناشران و کتابفروشان عادلانه ترین وضعیت محسوب می شود. زیرا هر ناشر بر اساس فعالیت خود از مالیات معاف است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *