19:32 – 03 نوامبر 1403
سامانه مسکن و املاک در سال 1400 توسط وزارت راه و شهرسازی به منظور شناسایی خانه های خالی راه اندازی شد تا بازار مسکن به سمت رونق سوق پیدا کند اما با توجه به مشکلاتی که در ابتدا برای ثبت اطلاعات به وجود آمد، اطلاعات در این سامانه توسط سایر متقاضیان مشاهده نشد، هرچند طبق قانون تمامی مالکان و حتی مستاجران باید اطلاعات خود را در سامانه املاک و مسکن ثبت کنند.
در همین زمینه مهدوی کارشناس بازار املاک در گفت و گو با ای بی اس نیوز، اظهار داشت: از سال 1400 که قانون مالیات بر خانه های خالی تصویب شد، همه افراد موظف به ثبت اطلاعات سکونت خود شدند. در سامانه املاک و مسکن گفت: کلیه املاکی که سند آن به نام مالک در سازمان ثبت اسناد صادر می شود و برای اینکه عملاً مالکیت آن به رسمیت شناخته شود باید در سامانه املاک و مسکن به ثبت برسد. .
وی با بیان اینکه بسیاری از افراد دارای اسناد و مبایعه نامه غیررسمی هستند، گفت: تعداد صاحب خانه های خالی را نمی توان به طور دقیق مشخص کرد. ارائه تبدیل اظهارنامه به سند رسمی.
مهدوی تصریح کرد: با ثبت اطلاعات در این سامانه می توان سامانه مالیاتی در استان ها را یکسان کرد و برای صاحبان خانه های متعدد مالیات وضع کرد. در حال حاضر، مبلغ نهایی مالیاتی که از خانه های خالی جمع آوری می شود، آنقدر زیاد نیست که اصلاً یک عامل بازدارنده باشد.
وی بیان کرد: بر اساس قانون اگر مالکان اطلاعات ملکی خود را در سامانه املاک و مسکن ثبت نکنند، واحد مسکونی آنها خانه خالی تلقی می شود و طبق قانون مشمول مالیات و جرایم مربوطه می شود.
وی با بیان اینکه مالکان برای دریافت معافیت مالیاتی باید در اسرع وقت اطلاعات ملکی خود را در سامانه ثبت کنند، گفت: طبق قانون نظارتی کلیه مالکانی که واحدهای مسکونی خود را اجاره کرده اند باید اطلاعات خود را در سامانه املاک و مسکن ثبت کنند. و در این زمینه از 100 درصد معافیت مالیاتی بر درآمد اجاره بهره مند می شوند.
وی بیان کرد: تکمیل اطلاعات در سامانه املاک و مسکن نیازمند همکاری طرفین است و در این مدیریت همه طرفین از جمله سازمان ثبت احوال باید در سریع ترین زمان ممکن اطلاعات خود را در سامانه ثبت کنند تا سامانه کامل