به گزارش خبرنگار ایلنا، متن کامل برنامه هفتم توسعه منتشر شد. متنی که برخی مفاد آن کارگران را نگران کرد. حسین حبیبی (عضو کانون هماهنگی شورای اسلامی کار تهران) وی در پاسخ به لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: دولت مفاد ضد کارگری را در این طرح لحاظ کرده است که در صورت اجرای آن وضعیت کارگران بدتر از امروز می شود.
حبیبی به ماده 15 لایحه برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: دولت به دنبال احیای نظام کارآموزی معلم است. در این مقاله آمده است: «به منظور رفع موانع مؤثر بر استخدام نیروی کار جدید توسط کارفرمایان و توسعه بنگاه ها و همچنین جذب افراد جدید به بازار کار و احیای سیستم کارشناسی ارشد – کارآموزی. و ترویج آموزش عملی – آموزش حین کار در سه سال اول استخدام. ، قوانین زیر اعمال می شود. الف- حداقل مزد و مزایای این افراد معادل نصف حداقل مزد و مزایای مصوب شورای عالی کار بوده و حق بیمه بر این اساس پرداخت می شود. در این حالت سنوات کار بر اساس یک ثانیه محاسبه می شود. ب- در این مدت کارفرما حق فسخ یک طرفه قرارداد را دارد. همچنین در تبصره این ماده تصریح شده است: «اعمال بندهای فوق الذکر برای هر نفر فقط برای مدت سه سال در بدو استخدام یا تغییر شغل فرد قابل انجام است.
حبیبی گفت: دولت در لایحه اصلاح موادی از قانون کار علاوه بر این ماده ضد صنفی برنامه هفتم توسعه تلاش می کند امنیت شغلی کارگران را بازگرداند! کدام را باور کنیم؟
وی ادامه داد: همچنین طبق ماده 16 لایحه برنامه هفتم توسعه، کارفرما می تواند افراد تحت پوشش کمیته امداد، سازمان اجتماعی و یا تعیین شده از سوی سازمان زندان ها را با شرایطی زیر حداقل دستمزد استخدام کند. و مزایای سالانه مصوب. !
حبیبی گفت: هدف مواد 15 و 16 تنها ایجاد انگیزه در شرکت ها و کارفرمایان برای به کارگیری نیروی کار بدون توجه به فرسودگی انگیزه کار است.
وی گفت: در کنار این مواد باید به مواد 66 و 67 لایحه برنامه هفتم توسعه نیز توجه شود. بر اساس این مواد، دولت از یک سو پیشنهاد افزایش سن و سابقه بازنشستگی و از سوی دیگر افزایش مبنای محاسبه مستمری بازنشستگی از دو سال به پنج سال را مطرح کرد.
یکی از اعضای مرکز هماهنگی شورای اسلامی کار تهران گفت: متأسفانه در سال های اخیر دولت ها و نمایندگان مجلس به جای کمک به مردم و افراد ضعیف جامعه با آنها مخالفت کرده اند. این بار هم قرار است برای بهبود وضعیت کشور و احیای صندوق های بازنشستگی و کمک به کارفرمایان و رشد تولید و اقتصاد کشور به کارگران دلیل بیاورند.
خبر از رکنا