12:35 – 5 سپتامبر 1403 ق
علی رضا مهاجر معاون امور زراعت وزارت کشاورزی در ابتدای فصل پاییز اظهار داشت: امنیت غذایی موضوع اولیه کشور است بنابراین باید با تامین کود، بذر، سموم و اقدامات فنی در اراضی دیم، امنیت غذایی در اولویت قرار گیرد.
به گفته وی، با توجه به برنامه خودکفایی 90 درصدی محصولات اساسی کشور، تامین 3 میلیون تن چاره ساز نیست، بنابراین باید اقدامات اساسی انجام شود تا شرکت خدمات پشتیبان کود را به موقع، کافی و مناسب مصرف کند. روش راه کامل.
مهاجر ادامه داد: بر اساس آمارها برای کشاورزی پاییزه به 4.5 میلیون تن کود نیاز داریم که پژوهشکده خاک و آب اعلام کرده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: در حال حاضر میزان خرید تضمینی گندم در 9 استانداری کشور کمتر است اما اگر آماری انجام می شد چرا این اعداد کمتر به نظر می رسد؟
به گفته وی، طبق آمار در سال 1400، 7 میلیون تن گندم وارد کشور شد و امسال که گندم وارد نکردیم، آمار اشتباه است.
وی با بیان اینکه در ابتدای سال زراعی به 800 هزار تن کود ازته نیاز است، افزود: طبق آمار حداقل 600 هزار تن کود فسفاته و 300 هزار تا 350 هزار تن نیاز است. پتاس در ابتدای سال زراعی به منظور دستیابی به اهداف: در سال های گذشته کود کمتری مصرف می کردیم. این بدان معنا نیست که ما به کود نیازی نداشتیم، بلکه به دنبال شرایطی بودیم که مقامات رژیم می خواستند.
معاون امور زراعتی جهاد کشاورزی با بیان اینکه مشکلی در تولید صیفی جات وجود ندارد، گفت: 60 تا 80 تن گوجه فرنگی در استان هرمزگان بر روی سنگ هایی که خاک ندارند تولید شد. ذکر این نکته ضروری است که در این مناطق می توان تمامی نیازهای مناطق سردسیر را به راحتی تامین کرد، زیرا در حالی که دمای هوا در روسیه 30 درجه زیر صفر است، در کشور ما 30 درجه بالای صفر است.
وی در خصوص آخرین وضعیت پرداختی به گندمکاران افزود: بر اساس برآوردها وجوه گندم و کلزا به موقع پرداخت می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص آخرین وضعیت قیمت بذر گفت: قیمت بذر گندم برای مناطق دیم در سال زراعی جدید 24 هزار و 500 تومان و گندم تر 25 هزار و 500 تومان است.
وی با تاکید بر اینکه بیشترین حمایت ها در سال جاری باید به جو اختصاص داده شود، افزود: امیدواریم امسال بتوانیم جو بیشتری را در اراضی شور و شور کشت کنیم.
مهاجر ادامه داد: با وجود اینکه طی 30 تا 40 سال گذشته کشاورزان را متقاعد کردیم که چاه های خود را برق دار کنند، اما اکنون آنها را مجازات می کنیم و اگر برق نبود از پمپ های برقی استفاده می کردیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه کنترل آفات و بیماری ها یکی از اولویت ها است، افزود: در خصوص سموم باید فشار بیشتری برای تولید سموم بومی که کیفیت لازم را داشته باشد وارد کرد تا کشاورزان بتوانند از تسهیلات مستقیم استفاده کنند.
خرید تضمینی گندم نیز 11 میلیون و 720 هزار تن بوده است
همچنین سهراب سهرابی مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: طبق آمار طی 35 سال گذشته تنها در 10 سال گذشته خرید تضمینی گندم از مرز 10 میلیون تن گذشت.
به گفته وی، در سال هایی که از بخش کشاورزی و کشاورزان حمایت می شد، تولید افزایش یافت و با ادامه این حمایت ها، تولید و خرید ادامه خواهد داشت.
سهرابی از رشد چشمگیر تولید و خرید گندم طی چهار سال گذشته خبر داد و گفت: استفاده متعادل از کودهای شیمیایی، افزایش استفاده از بذر اصلاح شده، افزایش سطح آفات، بیماری ها و علف های هرز، توسعه سیستم های آبیاری جدید، افزایش سطح کشاورزی. مزارع مکانیزه و اجرای طرح افزایش تولید در اراضی دیم، تعیین قیمت امنیتی مناسب برای گندم و شرایط اقلیمی مناسب در فصل بهار از دلایل اصلی افزایش تولید گندم است.
مشاور وزیر جهاد ادامه داد: متوسط تولید پروتئین گندم ایران به 13 درصد و گلوتن 30 درصد رسید که نشان می دهد علاوه بر افزایش تولید، کیفیت نیز افزایش یافته است.
به گفته وی و بر اساس آمار از ابتدای فصل برداشت تا صبح امروز 11 میلیون و 720 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 16 درصد افزایش داشته است.
سهرابی با اشاره به اینکه توزیع بذر در حال افزایش است، گفت: توزیع بذر از 227 هزار تن در سال 1400 به 424 هزار تن در سال 1402 رسید و امیدواریم حمایت ها افزایش یابد. سطح کنترل علف های هرز نیز از 3 میلیون و 200 هزار هکتار به 3 میلیون و 800 هزار هکتار افزایش یافت.
خبرنگار: آزاده محبی