رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با مردم سیستان و بلوچستان مصوبات سفر اسفند 1380 خود به این استان را مورد توجه قرار دادند. حضرت آیتالله خامنهای گفتند: اگر دولتها به تصمیمهای اوایل دهه 80 که من به بلوچستان رسیدم، عمل میکردند، امروز چهره استان فرق میکرد. »
به گزارش ای بی اس نیوز، هزاران نفر از مردم استان های سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی صبح امروز (دوشنبه 29 شهریور 1402) به دیدار رهبر انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی (ره) رفتند. حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار ضمن تأکید بر برخی اقدامات انجامشده در استانهای سیستان و بوچستان، یادآور شدند: کارهای زیادی باید پیش روی ما انجام شود. اگر در اوایل دهه 1980 که من به بلوچستان آمدم این تصمیمات گرفته می شد، اگر دولت ها این تصمیمات را اجرا می کردند، امروز چهره استان فرق می کرد. تنبلی و بی توجهی از سوی برخی دولت ها صورت گرفته است. امروز خدا را شکر سرشان شلوغ است، کار می کنند، تلاش می کنند. امیدوارم و انشالله این امید محقق شود.»
27 اسفند 1390 در سفر رهبر انقلاب اسلامی به سیستان و بلوچستان، جلسه جمعی از مسئولان نظام در حضور رهبر انقلاب اسلامی به منظور بررسی راهکارهای تسریع در محرومیت زدایی در سیستان برگزار شد. بلوچستان سیستان بلوچستان. مقامات وقت کشور از جمله رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور، 13 وزیر، دبیر شورای عالی امنیت ملی، رئیس سازمان صدا و سیما، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس جمهور ستاد کل نیروهای مسلح، فرماندهان عالی رتبه نظامی و انتظامی و مسئولان نهادهای مختلف و استاندار و نمایندگان ولی فقیه استان سیستان و بلوچستان در این دیدار حضور داشتند.
اما مصوبات ذکر شده توسط مدیریت چیست؟
– طی 3 سال آینده (تا پایان سال 1383) یک هزار و 40 میلیارد ریال برای اجرای طرح های مختلف با هدف رفع مشکلات جمعیت و محرومیت زدایی در سیستان و بلوچستان.
– طرح مقابله با خشکسالی و تسریع در ساخت نیمه چهارم چاه.
– اجرای طرح آبیاری تحت فشار.
– ایجاد و بهسازی شبکه های آبرسانی.
– توجه ویژه و نگاهی نو از منظر اهمیت فراوان این منطقه در روابط ایران با اقتصاد جهانی و تجارت به عنوان دروازه تجارت کشور با مناطق شرق جهان و قاره آسیا.
– استفاده از سمت بندر چابهار در دریای عرب.
– ایجاد منطقه ویژه تجاری در زابل.
– سرمایه گذاری در مرزهای طولانی دریایی و کشورهای همسایه پاکستان و افغانستان و استفاده از ظرفیت ترانزیتی استان.
– احداث بازارچه های مرزی.
– نظارت بر ستاد توسعه شرق، رفع نواقص و گزارش مستمر فعالیت های انجام شده.
– فعال شدن سازمان عمران سیستان.
– بهسازی راه های استان به ویژه جاده زابل به نهبندان و بیرجند.
– آغاز پروژه گازرسانی استان.
– ساخت خانه برای محروم ترین.
– برق رسانی به روستاها.
– بهبود وضعیت بهداشت عمومی.
– توجه جدی به معادن استان.
– حمایت از صنایع دستی در سیستان و بلوچستان و ایجاد صنایع کوچک در منطقه.
– رسیدگی به مسائل آبزیان و احداث بنادر ماهیگیری.
– ایجاد استخرهای پرورش میگو.
– مراقب دام های منطقه باشید.
– احداث کارخانه سیمان.
– احداث کتابخانه مرکزی دانشگاه.
– راه اندازی شبکه استانی سیما.
– ساخت زمین های ورزشی.
– توجه ویژه به موضوع امنیت عمومی و مرزهای استان و برخورد جدی با باندهای قاچاق.
– مبارزه با هرگونه تلاش برای تفرقه با هدف ایجاد دو جناح بین شیعه و سنی.
در این جلسه محمد ستاری فر رئیس وقت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: طی سه سال آینده در مجموع 1400 میلیارد ریال برای محرومیت زدایی و اجرای پروژه های عمرانی، اقتصادی، بهداشتی و فرهنگی در این کشور هزینه می شود. . از این میزان 550 میلیارد ریال از محل بودجه عمومی دولت، 38 میلیارد ریال از محل بودجه دفتر مناطق محروم، 280 میلیارد ریال تسهیلات بانکی و 80 میلیارد ریال از محل بودجه دستگاه های اجرایی تامین می شود. همچنین دفتر مقام معظم رهبری نیز 90 میلیارد ریال برای اجرای طرح های محرومیت زدایی در استان اختصاص دادند.
انتهای پیام