یک کارشناس مسائل غرب آسیا گسترش تعاملات ایران و مصر را به نفع کل منطقه دانست و گفت: ایران و مصر ظرفیت های خوبی دارند و می توان از این ظرفیت ها برای هم افزایی و تاثیرگذاری مثبت در منطقه استفاده کرد.
احمد دستمالچیان در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه بر اساس اطلاعات منتشر شده، سلطان عمان در سفر به تهران پیامی را از مصر به مقامات ایرانی مبنی بر آمادگی مصری ها برای گسترش روابط خود با ایران ابلاغ کرد و گفت: در این زمینه، مقام معظم رهبری همچنین در دیدار با سلطان عمان تاکید کردند که ما از گسترش روابط با مصر استقبال می کنیم و هیچ مانعی در این زمینه نداریم.
وی با بیان اینکه دو موضوع در سال های اخیر مانع نزدیک شدن ایران و مصر شده است، گفت: موضوع اول توافق کمپ دیوید و موضوع دیگر مداخله دولت است، دولت ها و رژیم صهیونیستی برای برقراری روابط بین تهران و قاهره. .
دستمالچیان با بیان اینکه طی چند سال گذشته ایران در چندین نوبت آمادگی خود را برای برقراری و گسترش روابط با مصر اعلام کرده است، گفت: به عنوان مثال در زمان آقای خاتمی در آن زمان آقای خاتمی و حسنی مبارک با هم دیدار کردند. در حاشیه یک اجلاس بین المللی
وی با بیان اینکه به نظر می رسد مصری ها از سوی برخی قدرت ها تحت فشار هستند تا در رابطه با ایران اقدام صریح انجام ندهند، افزود: امیدواریم در فصل جدیدی که در روابط کشورهای منطقه ایجاد شده و گاه خشونت آمیز باشد. رقابت ها تبدیل به تنش برای همکاری شده است، بنابراین مصر باید از این موقعیت استفاده کند و اقداماتی را برای گسترش روابط خود با تهران انجام دهد.
کاردار سابق ایران در عربستان با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران یک واقعیت غیرقابل انکار در منطقه است و با وجود تحریم ها و فشارها نمی توان جمهوری اسلامی ایران را نادیده گرفت یا از معادلات منطقه ای و بین المللی حذف کرد. : امیدواریم دوستان مصری ما در منطقه حضور داشته باشند و از فرصت تاریخی ایجاد شده به درستی استفاده کنند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به تاریخ تمدن مصر و پتانسیل و توانمندی های خوبی که در این کشور وجود دارد، گفت: مصر علاوه بر عضویت در اتحادیه عرب، در اتحادیه آفریقا نیز حضور دارد. این کشور نقش فرهنگی منحصر به فردی در جهان عرب دارد و من معتقدم که می تواند در زمینه های تاریخی، فرهنگی و تمدنی با ایران رابطه متحول داشته باشد. دو کشور ایران و مصر می توانند با هم افزایی ظرفیت های خود در تحولات منطقه موثر و تاثیرگذار باشند. .
وی همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: به نظر می رسد جهان عرب به این نتیجه رسیده است که مداخله آمریکا در منطقه منجر به اتلاف نیرو می شود و تعامل نزدیک بین کشورهای منطقه زمینه را فراهم می کند. برای برقراری صلح، ثبات و توسعه. وی گفت: از سوی دیگر قدرت آمریکا در منطقه مانند گذشته نیست و شاید زمان آن فرا رسیده است که مصر از این فرصت استفاده کند و راه جدیدی برای توسعه همکاری های خود و بین المللی در تعامل با کشورها بیابد. منطقه از جمله ایران باید مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام