11:39 – 18 سپتامبر 1403
سید سعید میرشریفی درباره برخی شبهات اخیر مبنی بر پایین بودن سرانه مصرف برق در بخش خانگی در ایران نسبت به سایر کشورهای جهان به ویژه کشورهای اروپایی اظهار داشت: هر کشوری بسته به موقعیت جغرافیایی، توانمندی ها، امکانات و منابع فعلی خود، تامین می کند. انرژی به بخش داخلی از طرق مختلف می رسد و به همین دلیل مقایسه میزان مصرف انرژی ویژه در بخش داخلی یک کشور با کشور دیگر تنها به شرطی معتبر است که هر دو کشور شرایط مشابهی در مورد آن داشته باشند. استفاده از منابع مختلف تامین انرژی محلی را به اشتراک بگذارید.
وی با اشاره به انواع انرژی مصرفی در بخش خانگی در ایران، ادامه داد: در بخش خانگی در ایران، شهروندان در فصول گرم و سرد از انرژی برق و گاز استفاده می کنند و این در حالی است که شرایط و روش های عرضه انرژی در کشورهای جهان اغلب متفاوت است.
میرشاروی با بیان اینکه ترکیه از نظر منبع تامین انرژی داخلی نزدیک ترین کشور به ایران است، تصریح کرد: در بسیاری از منازل ترکیه مانند ایران علاوه بر برق از آتش برای تامین انرژی خانه استفاده می شود و به این ترتیب از آتش سوزی نیز استفاده می شود. مقایسه مصرف برق خانگی در ایران با ترکیه منطقی است.
ناظر عالی بر شرکت های توزیع برق گفت: بر اساس اطلاعات کتاب جهانی انرژی، مصرف سرانه برق خانگی در ایران 1068 کیلووات ساعت است، در حالی که سرانه مصرف برق خانگی در ترکیه 664 کیلووات ساعت است که این میزان مصرف برق خانگی در ایران 1068 کیلووات ساعت است. به این معنی که متوسط مصرف سرانه برق در ترکیه 664 کیلووات ساعت است. سرانه مصرف برق هر ایرانی بیش از 1.5 برابر هر شهروند ترکیه است.
وی در خصوص مصرف سرانه برق در کشورهای اروپایی مانند آلمان و فرانسه و مقایسه آن با مصرف داخلی در ایران، گفت: مصرف سرانه برق خانگی در آلمان 1552 کیلووات ساعت و در فرانسه 2565 کیلووات ساعت است. این تنها منبع تامین انرژی محلی است، حتی برای شهروندان این کشورها، آنها با برق آشپزی می کنند، بنابراین واضح است که مصرف سرانه برق بیشتر است.
وی با تاکید بر اینکه اساساً مقایسه سرانه مصرف انرژی الکتریکی بین کشورها نتیجه دقیق و درستی به دست نمی دهد، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم مصرف برق در کشورهایی که تنها منبع مصرف داخلی آنها برق است را با ایران مقایسه کنیم. برای مقایسه میزان انرژی گاز مصرفی در بخش خانگی، اجازه دهید ایران را به انرژی الکتریکی معادل تبدیل کنیم و سپس آن را با کل انرژی مصرفی داخلی این کشورها مقایسه کنیم.
ناظر ارشد شرکت های توزیع برق ادامه داد: محاسبات نشان می دهد که اگر انرژی گاز مصرفی در بخش خانگی در ایران به برق تبدیل شود، سرانه مصرف برق خانگی در ایران به بیش از 4500 کیلووات ساعت می رسد که حتی بیشتر از مصرف برق در ایالات متحده برای هر فرد سرانه که 4341 کیلووات ساعت است
میرشرفی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس آمار، شدت مصرف انرژی در ایران طی 30 سال گذشته بر خلاف جامعه جهانی رو به افزایش بوده است و این بدان معناست که تولید یک محصول کاملا مشابه در ایران به طور متوسط ، حدود 60 درصد افزایش می یابد. نیاز به انرژی وجود دارد که مصرف بالای انرژی به ویژه برق در ایران را نیز توضیح می دهد.