سالم الخبر: مقامات بهداشتی واردات داروهای تولید داخل را به میزان قابل توجهی کاهش داده یا حتی متوقف کرده اند. از سوی دیگر تولیدکننده داخلی برای تولید دارو نیاز به خرید مواد اولیه از بازارهای جهانی دارد و برای این منظور نیاز به ارز دارد اما پرداخت ارز به شرکت های دارویی برای خرید مواد اولیه همواره با مدت زمان طولانی همراه است. تاخیر انداختن. به همین دلیل چرخ تولید داخل از حرکت می ایستد.
در واقع مسئولان بهداشت واردات داروهای تولید داخل را به میزان قابل توجهی کاهش داده و یا حتی متوقف کرده اند. از سوی دیگر تولیدکننده داخلی برای تولید دارو نیاز به خرید مواد اولیه از بازارهای جهانی دارد و برای این منظور نیاز به ارز دارد اما پرداخت ارز به شرکت های دارویی برای خرید مواد اولیه همواره با مدت زمان طولانی همراه است. تاخیر انداختن. به همین دلیل چرخ تولید داخل از حرکت می ایستد. در واقع، مقدار دارویی که باید برای تامین نیاز بازار تولید شود، بسیار کمتر از آن چیزی است که مسئولان دستور داده اند. از سوی دیگر، هر بار که اخباری مبنی بر کمبود دارو در بازارها و پرسه زدن بیماران منتشر می شود، یکی از مسئولان بهداشت، درمان، غذا و دارو با تکذیب خبر کمبود انسولین مدعی می شود که انسولین کافی برای بیماران وجود دارد.
اما این بار انکار نشد و چهارشنبه گذشته معاون برنامه ریزی سازمان غذا و داروی سازمان غذا و دارو مدعی شد که کمبود قلم انسولین نوومیکس جهانی است. از طرف دیگر
بخشی از انسولین مورد نیاز بازار از طریق واردات تامین می شود و حجم واردات این انسولین به کشورمان به دلیل کمبود جهانی به نصف کاهش یافته است. وی با بیان اینکه کمبود انسولین نومکس در کشورهای استرالیا، اندونزی، کره جنوبی، مالزی، هند، ترکیه و … در حال حاضر با بحران مواجه است، تصریح کرد: سازمان غذا و دارو در تلاش است تا انسولین مورد نیاز بیماران را از طریق واردات موازی تامین کند. اقدامات لازم را در این زمینه انجام داده و در تلاش است تا در کمترین زمان ممکن این دارو را وارد کند. معاون برنامه ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو گفت: در حال حاضر مشکلی برای تامین انسولین از برندهای دیگر در بازار وجود ندارد و بیماران دیابتی می توانند تا رفع مشکل دسترسی به برند مصرفی با پزشک خود مشورت کنند. از همان دارو برای استفاده در خانه، هیچ کمبود جهانی در انسولین وجود ندارد
اما تجارت نیوز برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این میزان از کمبود انسولین در جهان، به سراغ معتبرترین سایت های دنیا رفت تا اخبار مربوط به کمبود این دارو را رصد کند. با کمال تعجب، هیچ خبری از کمبود انسولین در کشورها که توسط عامل معاونت برنامه ریزی سازمان غذا و دارو اعلام شده بود، در سایت های معتبر پزشکی و دارویی و البته سایت های خبری یافت نشد.
تنها چیزی که نصیر هیراد از دست داد کمبود انسولین در آفریقای جنوبی بود. موضوع اینجاست که اگر چنین خطاهایی از سوی کسانی رخ دهد که به عنوان مسئول باید در برابر افکار عمومی پاسخگو باشند، چه تاثیری بر سلامت روان بیماران دارد؟
پیش بینی کمبود انسولین با کمبود انسولین جهانی متفاوت است
طبق بررسیها، تنها خبری که میتوان در مورد کمبود انسولین در جهان استناد کرد، گزارشی است که 5 سال پیش توسط روزنامه گاردین منتشر شد و در آن پیشبینی شد که تا سال 2030 نیمی از افرادی که به انسولین نیاز دارند، نمیتوانند به انسولین دسترسی پیدا کنند. آی تی. به او؛ یعنی حدود 40
میلیون ها نفر در جهان.
ضمن اینکه در حال حاضر در هیچ منبع خبری خبری از کمبود انسولین در کشورهای جهان نیست. دومین مشکل کمبود انسولین در کشورهای آسیایی و آفریقایی این است که نیاز به انسولین و مشکلات کمبود انسولین نسبت به سایر نقاط جهان بیشتر است.
تولید دستگاه های درمان دیابت از سال 2024 تا 2029 سالانه 12 درصد رشد خواهد کرد.
از سوی دیگر، Statista، یکی از بزرگترین بانک های اطلاعاتی بازار در زمینه لوازم پزشکی، پیش بینی می کند که تولید دستگاه های درمان دیابت از سال 2024 تا 2029 سالانه 12 درصد رشد داشته باشد و در این بین، ایالات متحده بیشترین رشد را داشته باشد. میزان درآمد حاصل از فروش این دستگاه ها در جهان است.
مشکلات اقتصادی هر روز تولید دارو را در کشور کند می کند
بهروز آزاد، کارشناس یک شرکت داروسازی، درباره ادعای ناصر هیراد و درخواست او مبنی بر استفاده بیماران از انسولین خانگی می گوید: مشکل این نیست که بیماران تمایلی به استفاده از داروهای خانگی ندارند. مشکل اینجاست که متاسفانه بارها شاهد بوده ایم که ارزش دارویی برخی از داروهای تولید شده در کشور بسیار کمتر از استانداردهای جهانی بوده است.
وی می افزاید: این اتفاق به دلایل مختلفی رخ می دهد. قیمت های اجباری تعیین شده توسط مقامات برای داروهای تولیدی تنها منجر به ضرر تولید کننده می شود. عدم تخصیص به موقع ارز دارویی به تولیدکنندگان برای تامین مواد اولیه عامل دیگر است. مشکلات اقتصادی که تولیدکنندگان دارو با آن دست و پنجه نرم می کنند نیز هر روز تولید دارو را در کشور کند می کند.
ادعای کمبود جهانی انسولین پیش بینی عدم پذیرش مسئولیتی است که بر عهده دارند
آزاد می گوید این واقعیت که مسئولان می خواهند مشکلات مربوط به حوزه مدیریتی خود را به حوزه های دیگر منتقل کنند، راه حل مناسبی برای رفع کمبودها نیست. اینکه می گویند کمبود انسولین یک مشکل جهانی است، نوعی فرافکنی و عدم پذیرش مسئولیتی است که بر عهده دارند./تجرات نیوز
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17116/%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84-%DA%A9%D9%85%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%B3%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D9%87%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%85%D8%B3%D9%88%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D8%B2%DB%8C%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B3%D9%88%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AA-%D8%B4%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AE%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز