مشعل های گازی تا سه سال آینده برای تمامی پالایشگاه ها و پتروشیمی ها مونتاژ می شود
آقای شاه میرزایی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در صف اول حضور یافت و به سوالات حوزه پتروشیمی پاسخ داد.
شاه میرزایی گفت: امروز بیش از 75 مجتمع پتروشیمی فعال در کشور داریم که مجموع تولید این مجتمع ها سالانه بیش از 93 میلیون تن است. امسال تلاش ما این است که با یک جهش بزرگ از مرز 100 میلیون تن عبور کنیم.
وی افزود: بخشی از برنامه ما جلب مشارکت و سرمایه گذاری مردمی در صنعت پتروشیمی است. بخشی از این کار با بهبود فضای کسب و کار است و مردم سهام پتروشیمی قالب و بازار آفریم را خریداری می کنند تا سرمایه گذاری اندک مردم به سمت تولید سوق داده شود. بخش تعاون نیز برای ورود به این عرصه اعلام آمادگی کرد. بخش دیگری از رویه، ارائه اعتبار است که باعث افزایش سرمایه در گردش واحدهای زنجیره تامین می شود.
این مسئول ادامه داد: سال گذشته بیش از 75 هزار میلیارد تومان از واحدهایی آورده شد که در سال های گذشته چیزی برای عرضه نداشتند. امسال این حرکت را تا رسیدن به جهش تولید ادامه خواهیم داد. اما این موضوع نیز ایجاب می کند که خوراک پتروشیمی ها به صورت پایدار تامین شود.
شاه میرزایی گفت: برنامه ما این است که سرمایه های مردمی را که می تواند منجر به تورم در بازارهای دیگر شود، از طریق بازار سرمایه به سمت تولیدات پتروشیمی هدایت کنیم. برنامه ساخت تجهیزات نیز باید به سمت دانش بنیان ها حرکت کند تا با تامین محصولات مورد نیاز صنعت پتروشیمی، مشارکت مردم در اقتصاد و اشتغال زایی محقق شود.
این مسئول در زمینه رفع موانع تولید در صنعت پتروشیمی گفت: یکی از اقداماتی که انجام شده کاهش دوره تعمیرات واحدها است تا مانع ورود خوراک به پایین دست نشود.
وی در خصوص جمع آوری مشعل از چاه ها گفت: تاکنون حدود 100 میلیون فوت مکعب مشعل جمع آوری شده است و طی دو سال و نیم آینده شاهد هیچ مشعل در پالایشگاه های کشور نخواهیم بود. همچنین قرار است نیمی از زباله سوزهای صنعت پتروشیمی در حال حاضر از کار افتاده باشند. مابقی طبق برنامه سه سال آینده جمع آوری خواهد شد.