وی گفت: بنابراین اگر بخواهیم به سمت تعادل حرکت کنیم باید این مراکز گردش منابع را به صورت یکسان در سراسر کشور توزیع کنیم.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود «حجت عبدالمالکی» دبیر شورای عالی مناطق آزاد ویژه تجاری-صنعتی و اقتصادی را فردی آگاه به مناطق آزاد مرزی و تجاری خواند که سال ها تحقیق و ایده در این زمینه دارد. این رابطه
خاندوزی با تاکید بر اینکه این اقدامات حداقل آن چیزی بود که با توجه به ظرفیت وزارت اقتصاد سعی کردیم انجام دهیم، گفت: آنچه می تواند این موضوع را به صورت متوازن و تصاعدی حرکت دهد تمرکز بر ابزارهای تحت اختیار و مدیریت دولت است. زیرا تامین مالی توسعه اقتصادی و زیربنایی، سکونتگاه ها و مراکز جمعیتی است تا بتوانیم فعالیت های اقتصادی پایدار را در داخل مرزهای خود ایجاد کنیم.
وزیر اقتصاد گفت: باید بپذیریم که اگر یک دولت مردم دوست از این توانمندی ها در مناطق مرزی و به ویژه سواحل جنوبی کشور اطلاع داشت، بارها از آن استفاده می کرد.
وی تصریح کرد: این بدان معنا نیست که منابع در استان های مرزی جذب و در پایتخت مصرف می شود و استان ها تنها نقش تجهیز منابع برای ارسال به پایتخت و مراکز جمعیتی و اداری را ایفا می کنند. این مسیری است که باید متوقف شود.
پیشبرد مسیر تاریخی توسعه سواحل مکران با همکاری وزارت اقتصاد
وزیر اقتصاد گفت: اقدام دیگر ما در خصوص بنگاه های تابعه دولت این بود که این بنگاه ها برای کمک به توسعه منطقه، گردش مالی خود را به گونه ای تنظیم کنند که مرکز آن یا استان های محل این شرکت ها باشد. واقع شده. و به این ترتیب موظف به پاسخگویی به ما هستند. آنها نباید منابع خود را از سرزمین دیگری بگیرند و گردش مالی خود را در پایتخت متمرکز کنند، زیرا می دانیم که در اقتصاد، مرکز گردش منابع هر چه باشد، مرکز حرکت جمعیت و تمرکز سیاسی نیز خواهد بود. قدرت.
خاندوزی افزود: اگر آقای عبدالمالکی برای توسعه ظرفیت منطقه آزاد چابهار تلاش می کند طبیعتاً باید مدیریت آن را مطابق با سیاست های هیئت توسعه سواحل مکران پیش برد و تلاش ایشان باید یکی از اهداف باشد. و ابزارهایی که به پیشرفت کار و توسعه این رشته کمک می کند.
وزیر اقتصاد گفت: اقدامی که دولت سیزدهم در این زمینه می تواند انجام دهد که کاملاً منطبق بر ایران قوی مردمی شخص رئیس جمهور است، این است که ما اصلاحات گام به گام را انجام خواهیم داد. سیستم تشویقی فعالان اقتصادی و عموم مردم نکاتی را که باید قاتلان لوکوموتیو اقتصادی باشند به مسیر اصلی خود بازگردانیم.
absnews
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در آیین امضای تفاهم نامه همکاری بین وزارت اقتصاد و ستاد توسعه سواحل مکران گفت: از دیدگاه ما آنچه در حوزه اقتصادی مهم است توسعه منطقه ای و توازن سرزمینی با محوریت عدالت است. این است که تقریباً تمام مسیرهایی که کشور از اوایل دهه 70 طی کرده است مسیرهایی بوده است که شکاف توسعه را تشدید کرده و موجب ناهماهنگی، ناهماهنگی و عدم تعادل بین مناطق مختلف اقتصادی، جمعیتی، جغرافیایی و سرزمینی کشور شده است.
دهقان از یکی از موتورهای محرک توسعه سواحل مکران، بانکی و بیمه ای خواست تا سرمایه ای را برای توسعه این مناطق فراهم کند که ممکن است زمینه های دیگری مانند اعطای مشوق های گمرکی و بهبود فضای کسب و کار را نیز شامل شود. در دسترس. حوزه کاری وزارت امور اقتصادی و میراث قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: با ایجاد فعالیت های جذاب اقتصادی پربازده در سواحل جنوبی کشور آرام آرام می توان نقشه ترکیب جمعیتی و اقتصادی این مناطق را متحول کرد.
دبیر اجرایی شورای توسعه مکران گفت: در جلسه مشترک با وزارت اقتصاد و با همکاری این وزارتخانه معتقدم زمینه برای شروع و تسریع حرکت تاریخی توسعه این سواحل و جبران آن بسیار مساعد است. تاخیرها
وی افزود: نتیجه این توسعه لجام گسیخته این است که همه انگیزه ها، نیروها و فرصت های موثر اقتصاد کشور که می توانست در استفاده از توانمندی های منطقه مرزی و اقتصاد دریایی مفید باشد، امروز به تهدید تبدیل شده است.
خاندوزی گفت: امیدواریم با همکاری همه نهادها بتوانیم در آخرین روز دولت تصویری درخشان و غرورآفرین از سواحل مکران منتشر کنیم.
سردار حسین دهقان دبیر اجرایی ستاد توسعه سواحل مکران نیز در این مراسم با بیان اینکه مقام معظم رهبری مطالبات جدی در خصوص عمران و آبادانی این منطقه دارند و همواره از رئیس جمهور در این زمینه خواهش می کنند، اظهار داشت: در راستای توسعه سواحل مکران، مقام معظم رهبری مطالبات جدی دارند. ظرفیت های این منطقه حتی اگر دولت و شخص رئیس جمهور عزم جدی در این زمینه داشته باشند.
وی گفت: متاسفانه فرصت توسعه سواحل مکران محدود است چرا که رقبای منطقه ای ما به طور جدی در حال فعال کردن توانمندی های موازی هستند و کریدورهایی در اطراف ما شکل می گیرد که با مزیت های کریدوری جمهوری اسلامی در این سواحل رقابت می کند و قطعا این مناطق سرمایه گذاری می شوند. با مشکلاتی مواجه خواهد شد.
خاندوزی ادامه داد: همچنین از سازمان امور مالیاتی درخواست کرده ایم که هرچه به عنوان مالیات یا عوارض آلایندگی وصول می شود به استان مربوطه بازگرداند که این اتفاق بسیار بزرگی است که در طول سال جاری و چند ماه پیش رخ داد، از جمله اتفاق بی سابقه ای که در خوزستان رخ داد. . اتفاق افتاد و در یک سال توانستیم بیش از 5 هزار میلیارد تومان از معوقات سال های گذشته را به دولت برگردانیم.
دهقان که در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری وزارت اقتصاد و «شورای توسعه سواحل مکران» در مقر این وزارتخانه سخنرانی می کرد، خواستار تشکیل یک عزم واحد و جدی از سوی دستگاه های اجرایی شد. کشور را برای توسعه این منطقه یک الزام جدی در این زمینه عنوان کرد و تصریح کرد: البته بدیهی است که برای انجام این وظیفه اگر بخواهیم پشت روال اداری کشور منتظر بمانیم، هیچ اتفاقی در این زمینه ها نخواهد افتاد و خواهیم کرد. پشت دروازه های اداری گیر کرده باشند.
وی بیان کرد: این تأخیر در مناطق مرزی و سواحل واقعاً یکی از بلاهایی است که برای جبران آن چاره ای نیست جز اینکه بتوانیم نقشه توسعه آینده را ترسیم کنیم (با توجه به تحولات آینده منطقه و … جهان) و همچنین معاونت توسعه برای تحقق این طرح ضروری است که در این جلسه و شورایی که ما در آن حضور داریم تجسم یافته است.
خاندوزی ادامه داد: یکی از اولین اقداماتی که در وزارت اقتصاد در این زمینه انجام دادیم این بود که امکان بازگرداندن سهم مناطق به خود را در دستور کار قرار دهیم. از جمله اینکه با همکاری بانک مرکزی سیستم بانکی کشور را مجبور کرده ایم حداقل 50 درصد از منابع جذب شده از استان ها را به آن بازگردانیم که البته در تلاش هستیم این رقم را به 80 درصد برسانیم. برای بانک های دولتی
وزیر اقتصاد تاکید کرد: باید سال ها به صورت مستمر به این سمت برویم چرا که سال هاست در مناطق مرزی کشور دقیقا بر خلاف جریان عمل کرده ایم.
وزیر اقتصاد یادآور شد: در این راستا نه تنها در حوزه تامین مالی از ظرفیت هایی مانند صندوق پروژه بورس و شبکه بانکی کشور، بلکه از ابزارهای دیگر بازارهای خود استفاده خواهیم کرد.
وزیر اقتصاد یادآور شد: با توجه به اینکه شخص رئیس جمهور و معاون اول ایشان حساسیت و توجه خاصی نسبت به توسعه منطقه مکران دارند، امیدوارم با اختیارات ویژه اعطا شده در این زمینه یکی از نکات ملموس و تحول آفرین باشد. با توجه به ظرفیت های خوب این سواحل، یک دستاورد تاریخی ماندگار، ثبات و جلوه ای از توسعه عادلانه خواهد بود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز