وزیر اقتصاد یادآور شد: با توجه به اینکه شخص رئیس جمهور و معاون اول ایشان حساسیت و توجه خاصی نسبت به توسعه منطقه مکران دارند، امیدوارم با اختیارات ویژه اعطا شده در این زمینه، یکی از نقاط عطف محسوس باشد. تحقق یابد و با توجه به ظرفیت های خوب این سواحل، دستاورد تاریخی ماندگار، آفریننده ثبات و مظهر توسعه عادلانه باشد.
خاندوزی ادامه داد: همچنین از سازمان امور مالیاتی درخواست کرده ایم که هر چه به عنوان مالیات یا عوارض آلایندگی وصول می شود به استان مربوطه برگرداند که این اتفاق بسیار بزرگی است که در طول سال جاری و چند ماه پیش رخ داد، از جمله اتفاق بی سابقه ای که رخ داد. در خوزستان و در یک سال توانستیم بیش از 5 هزار میلیارد تومان از معوقات سال های گذشته را یکجا به دولت بازپرداخت کنیم.
وزیر اقتصاد گفت: باید بپذیریم که اگر یک دولت مردم دوست از این توانمندی ها در مناطق مرزی و به ویژه سواحل جنوبی کشور اطلاع داشت، بارها از آن استفاده می کرد.
وزیر اقتصاد گفت: اقدام دیگر ما در خصوص شرکت های زیرمجموعه دولت این بود که این شرکت ها برای کمک به توسعه منطقه به نوعی گردش مالی خود را تنظیم کنند که تاکید بر استان های محل این شرکت ها است. قرار دارند و در این ارتباط موظفند به ما پاسخ دهند و منابع خود را از قلمرو دیگری نگیرند و گردش مالی خود را در پایتخت متمرکز نکنند زیرا می دانیم که در اقتصاد که البته مرکز گردش منابع است، مرکز جنبش جمعیت شناسی و تمرکز قدرت سیاسی نیز خواهد بود.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: باید سال ها به صورت مستمر به این سمت برویم چرا که سال هاست در مناطق مرزی کشور دقیقا بر خلاف جریان عمل کرده ایم.
خاندوزی ادامه داد: یکی از اولین اقداماتی که در وزارت اقتصاد در این زمینه انجام دادیم این بود که امکان بازگرداندن سهم مناطق به خود را در دستور کار قرار دهیم. از جمله اینکه با همکاری بانک مرکزی سیستم بانکی کشور را مجبور کرده ایم حداقل 50 درصد از منابع جذب شده از استان ها را به آن بازگردانیم که البته تلاش داریم این رقم را به 80 درصد برسانیم. برای بانک های دولتی
خاندوزی گفت: امیدواریم با همکاری همه دستگاه ها بتوانیم در آخرین روز دولت تصویری درخشان و غرورآفرین از سواحل مکران منتشر کنیم.
وی تصریح کرد: جذب منابع در استانهای مرزی و مصرف در پایتخت معنا ندارد و استانها تنها نقش تجهیز منابع برای ارسال به پایتخت و مراکز جمعیتی و اداری را ایفا میکنند. این مسیری است که باید متوقف شود.
وزیر اقتصاد یادآور شد: در این راستا نه تنها در حوزه تامین مالی از ظرفیت هایی مانند صندوق پروژه بورس و شبکه بانکی کشور، بلکه از ابزارهای دیگر بازارهای خود استفاده خواهیم کرد.
خاندوزی اضافه کرد: اگر آقای عبدالمالکی برای توسعه ظرفیت منطقه آزاد چابهار تلاش می کند، طبیعتا باید با رعایت کامل سیاست های هیئت توسعه سواحل مکران، آن را مدیریت و تلاش کند اهداف و ابزارهایی که به پیشبرد کار توسعه در این زمینه کمک می کند.
وی افزود: بنابراین اگر بخواهیم به سمت تعادل حرکت کنیم باید این مراکز گردش منابع را به صورت یکسان در سراسر کشور توزیع کنیم.
وزیر اقتصاد گفت: اقدامی که دولت سیزدهم در این زمینه می تواند انجام دهد که کاملاً با ایده ایران قوی مردمی در شخص رئیس جمهور سازگار است، این است که ما قدم به قدم انجام خواهیم داد. تعدیل در نظام تشویقی برای فعالان اقتصادی و عمومی. بیایید، مردم، نقاطی را که باید قاتلان موتور اقتصادی باشند، به مسیر اصلی خود بازگردانید.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود «حجت عبدالمالکی» دبیر شورای عالی مناطق آزاد ویژه تجاری-صنعتی و اقتصادی را فردی آگاه به مناطق آزاد مرزی و تجاری دانست که سال ها تحقیق و ایده دارد. در این رابطه.
خاندوزی با تاکید بر اینکه این اقدامات حداقل آن چیزی بود که با توجه به ظرفیت وزارت اقتصاد تلاش کردیم انجام دهیم، گفت: آنچه می تواند این موضوع را جهشی پیش ببرد، تمرکز بر ابزارهای تحت نظر دولت و مدیریت، تامین منابع مالی سرمایه گذاری اقتصادی است. و توسعه زیرساخت ها و سکونتگاه ها و مراکز جمعیتی تا بتوانیم فعالیت های اقتصادی پایدار در مرزهای خود ایجاد کنیم.
وی افزود: نتیجه این توسعه بی رویه این است که همه انگیزه ها، نیروها و فرصت های موثر اقتصاد کشور که می توانست در بهره گیری از توانمندی های منطقه مرزی و اقتصاد دریایی کمک کننده باشد، اکنون به تهدید تبدیل شده است.
وی بیان کرد: این تأخیر در مناطق مرزی و سواحل واقعاً یکی از بلاهایی است که برای جبران آن چاره ای نیست جز اینکه بتوانیم برنامه توسعه ای برای آینده ترسیم کنیم (با توجه به تحولات آینده منطقه و … جهان) و همچنین تحول مدیریتی لازم برای تحقق این طرح که در این مجمع و شورایی که در آن حضور داریم تجسم یافته است.
وزیر اقتصاد و دارایی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین وزارت اقتصاد و ستاد توسعه سواحل مکران خاطرنشان کرد: سیاست ها و جهت گیری های قبلی دولت ها در خصوص مناطق مرزی و سواحل جنوبی کشور باید انجام شود. متوقف شود.
وی تاکید کرد: با ایجاد فعالیت های جذاب اقتصادی پربازده در سواحل جنوبی کشور می توان به تدریج نقشه ترکیب جمعیتی و اقتصادی این مناطق را متحول کرد.
انتهای پیام
به گزارش ای بی اس نیوز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شادا، دکتر سیداحسن خاندوزی در این مراسم که با حضور سردار «حسین دهقان» دبیر اجرایی ستاد توسعه سواحل مکران در محل وزارتخانه برگزار شد، گفت: اقتصاد دیدگاه ما در حوزه اقتصادی برای توسعه منطقه ای و توازن سرزمینی با محوریت عدالت مهم است. این است که تقریباً هر مسیری که کشور از اوایل دهه 1970 طی کرده است، مسیری بوده است که شکاف توسعه را تشدید کرده و باعث اختلاف شده است. بی ثباتی و عدم تعادل بین بخش های مختلف اقتصادی، جمعیتی، جغرافیایی و سرزمینی کشور.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز