12:28 – 08 اوت 1403
کریم یزدیخا کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در خصوص یکی از جهت گیری های مهم تعمیم مالیات در مشارکت مردم در فرآیند تخصیص مالیات گفت: یکی از موضوعات مهم و راهبردی در این حوزه افزایش است. آگاهي مردم در زمينه نظام مالياتي و كاركردهاي مالياتي در اقتصاد، مردم را در زمينه ماليات درگير مي كند، چه در زمان وصول ماليات و چه در زمان تخصيص و هزينه ماليات. علاوه بر این، این رویکرد موجب مشارکت مستقیم مردم در اقتصاد خواهد شد. این امر اشتیاق مردم به پرداخت مالیات را نیز افزایش می دهد و همچنین اصلاحات جدی در نظام مالیاتی در راستای همگانی شدن و افزایش مشارکت مردم در فرآیندهای مالیاتی را به دنبال خواهد داشت.
وی ادامه داد: به منظور برقراری ارتباط موثر با مودیان و در همین راستا و به منظور مشارکت مردم در فرآیند تخصیص مالیات، تصمیمی در هیات وزیران در این خصوص به تصویب رسید که کمک زیادی به افزایش شفافیت و مشارکت مستقیم مردم در تعیین نحوه هزینه مالیاتی که پرداخت کرده اید.
این کارشناس اقتصادی در خصوص تعمیم مصرف مالیات با تعیین محل پرداخت مالیات گفت: بر این اساس مودیان طبق تفاهم نامه ماده 100 قانون مالیات های مستقیم می توانند از این پس در هنگام پرداخت مالیات خود تعیین کنند که در کجا و به چه شکلی. مالیات های خود را می پردازند و در چه پروژه ای ملی یا منطقه ای باید هزینه شود. به این ترتیب اولاً بحث اعتمادسازی بین دولت و مردم در نظام مالیاتی بهبود می یابد، راه جدیدی برای مشارکت مردم در اقتصاد کشور و فرآیند مالیاتی ایجاد می شود و مودیان متوجه می شوند که کدام توسعه. و پروژه های زیربنایی که مالیات آنها صرف می شود، تمایل دارند مالیات خود را به موقع پرداخت کنند.
وی در پایان گفت: این رویکرد باعث افزایش اعتماد، افزایش تمایل به پرداخت مالیات و همچنین شفافیت نظام مالیاتی می شود که منجر به تعمیم نظام مالیاتی می شود که نتایج آن باعث ایجاد سیستم قوی تری می شود. من همکاری و رابطه ای مبتنی بر اعتماد بیشتر انجام می دهم و زمانی که مالیات دهندگان نتایج ملموسی را در نتیجه مشارکت خود مشاهده می کنند، به احتمال زیاد دولت را به عنوان یک شریک در پیگیری جمعی خود برای توسعه اقتصادی و اجتماعی می بینند تا یک نهاد فعال در این زمینه. انزوا یا صرفاً برای پیشبرد منافع خود.
خبرنگار: کبری عزیزم