مسکن در ایران از تأیید تا امتناع
در همان روز اقبال شاکری در مصاحبه با یکی از رسانه ها اظهارات قبلی منسوب به خود را تکذیب کرد و گفت: «انشاءالله ما با قدرت داخلی خود می توانیم سالانه یک میلیون خانه بسازیم. این مصاحبه فقط خبری بود که وزارت راه و شهرسازی برای کار با چینی ها مذاکره کرده بود. “خودشه.”
س ofال حضور چینی ها در ایران برای ساخت مسکن ، پس از نقل قول از قائم مقام اقبال شاکری ، واکنش نمایندگان دیگر را برانگیخت ، آنها تخمین می زنند که با حضور 500000 مهندس ایرانی ، حضور خارجی ها ضروری نیست ، و اکنون خبر تبدیل به خبر شده است
در همین رابطه ایرج رهبر ، نایب رئیس انجمن انبوه سازان ، گفت: «در ایران ، قراردادهای بزرگ امضا شده با شرکت های خارجی فاقد شفافیت لازم است و نه تنها احتمال فساد ، بلکه احتمال فساد را نیز افزایش می دهد. عدم رعایت مهلت ها تحویل مسکن ، نقدینگی. »این بدان معنا نیست که چینی ها از ظرفیت فنی و مهندسی بالاتری برخوردارند.
به گفته مقام معظم رهبری ، وقتی دولت دست خالی است و قادر به پرداخت بدهی به کارآفرینان نیست ، کارآفرینان ایرانی و چینی هر دو شغل را رها می کنند.
انتهای پیام
همچنین پنج سال پیش در حال پیشرفت است 57 شرکت خارجی در یک نمایشگاه در ایران شرکت کردند که 40 شرکت از چین بودند. غرفه داران چینی تمایل خود را برای ورود به بازار مسکن پس از ساخت و ساز در ایران اعلام کرده اند ، اما به دلایلی مانند فروپاشی ساختمان در ایران و موضوع تحریم ها ، این اتفاق نیفتاده است. ادعا و انکار حضور سازندگان چینی برای ساخت مسکن در ایران واکنش های منفی بیشتری را برانگیخت. منتقدان به سهل انگاری چین در ساخت بزرگراه تهران-شمال و ادعای استفاده آنها از برق ارزان ایران برای استخراج بیت کوین اشاره می کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز ، سه روز پیش (10 اکتبر 1400) ، اقبال شاکری ، یکی از اعضای کمیسیون عمران مجلس ، گفته است که مذاکراتی با چینی ها برای ورود به ساخت و ساز مسکن در چارچوب قانون جهش تولید انجام شده است. به روز بعد گزارش شد که شاکری اعلام کرد که وزارت راه و شهرسازی ضمن مذاکره با انبوه سازان محلی ، طرف مذاکره با چینی ها بوده است.
یک روز پس از این سخنرانی (12 اکتبر 1400) ، محمدرضا رضایی کوچ ، رئیس کمیسیون عمران مجلس ، مخالفت خود را با ساخت مسکن در کشور توسط چینی ها اعلام کرد و گفت: وقتی بیش از 500000 مهندس غیرنظامی در کشور هیچ دلیلی برای مشارکت شرکت های خارجی در طرح تولید مسکن وجود ندارد.
به گفته رضایی کوچی ، این موضوع در کمیته مطرح شد و اعضای کمیته فکر کردند که ما باید در شرکت های ملی کشور سرمایه گذاری کنیم ؛ گویی ما از نظر صنعتی سازی این شرکت ها مشکلی نداشتیم و می توانستیم روند ساخت این واحدهای ساختمانی را تسریع کنیم.